Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Editor vyžaduje od žurnalisty původní příběh o zajateckém táboře, za který získal před lety Pulitzerovu cenu. Druhý největší diamant na světě byl totiž během druhé světové války použit na vykoupení svobody židovské ženy z tohoto zajateckého tábora a po skončení války se po něm slehla zem. Nyní to vypadá, že diamant hledají všichni; včetně Rusů, bývalých nacistů, zločinců i původního majitele. Příběh, který novinář napsal, je nyní z neznámého důvodu považován za vodítko k nalezení diamantu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ano, důkaz, že při nespavosti jste ochotni kouknout na cokoliv, co vám noční televizní vysílání nabízí. Měla jsem z toho stále pocit, že je to napsané podle předlohy Rosamundy Pilcher, jen je to zabalené do takového rádoby akčního kabátku. Ten kabátek je ale dost děravý, zaprášený a stářím se rozpadá. Když už jsem to dokoukala, ohodnotím, ale raději bych se lépe vyspala. 20% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku snad i zajímavě nastíněný příběh se velmi rychle zvrtne v klišoidně nudný béčkový thriller s neuvěřitelně průhlednými (místy až samozřejmě nechtěně komickými) zvraty a vyvrcholí v až stupidní, naprosto předvídatelný a předvídaný happyend. V dolarech stomiliónový, druhý na světě největší diamant "Bílý Havran", zvící velikosti spíše vejce slepičího(!), uložený půl století v hlavě(!!) strýčka našeho hrdiny skončí nakonec zpátky v rukou staré Rothschildové, která o něj přišla za války při znásilnění v Osvětimi(!!!), ostatní postavy průběžně zhynou různě bídnými úmrtími, Tully se nakonec doopravdy přitulí k Rothschildové mladší a soudný divák nechápavě zírá... Rutinně natočený film s námětem a scénářem, jehož autor myslím by z hlavy též potřeboval cosi vyoperovat. Zajímavý snad jen nadbytek minimálně šestimetrových limuzín. Ideální pro noční projekci na primativní televizi... Jeden a půl hvězdičky - vynuceně tedy zaokrouhleno - za ten scénář raděj dolů. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Co taky čekat od béčkového diamantového románu, než směšný padouchy, místo krve kečup, novinář detektivem a happyend taky nezklamal ... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama