Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chloé studuje archeologii na univerzitě v Rennes - v srdci Bretaně. Její specializací je keltská historie. Tento školní rok se však odvíjí ve znamení série záhadných vražd. Nevysvětlitelné události, s nimiž se dívka setkává, se zdají mít spojitost s tajuplným lesem Brocéliande, opředeným keltskými legendami. Chloé se zde podílí na archeologickém průzkumu hrobů. Riskuje tím však že probudí starověké temné síly... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky nízkoropočtový horror, ktorý by chcel byť originálny. Tajomní druidi a ich mystické rituály, to by celkom šlo. Lenže tak ako to spracovali tvorcovia tohto filmu to je hotová pohroma. Totálna nuda od začiatku až do konca. Úbohá réžia, mizerné hudobné podklady, stupidný, deravý scenár a príšerní herci. Najmä predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy je pri tom ako sa snaží hádzať pózy a pohľady ako Neve Campbellová a ku tomu špulí ústa ako Michelle Rodriguezová vyložene trapná. No a nechcite vidieť tie akčné scény. To je hotová groteska. * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nápad a námět je jistě celkem slušný a lákavý, ale konečná podoba značně pokulhává, a to na všech frontách. Co se týká po stránce kamery a střihu, tam bych ještě s přivřením oka mohl říct, že to ušlo. Občas se sice vyskytly rozmazané nebo roztřepané záběry, ale prostředí, ve kterém se natáčelo, to odlehčilo. Převážná část se totiž odehrává v budově školy nebo jeho blízkého okolí. Samotné vybavení a doplňky navodily slušnou celkem reálnou podobu autentičnosti historických předmětů a zbraní. Když jsme se ale začínali dostávat k podstatě věci, o kterou ve filmu vlastně jde, dostavilo se zklamání. Fosforující posvátný kámen a kotlík určený k rituálu by nenahnali hrůzu ani pětiletému dítěti. Po sérii nudných soubojů s novodobými druidy se představila hlavní nestvůra. A to jsem si začal připadat jako ve zlém snu. Posvátná bohyně Morykana se druidské mytologii ani ničemu, co by se dalo snad k ní přirovnat, vůbec nepodobala. Spíše mi to přišlo jako nepodařená kopie Aliena bez ocasu, navlečeného do brnění a bojujícího s oboustranným kopím na jehož jednom konci se točil chrastící kovový kotouč. Navíc se tam vyskytlo dost naprosto nesmyslných hlášek a scén, které mi ze začátku nevadily, ale postupem času začali nudit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak druidská tématika zase až tak často k vidění není a Brocéliandský les je pro krvelačné keltské kněží ideálním rejdištěm, ale tohle se zrovna dvakrát nepovedlo. Parta nesympatický studentíků tu pobíhá v polystyrenových jeskyních a nechává se honit poměrně neschopnou potvorou. Herci špatní, atmosféra nulová a nepomáhá ani kamera. Za pozornost stojí snad jen pár nechtěně vtipných momentů a maska té "starověké temné síly" také není špatná, ale jinak je to bída s nouzí. 10% ()

Nick Tow odpad!

všechny recenze uživatele

Kelti sú teraz v móde, takže bolo len otázkou času, kedy niekoho napadne spojiť Druidov s horrorom. Lenže nespojil. Už dávno som nevidel film, kde zúfalo nefunguje naprosto nič: herci, atmosféra, príbeh... Podľa obálky som si síce veľa nesľuboval, ale keby som radšej hodinu a pol čumel na pisoár v staničnom bufete, urobil by som lepšie. Za predpokladu, že by odo mňa hajzlbaba nezinkasovala 70 Sk, koľko som vysolil za požičovné. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film,aj filmy triedy B majú svoje hranice.Tu nie je nič dobré.Kamera veľmi slabá,herectvo o ničom a prihlúple dialógy.Moc horrorov z Francúzska som nevidel,ale toto je asi najhorší film z tejto krajiny.Pritom ale námet je dobrý,určite sa dal využiť oveľa lepšie.Škoda času,radšej si zdriemnuť ako pozerať na čosi také. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Trapňoučký pokus o napínavý film s cool koncem. Nezajímavý a blbě zahraný navrch, měl jsem chuť dát odpad ale nakonec jsem se trochu slitoval, protože to závěrečné monstrum bylo docela pěkně udělané. Bylo ale naprosto nevyužité a boj s ním se hrozně táhnul a nudil. Raději ruce pryč. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý evropský fantasy horor. Studentka historie dostane druidský kámen, pak jí někdo sleduje a někdo někoho i zabije, ve druhé polovině filmu se celý děj přesouvá pod zem do jeskyně, kde uvidíme i nějakého toho druiďáka. Slabota, ale vidět se asi dá. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Děj a atmosféra filmu je bezesporu dobrá, kvalitu nejvíce kazí nepřesvědčivé výkony herců a určitá "nedodělanost" tohoto snímku. Dá se na to bez problémů kouknout, když nebudete mít velký oči. [6/1O] ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Když čekáte to nejhorší, můžete být příjemně překvapeni. První věta mě měla varovat. Nevyšlo to, a to jsem se zařídil podle doporučení. Hezké tupé herečky se při každé příležitosti rvou jako učnice, omezený počet exteriérů, zápletka tak průhledná, že to překvapuje, akční scény k úzívání, trikové scény jako z pionýrských časů WETA a ten úplně nejpitomější klávesový soundtrack. Zpočátku nebylo tak zle. Atmoška univerzitního kampusu a víc detektivní než hororová zápletka hodně připomíná několik blahé paměti počítačových her, Purpurové řeky, vrhající realistické světlo na zlotřilou akademickou obec a odmocninu Strachových mystických televizních projektů - bez humoru, jiskření mezi postavami a nadsázky sice, přece ale. Jakmile se ve druhé půlce přesuneme mimo posluchárny, trefně vystižené studijní oddělení a koleje do star-trekovsky generovaných jeskyní a režisér se s pomocí vláčných těl modelek pokouší nastartovat zběsilou akční jízdu, jde to s kvalitou ještě o hodně níž, aby se vrcholilo na samém dně koukatelnosti. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Právě dnes jsem se přesvědčila, že ne všechno, co je francouzské, je vynikající. Bylo to nezajímavé, kýčovité a já se vlastně divím, že jsme se vydrželi dívat do konce. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nízkonákladový let do světa mystiky, rituálů a špatně napsaných scénářů. Nízký rozpočet je to nejpodstatnější zaklínadlo. Archeologové provádí vykopávky: tady asi něco bude, nadzvednou kámen, strčí pod něj ruku, vytáhnout sošku, kámen pustí nazpět a jdou dál….a takto dětsky funguje celý thriller. Ale jinak, když už není na chleba, tak se na Společenství Druidů dá ustát. Pracuje s jistou dávnou napětí, atmosféry a nadpřirozená…….bohužel s těmito atributy zachází stylem, nic od nás nečekejte a nebudete zklamáni. Hlavně druhá polovina už je ozajstná besídka mateřské školy, která bourá vše, co bylo pracně na startu vystavěno. Takže na jednu stranu, proč ne?....na druhou, proč ano? ()

Reklama

Reklama