Reklama

Reklama

Papírový lev

  • USA Paper Lion

Obsahy(1)

Alan Alda zde ztvárnil novináře, který touží poznat, jaké to je zahrát si profesionálně americký fotbal... a výsledkem je spousta zmatku a humorných scén. Snímek vychází ze skutečných zážitků novináře George Plimptona. Sportovní komentátor George (Alan Alda) se proslavil tím, že se nechával vpustit na sportoviště a poté své zážitky patřičně popsal. Vstoupil již do ringu s profesionálním boxerem a nyní by si rád vyzkoušel také americký fotbal. Nikdo mu to však ze strachu, že by mohl přijít o zdraví, ne-li o život, nechce povolit. Několik týmů jej odmítlo, nakonec se dostává k Detroitským lvům a ti mu dovolí zúčastnit se soustředění. Všichni zúčastnění se zavážou o všem mlčet (podle oficiální verze hrál George poloprofesiálně v Kanadě), velmi brzy se však ukáže, že o fotbalu neví vůbec nic… Ve filmu se kromě Aldova protějšku v podání Lauren Hutton objevují téměř výhradně skutečné sportovní osobnosti spojené s americkým fotbalem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel v tomhle případě se jedná spíše o lehké zklamání nežli o příjemné překvapení. Americký fotbal sám o sobě nemám absolutně rád, ale ve filmu jsem s ním nikdy neměl problém, těch pár scén a pár ukázek ze zápasů jsem vždycky nějak přetrpěl. Jenže tenhle film bohužel kromě amerického fotbalu nenabízí skoro nic navíc, nenabízí žádnou přidanou hodnotu, a to je pro člověka, který americký fotbal k smrti nenávidí tak jako já, docela utrpení. Vím, tohle je moje chyba, ale prostě jsem doufal, že více zapůsobí komediální stránka filmu, že více zapůsobí Alan Alda, který je zde velkým sympaťákem, že zkrátka ve filmu objevím něco, díky čemu budu moci říct, že je povedený, že se mi to líbilo, že jsem nadšený. Jenže to bohužel v tomto případě opravdu říci nemohu, i když Alan Alda podává docela slušný výkon na to, že je to jedna z jeho prvních větších rolí, tak bohužel ani on mě nepřiměje označit film za zdařilý, i když jen a pouze díky němu byl ten film snesitelný a koukatelný, což mu rozhodně nemohu upřít. Bohužel ale u filmu jsem se příliš nebavil a jakmile přišel závěr, kdy se používají termíny obvyklé pro americký fotbal, kterým jsem nerozuměl, tak jsem si říkal, ať už film skončí. Bohužel záběry ze zápasu byly delší, než jsem čekal, ale nakonec film skončil a já si mohl říci, že jsem viděl film, který nezaujal, ale ani nezklamal. Zkrátka průměrný film, který ode mne získává průměrné tři hvězdy. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých Alanových filmov a hneď v ňom pôsobil, ako ostrieľaný harcovník. Samotný film sa podľa mňa až zbytočne veľa venuje technickej a taktickej stránke amerického futbalu, pričom vzťah hráčov k novinárovi, ktorý experimentuje a chce dokázať, že aj amatér dokáže "uhrať" aspoň niečo medzi profíkmi, by mohol dostať ešte viac priestoru... lebo je veľmi zaujímavý! Potešilo ma aj to, že v závere sa film nekončí tak, ako by sa skončila väčšina komerčných filmov s podobným námetom, čiže nejakým "famóznym" športovým výkonom amatéra. :o) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alan Alda pro mě zůstane navždy spjat pouze a jen s MASHem, v kterém exceluje na rozdíl od filmů podobných Papírovému lvu, kde hraje obyčejně obyčejného chlápka a humor jako by zapomněl doma. I když musím uznat, že tento film je v podstatě Aldův debut, takže se teprve rozkoukával a chystal rozjet tu správnou srandu. Přesto zamrzí průměrnost snímku, protože utkání a celý americký fotbal jsou zajímavá látka a šlo z nich dostat mnohem více. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat první velkou filmovou roli Alana Aldy a zjistit, že je od první do poslední role svůj a stejný. Jeho pohyby, povytažené obočí... jsou naprosto nezaměnitelné. Film sám o sobě není nikterak převratný, místy tápe, má-li být spíš vtipný, nebo dojemný, ale dívá se na něj pěkně. Dokonce to je snad první film o americkém fotbalu, kde mi tento prazvláštní sport nevadil... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama