Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Fakt slabota. Arnold po devadesát procent filmu jen nehnutě sedí na voze a popohání koně a kaktusovej Jack se podobně jako kojot v animácích snaží vůz různýma fintama zastavit. Jenže pokaždé se to obrátí proti němu a takhle to jde pořád dokola snad celou hodinu. Nevím jestli v sedmdesátých letech tenhle druh humoru ještě nebyl příliš okoukaný, ale dnes už to holt moc nefunguje. Určitě to není špatné, jen to mohlo být daleko zábavnější. Bod navíc za povedených prvních patnáct minut. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas ve westernové komedii? Ale ano. A ujal se role jako vždy velmi přesvědčivě. Jeho padouch pod jménem Kaktusový Jack pobaví každým coulem. Protipólem Ann-Marget v roli okouzlující a svůdné slečny Charming Jonesové, kterou doprovází Arnold Schwarzenegger v roli poněkud přitroublého kovboje Handsome Strangera. A tak vzniká otázka. Funguje to? Pro diváky, kteří přijali snímek s Terencem Hillem z roku 1991 ´Lucky Luke´, to jistojistě funguje. Atmosféra a styl humoru jsou v obou snímcích naprosto totožné. Arnie tu vypadá stále ještě dosti herecky nemotorně, ale snaží a to se počítá. Snímek si pohrává jak s dialogovým, tak i groteskním humorem, se kterým se to nepřehání a naopak se všemu nechává volný průběh. O bláznivou komedii tdy rozhodně nejde a svým způsobem je tak velice dobře. Pohodlný téměř rodinný film, skvělá zábava a možnost vidět Arnieho jako vyžehleného kovboje. Buď jak buď, tohle se prostě musí vidět. A co víc, pro jeho fanoušky takřka povinnost. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Natočené ve stejném stylu jako coyote and roadrunner. Velice nevtipné, postavy se chovají stejně blbě. Bohužel, co platí v animácích, neplatí ve filmech. Arnie ve svém pyžamovém obleku s výrazem idiota nepozná, kdy ho žena chce. Hrál výborně hodného blba ( možná to ani nehrál ). Ann-Margret je ale důvod, proč jsem dal 2 hvězdičky. Něco tak sexy a žádostivého ve westernu už neuvidíte. ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Nechci se o filmu příliš rozepisovat, protože už tu bylo vše řečeno, ale musel jsem přidat hvězdičku ,jelikož jsem si vzpomněl na jednu scénu z které mne bolela bránice a ještě jsem si navíc rozbil video, protože jsem jí pořád vracel. Byla to scéna, kdy tlupa indiánů vyráží do útoku na vůz a poté co všichni popadají do řeky až na náčelníka, který jí vítězoslavně přejede a poté jeho kůň zahne doprava, ale jezdec je připraven jet rovně a hodí tam strašlivou robinzonádu. Moc pěkný kaskadérský kousek. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Snímek hodně připomíná animované filmy a kdyby to tímto způsobem bylo natočené, mělo by to podle mne tady lepší hodnocení. Lidem prostě jednoduchý přímočarý zábavný celovečerní film z nějakého důvodu nesedl. Jasně, furt to omílá dokola ten samý vtip. Kaktusový Jack chce přepadnout slečnu s penězi a kovboje, nastraží past a chytí se do ní sám, či to jinak pokazí. Občas se to teda vytasí i se slovním humorem a má to vtipná jména postav, ale jinak sledujeme hodinu a půl tohle, až nakonec přijde překvapivý závěr. Mně se to ale líbilo, hlavně kvůli vynikajícímu Douglasovi, kterého skvěle doplňuje v naprostém kontrastu herecky minimalistický Arnie, jehož výkon sice kritici nepochválili, ale podle mně to skvěle sedlo do role Kovboje Hezouna. A díky nim hodím i čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama