Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Kimble je tvrdý policajt z L.A., už léta pátrá po drogovému dealerovi Cullenu Crispovi. Zdá se, že jedinou osobou, která ho může usvědčit ze zločinů, které spáchal, je jeho bývalá manželka, která není k nalezení. Kimble vypátrá jméno školky v Oregonu, kam chodí její syn. Nic nejde podle plánu a Johna čeká nejnáročnější úkol jeho kariéry, bude muset učit v mateřské školce! Jeho kolegyně Phoebe, která se tam měla ucházet o místo učitelky, onemocněla a on je nucen nastoupit místo ní. Kimble bude se muset naučit získat si respekt u houfu capartů bez toho, aniž by prozradil své pravé poslání. Bandu mrňat, která ho nejprve skoro zničí, nakonec zkrotí a získá si jejich lásku. Poklidná atmosféra ale netrvá dlouho. Na scénu přichází bezcitný Crisp, který si přijel pro syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (434)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další nenáročná akčnější rodinná komedie, kde se policista John Kimble (Arnold Schwarzenegger) stává z důvodu své práce učitelem ve školce. Přes počáteční neúspěch, ale ve třídě mrňousů zavádí "německou" disciplínu a stává se velmi oblíbeným. Samozřejmě trochu romantiky, když se dá dohromady s osobou, kterou má chránit, půvabnou Joyce (Peneleope Ann Miller). Vtipné situace přináši zejména Johnova parťačka Phoebe O'Hara (Pamela Reed). Napětí a nebezpečí vnáší sadistická dvojice Cullen Crisp (Richard M. Tyson) se svojí matkou Eleanor (Carroll Baker), kteří chtějí Cullenova syna Dominika (Christian a Joseph Cousinsovi). A tak dobro vítězí na zlem a navíc nachází své pravé místo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najlepsia Arnieho komedia. Paci sa mi, ze tu Arnie hra svojho klasickeho drsniaka, kto je iba donuteny pracovat v prostredi v ktorom sa citi nesvoj. V Dvojcatach bol sice silak ale totalny naivka a v Juniorovi bol proste tehotny. WTF? Ale tu je to klasicky Arnie. Na zaciatku ma aj trochu akcie, ktora je na komediu celkom drsna. Potom nastupi do skôlky a je to super zabava, ktora nastastie nie je ani na chvilu trapna. Okrem interakcie s detmi, ktore su dokonale obsadene a pôsobia neskutocne roztomilo tu ma Arnie po boku aj skvelu partacku. Ale uplne najlepsia je romanticka linia. Arnie sa do romantickych filmov prekvapivo hodi. Proste taky sympaticky drniak, ktory ukaze, ze pod tou horou svalou bije este väcsie srdiecko. Zabavny je aj zaporak so svojou matkou. Zeby sa tu inspiroval Sly pre film Stoj, lebo mamička vystrelí? Kto vie. Dalej ma na tomto filme bavi, ze ma taku prijemnu rodinnu osemdesiakovu atmosferu aku dnes uz filmy nemaju. Vysledkom je najlepsia komedia typu svalovec vs. deti aka bola doteraz natocena a preto si ju kedykolvek pustim znova. 8/10. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Mistr akční komedie, Ivan Reitman, který má za sebou takové filmové kousky jakými jsou Krotitelé duchů I a II, Šest dní, sedm nocí, Dvojčata či Evoluce, přináší akční flák s komediálními prvky z prostředí předškolního dětského věku. Na rozdíl od výše zmíněných snímků, doplácí Policajt ze školky na fakt, že není dobrý ani v jednom žánru. Nemůže se tak opřít ani o kvalitní policejní akční scény s dobře vyprofilovaným hlavním záporákem a ani o kvalitní romanticky laděnou komediální linku, jakou se například prezentovalo Kdopak to mluví. Důvodů proč však i přesto Policajta ze školky vidět je několik. Prvním z nich je jedinečný feeling přelomu osmdesátých a devadesátých let, druhým je skutečnost, že se jedná o jeden z mála „dětských“ filmů, na němž se v dané době nepodílel Chris Columbus (Rošťáci, Sám Doma I a II, Táta v sukni). Třetím je poté několik zábavných scén, při nichž se Ti nejmenší protagonisté staví svými názory do pozice dospělých, což působí značně komicky. Pokud bych však měl z Arnoldovi filmografie vybrat nejlepší akční komediální film s využitím dětským protagonistů, rozhodoval bych se mezi Posledním akčním hrdinou a Rolničkami, kam se podíváš. Policajtovi ze školky dávám 2 hvězdy. 😕 (24.08.2021) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér, so slovenskými koreňmi, Ivan Reitman natočil s Arnoldom Schwarzeneggerom tri filmy - "Dvojčatá", "Junior" a "Policajt zo škôlky". Všetko sú to nenáročné rodinné komédie. Schwarzenegger bol do vtedy pre mňa predstaviteľ výlučne akčných hrdinov. V tom bol takmer dokonalý. Stačí spomenúť také tituly ako "Terminator", "Predator", "Komando" či "Barbar Conan". To bola jeho parketa. V komickej polohe je to o poznanie slabšie. Ako "Policajt zo školky" pôsobí Arny dosť kostrbato a neohrabane. Omnoho viac mu to sedí v drsnej akcii s guľometom v ruke ako medzi hŕbou malých, usoplených detí. ** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych ty čtyři hvězdy obhajovat s tím, jaká že to byla nápaditá metafora krize středního věku s řadou trefných postřehů. Nebo ocenit hluboký vhled do nitra muže znechuceného současnou společenskou situací a ve světě upadajících morálních hodnot nacházejícího vnitřní klid na nečekaném místě. Nebo nějakou podobnou pitomostí. Skutečnost je mnohem prostější. Po letech jsem se zkrátka u reprízy téhle rodinné oddechovky bavil víc než u většiny současných komedií. A s odstupem čtvrt století dokonce uznat, že Arnoldovi se odskoky do říše komedie povedly. Těžko by našel lepší způsob jak převrátit naruby a shodit všechny terminátory, komanda či predátory. Anebo mi prostě ten film jen sedl do nálady. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (25)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama