Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

Dever 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené pokračovanie T2 no aj keď už nie tak nadupané, ako predchádzajúce dva dieli, ale stále film plný akcie............. Soundtrack Marco Beltrami: 1. A Day in the Life [3:41] ,2. Hooked on Multiphonics [1:48] ,3. Blonde Behind the Wheel [2:08] ,4. JC Theme [3:34] ,5. Starting T1 [1:50] ,6. Hearse Rent A Car [1:49] ,7. TX?s Hot Tail [3:39] ,8. Graveyard Shootout [1:31] ,9. More Deep Thoughts [0:58] ,10. Dual Terminator [0:51] ,11. Kicked in the Can [2:03] ,12. Magnetic Personality [4:36] ,13. Termina-Tricks [2:12] ,14. Flying Lessons [0:56] ,15. What Do You Want On Your Tombstone? [1:20] ,16. Terminator Tangle [3:22] ,17. Radio [2:23] ,18. T3 [3:17] ,19. The Terminator Theme [2:22] ,20. Open To Me - Dillon Dixon [3:47] ,21. I Told You - Mia Julia [3:13], ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Mostow se rozhodl zvolit pro druhé pokračování populárního Terminátora odlišný tvůrčí přístup než jak tomu bylo u jeho předchůdce. Tam kde Cameron kladl důraz na atmosféru tlačí Mostow spíše na komediální strunu. Narozdíl od většiny svých kolegů však nenechává komediální provky probublávat do trapnosti, ale utíná je v ten správný moment. Jen díky tomu si většina diváků i několik týdnů po jeho zhlédnutí vybaví již téměř zkultovnělé scény jako striptérovi brýle nebo "řekni to mé ruce". Mostow jde však s komikou ještě dál. Dává jí prostor jak v akčních scénách, tak v jejich vyvrcholení a mění tím jejich celkové vyznění. Zároveň se nebojí citovat s nadhledem předchozí díly, čímž dává třetímu Terminátorovi nový - ryze fanouškovský - rozměr. V žádném případě však nenechává komediálnost vytlačit to hlavní kvůli čemu se na Terminátora díváme - tedy akci. Terminátoří protivník je opět o úroveň lepší a zároveň i mnohem přitlažlivější než v obou předchozích dílech. Ochránce Johna Connora je však stále na stejném levelu a zůstává v tomto boji pomyslným outsiderem. Souboj mezi oběma protivníky je opět velkolepou podívanou (i když nelze upozadit poněkud uspěchaný konec), která tentokrát postrádá komorní atmosféru. Do bitvy je v několika momentech zataženo téměř celé město, neřkuli svět. Divák není ochuzen o výbuchy, automobilovou honičku ani o pěstní souboj tváří v tvář. Jedinou otázkou tak zůstává, zda jste schopn na tento nový koncept přistoupit. Pokud ano, můžete na jednu stranu očekávat klasické terminátorské prvky, na strau druhou mnohem rozevřenější dějovou linii. Mostow pro diváka nepřipravil zběsilou akční jízdu, ale akční snímek, jenž je bohužel rozmělňován několika nepotřebnými prvky z minulosti, budoucnosti a současnosti. Akční scény postrádají punc temné budoucnosti (a nepříliš světlejší současnosti), ale jdou v ryze moderním směrem. Sázka na efektivnost a obohacení o komediální vložky může pro někoho znamenat znovu oživení legendy, ti ostatní budou nejspíše zklamáni. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tak to spousta lidí do nebe velebila, prý jaký je to návrat s nadhledem a skvělý film, až jsem podlehl a do kina se nakonec vydal. Shrnu-li klady: občas pěkný smysl pro humor, posledních 20 minut opravdu na úrovni a docela pěkná Kristanna Loken (ale jako vraždící stroj, no promiňte, spíš panenka Barbie s plasmovou puškou v ruce). Příběh = klasický odvárek "chceme třetí díl, došla zápletka", Arnold skládající domácí cvičení " jak se tvářit, aby si mě kalifornští voliči zatrhli" a Mostow režírující esej "výhody demoličního stylu 80. let". Výsledkem je podivná matlanina plná zkrouceného plechu a zdemolovaných nemovitostí. Nebýt té trochy nadsázky a familiérní atmosféry závěru (tam se mi Mostow trefil do noty báječně), byl bych si po odchodu z kina znechuceně odplivl. Takhle slinu polykám, ale myslím si: dva díly a dost... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

I can´t help mf. He is back! Pár nedostatků by se sice určitě našlo (některé zpomalené záběry by nebyly cool ani před deseti lety, natož teď), ale ty jsou naštěstí zválcovány těžkotonážním Arnoldem, který se vrací v plné síle. Největší devizou trojky je scénář, který dokonale mixuje humor a dějové prvky z prvních dvou Ukončovačů. Nebojí se utahovat si sám ze sebe (a dělá to skvěle), na druhou stranu pak dokáže strhnout hrátkami s osudem, které vyústí v brilantně vymyšlený závěr, překvapivé finále, které se svou působivostí přiblížuje i závěru Planety opic. Akce je pojatá spíš jako návrat k monumentální likvidaci reálných věcí (automobilová honička), a proto celek nepůsobí tak uhlazeně a dokonale jako jiné akční filmy natočené v souladu s moderním trendem digitální kinematografie. Ale i nuly a jedničky dostanou příležitost vyniknout. Herci sice Oscary sbírat rozhodně nebudou, ale Loken nepůsobí tak pitomě jako v traileru, Claire Danes naštěstí nemá moc slzopudných scén (ty jí nesvědčí) a Arnold prostě jen kouká a sází jednu hlášku za druhou. Prostě jsem se skvěle bavil dobrou akcí, a k tomu ještě nasmál mnohem víc než u drtivé většiny současných komedií. Tenhle film chápu jako svéráznou poctu Cameronovým původním Terminátorům...a mám ho rád. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3* v tomto prípade vyjadrujú sklamanie, keďže prvého Terminátora považujem za klasiku (4*) a druhého doslova milujem (5*). Scenár má v sebe toľko dier ako Arnieho obete, čajíčkový Nick Stahl nie je hodný roly Johna Connora (čo sa stalo s charizmatickým Edwardom Furlongom? nenašla som ani zmienku, že by mu rolu vôbec ponúkli), postava neustále hystericky jačiacej Kate vôbec nevyzerá ako budúca šéfka odboja a Arnold - mno, mohlo to byť aj lepšie, ale keď ho vidím nonšalantne sedieť na hrmiacej motorke alebo kráčať s truhlou na ramene - zmäknem a je mu odpustené. Po tom, čo fanúšikovia s Terminátorom za tie roky prežili, k romantike už nepotrebuje ani šliapať po ružiach - stačí ak šliapne sexi robotici na ksicht a človek si nemôže sentimentálne nevzdychnúť ;-) ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Dokončení automobilové honičky trvalo šest měsíců. (HellFire)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama