Já Baryk (TV seriál)

Animovaný / Krátkometrážní

Česko, 2002, 12x8 min

Petr Skoumal

I kdyby mi František Nepil četl vývoj kurzů na pražské burze, přesto by to byl fascinující zážitek. Co potom, když s grácií sobě vlastní vypráví příběhy jednoho neobyčejného psa.(8.1.2008)

Na Barykovi jsem vyrůstal, ale tehdy jsem ještě nedokázal ocenit ty poznámky. "Nevím, jestli bažanty Jan Lucemburský vyválčil nebo Karel IV. vyženil, protože oba celou tu dobu nedělali nic jiného..."(18.5.2006)

MNĚ SE TO LIBÝLO. NAPSAL HONZÍK(9.9.2009)

Velice vtipný večerníček, na který se ještě několikrát rád podívám.(12.11.2008)

Krásná exkurze do zvířecího světa. Zhusta dobarvovaná pohádkovými vtípky, ale i tak je daleko blíž realitě než většina toho, co se běžně a v dobré víře dětem "o zvířátkách" servíruje.(3.8.2011)

Když František Nepil s laskavostí jemu vlastní dává fyzikální veličinu "studený psí čumák" na roveň kilogramu a voltu, nemůžu se ubránit potutelnému úsměvu. Velmi originální vyprávění.(2.2.2008)

Ten Nepilův přednes a to lidumilné a psumilné téma... Člověk má hned pocit, že na tom světě není tak špatně.(11.8.2010)

Jak já to miloval! :) Stejně jako ukecanou Matyldu.(10.5.2011)

Nepil naprosto geniální!!! Bornovy kresby jsou jeho příběhům a vyprávění důstojným partnerem. Parádní, i když velice málo známý večerníček. Bohužel.(29.8.2008)