Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Ardénska protiofenzíva bola poslednou šancou na zvrátenie vojny v prospech Nemecka, či získať lepšiu vyjednávaciu pozíciu so spojencami. Totálne zaskočená a nepripravéna Americká armáda bola na pokraji zrútenia avšak podarilo sa jej nápor Nemcov odraziť a zablokovať. Tretia ríša sa začala rozpadať. Ohľadne filmu mám len dve výhrady a to že mohli lepšie zamaskovať americké tanky M26 Pershing za nemecké Tigre ( ruské filmy sú na tom oveľa lepšie a ich modely viac sedia skutočnosti), záverečná bitka určite bola natáčaná niekde typujem v Nevadskej púšti bolo to hneď jasné už z toho že tam nebol žiaden sneh alej aj z typických porastov ktoré tam rastú. Keby tieto veci boli dotiahnuté do konca tak by bol film ešte kvalitnejší. 85% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Všichni Němci plynně brblají anglicky. Běžně to dokážu překousnout, tady mi to hodně vadilo. Navíc hodně dlouhé a na tu délku filmu se zase tak moc nedělo a nebo se to dělo prazvláštně divně (Když se Němci báli jasného počasí kvůli letadlům, kde tedy byla letadla, když bylo už pěkně dlouho jasno? Scénárista chyběl ve škole na hodiny dějepisu?). Chyběl tomu spád a neuškodila by ani trocha historické hloubky, namísto patetického amerického hrdinství a německého fanatismu vs. odporu k válce. ~~~ Zajímavý komentář: carl oesch, UncleG ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Bitva v Ardenách to je další klasický film, který podobně jako Von Ryanův Expres běžel milionkrát v TV, ale nikdy jsem ho neviděl. Z přehršle válečných filmů v roce 1965 je to asi ten nejválečnější. Žádný odboj, tajné úkoly či zajatecký tábor, tohle je prostě německá tanková mašinérie v posledním pokusu o obrat a proti nim zoufale bojující, ustupující a prohrávající spojenci. Já nejsem expert na krajinu, stroje či jak přesně bitva probíhala, takže nebudu strhávat hvězdičky za něco o čem nic nevím. Pravdou je, že z filmového hlediska se to občas vleče, skoro tři hodiny jsou prostě vražedné a slavní herci Fonda a Shaw nemají jako velitelé zas tolik co hrát, stejně jako v menší roli Bronson, chybí mi tu zajímavější postavy. O to víc se mi líbil kšeftař Tellyho Savalase. Všechny výtky ale přebíjí úžasné scény - tolik tanků jsem v takhle starém filmu ještě neviděl a když se dají do čistky zoufale bránící se pěchoty či obklíčeného města stojí to za to. Závěrečná tanková bitva je na rok vzniku prostě úžasná. Takže silné 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výtečné takové bitvy, výborné obsazení, zajímavý pohled na válku z obou stran, postavy -tohle by klidně mohlo být natočeno v moderním kabátku, někomu se možná bude zdát, že se hodně mluví a málo koná/// Tahle bitva byla parádní. Jak moc válečné filmy nemusím, tak tehnle býl výtečný. A to mě děsně odrazovala délka filmu. Ale nakonec bych chtěl aby film ještě pokračovál. Jak říkám zajímavé postavy, poutavé osudy a pěkné bitvy. Velké překvapení, zvláště když přihlednu k roku výroby./// Celkem 86%/// ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som ziadny expert na bitky a na techniku z druhej svetovej, ale cela ta masivna nemecka ofenziva aj na mna pôsobila dost nevierohodne az absurdne. Az som mal pocit, ze nesledujem vojnovy film ale nejaky tupy akcny vyplach. Vyprava je velkolepa. Pocet tankov ohromujuci. Zamrzi, ze nie je pouzity ani jeden nemecky tiger. Jeden z najkrajsich tankov z druhej svetovej. To som rozpoznal aj ja. Namiesto neho su pouzite nejake americke tanky, ktorych presne oznacenie najdete v komentaroch ostatnych. Boje su masivne. Ale okolo druhej hodiny ma to uz zacalo extremne nudit, lebo to je furt to iste. A postavy tu znova nemaju dostatocny priestor, aby film nezacal nudit. Z postav ma najviac zaujal poskok nemeckeho velitela. Na americkej strane nebol nikto zaujimavy. Takze zostrihanie o hodinu by filmu dost prospelo. Komu stacia k stastiu nonstop vybuchy, tak sa bude bavit. 6/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Špatné označení tanků: Němci hovoří o tom, že nepřítel má střední tanky Shermany, což skutečně byl střední tank spojenců, jenže ve filmu jezdí lehké tanky M24. (JohnSmith)
  • Pri obrane mesta Ambléve pripevnia americkí vojaci na tank nálože. V ďalšom zábere, keď od tanku utekajú, už na ňom nálože nie sú, ale v ďalšom zábere pred výbuchom sa znovu objavia. (tiradentes)
  • Protože se provozuschopné německé techniky (zvláště tanků) po válce moc nedochovalo, je často ve filmech nahrazována technikou americkou nebo ruskou. V tomto filmu německé Tigery II (Königstigery) "hrají" americké tanky M47 Patton. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama