Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia, dramatizácia noviel R. Jašíka. Baladická metafora o hľadaní ľudského šťastia. Najstarší slepý syn bohatého gazdu chce celej rodine, no najmä tvrdému otcovi dokázať, že môže byť platným a osožným pre otcovo gazdovstvo. Dej sa odohráva na Kysuciach v medzivojnovom období. Gustáv Valach v ňom vytvoril strhujúci dramatický portrét človeka - otca a bohatého gazdu Tureňa, ktorý zápasí s ľudským citom a súčasne rozumovým pragmatizmom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neskutočne silný zážitok a v porovnaní s dnešnými slovenskými "filmami" nestál skoro nič. Na televízny film až neuveriteľné herecké výkony. Film som videl 2x, už je to pár rokov dozadu, ale herecké výkony aj príbeh na mňa silne zapôsobili. Silný príbeh slepého syna bohatého statkára, ktorý sa všemožne snaží byť užitočný a milovaný. Brat ho nemôže ani vystáť, sestre je ukradnutý a rodičia ho síce ako syna majú radi, ale je im skôr na príťaž. Akokoľvek sa snaží /výborná scéna klčovania v daždi/, lásky, uznania ani vďaky sa mu nedostáva.... Exeletný výkon G. Valacha, tak ako vždy. Film obsahuje veľmi kvalitnú, peknú hudbu a na to, že je to TV film, musím dať plné hodnotenie. 100%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě zaujal název filmu, potom i zdejší obsah a následně i samotnej film, kterej je zkrátka nezapomenutelnej. Jde o hodně silný emoční drama. I já musím vyzdvihnout herecký výkony. Především pak Gustáva Valacha(pro něhož to byla předposlední filmová role) a Mariána Geišberga, kterej si zahrál(uvěřitelně) slepýho Adama. Vše krásně dokresluje hudba, která film provází. Bylo to sice zmíněno v obou zdejších komentářích ale i já jsem to musel zmínit. O5 jde(soudě dle zdejšího hodnocení) o málo známej TV film. Což je velká škoda, protože tohle snad nejde ohodnotit jinak než plným počtem hvězd. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

V záplavě hloupých, uřvaných slovenských filmů a inscenací úplný klenot. Bohužel asi dosti neznámý, ztracený. Smutný ale pravdivě uvěřitelný příběh jedné rodiny a jejich vztahů, který nezůstává svému názvu nic dlužen. Nebýt poněkud podivného konce se Staníkem, dalo by se uvažovat i o plném počtu hvězd. ()

Nefarie 

všechny recenze uživatele

Krasna balada na motivy romanu Rudolfa Jasika. V prvom rade jednoducho MUSIM vyzdvihnu carokrasnu hudbu..ak sa dobre pamatam od Svetozara Stura. Skvelo dokresluje atmosferu a krasnu prirodu. Herecke vykony vyborne, hlavne spickovy Gustav Valach otca ani nemusel hrat, on nim bol. Gaisberg bol ako slepy syn uveritelny...co sa mi pri nom casto nestava,aby som mu verila,ale tu sa prekonal. Skoda slovenskych inscenacii...bolo by treba takychto veci tocit viac. ()

Reklama

Reklama