Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špionážní thriller, ve kterém proti sobě stojí sovětští a američtí agenti. Sovětský generál v podání Roberta Shawa, se rozhodne přeběhnut na stranu Američanů a poskytnout jim informace o programu Winter Harvest, což by měl být program biologických zbraní. Ochránit generála musí plukovník v podání Lee Marvina, kterému pomáhá další agentka, se kterou má nevyřešenou minulost. Po stopách uprchlého generála se vydává sovětský agent v podání Maximiliana Schella, který má za úkol generála dopadnout za jakoukoli cenu. (JohnSmith)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mark Robson /The Harder they Fall, Von Ryanuv Express/ natocil len priemerny spionazny film s drsnakom Lee Marvinom /Man who Shoot Liberty Valance, Emperor of the North/ , dalej s Robertom Shawom /Jaws, Prepadeni vlaku z Pelhamu, Bitva o Britanii/, u ktoreho je Avalanche Express zaroven jeho pslednym filmom a s Lindou Evans /Tom horn 1980/. Rezia je len rutinna, Marvinovi sli najlepsie westerny a roly drsnych chlapikov a la Canicule, do spionaznych filmov sa Marvin teda nehodi. Akcia je odbita a rutinna, bez zaujmu akokeby : 60 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava a díky svižné stopáži i rychle ubíhající blbinka, která pravda po trikové stránce už v době vzniku nebyla nic extra. Ty záběry na modely jedoucího vláčku na který se valí lavina jsou úsměvné. No a Shaw ve své poslední roli už je bohužel očividně dost mimo. Na druhou stranu, když už tu je nějaká akce, tak nenudí. Různých přestřelek a naháněček je tu až dost, takže ve finále průměrně zábavná záležitost která se mi sice nijak nesmazatelně nezapíše do paměti, ale když zhruba víte co od toho čekat, tak se dá v pohodě přežít.50% ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poslední vystoupení skvělého herce Shawa, v roli zběhnuvšího ruského generála, před filmovými kamerami po boku přítele a rovněž výborného kolegy Marvina, který jej zde z pozice amerického agenta zachraňuje od nástrah ruských tajných sil při cestě jedním švýcarským vláčkem... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Marvin, Shaw a Schell ve špionážním thrilleru. Moc jsem se těšil, ale byl jsem poněkud zklamán. Shaw neskutečným způsobem přehrává a není to tak moc důstojný odchod. Marvin je fajn a Schell také není špatný. Bohužel co se týče akce a triků, tak je to opravdu bída a to i na rok 1979. Těch modýlků tam bylo prostě moc. ()

Svadbos odpad!

všechny recenze uživatele

Šéf KGB Shaw sa snaží poškodiť holandský vlak, ktorý je ohrozovaný veľkým množstvom padajúceho snehu. Herci sú vo filme natoľko meraví, že by mohli byť kľudne použití vo voskovom múzeu. Je smutné, že je to posledný film Roberta Shawa a režiséra Marka Robsona. V skutočnosti väčšina Shawových dialógov musela byť nadabovaná imitátorom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V průběhu natáčení zemřel náhle na infarkt režisér Mark Robson, snímek poté dokončil Monte Hellman. Premiéry se také nedožil Robert Shaw. (contrastic)

Reklama

Reklama