Reklama

Reklama

Paříž, Texas

  • Velká Británie Paris, Texas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Paříž, Texas je nejspíš nejznámějším, nejvíce kritikou oceňovaným a nejúspěšnějším filmem Wima Wenderse, který za něj získal řadu mezinárodních ocenění, včetně Zlaté palmy v Cannes za nejlepší film v roce 1984. Tato neobvyklá road movie, k němuž napsal scénář slavný dramatik Sam Shepard, vypráví příběh Travise, muže ztraceného ve svém soukromém pekle. Několik let byl považován za mrtvého, když tu se náhle objevuje v poušti na hranici s Mexikem, omrzelý životem a trpící ztrátou paměti. Jeho bratr Walt ho vypátrá a přiváží do Los Angeles, kde vychovává Huntera, Travisova sedmiletého syna. Travisova bývalá manželka Jane před několika lety zanechala Huntera u Waltových dveří. Jako naprostí cizinci si Hunter a Travis začínají vytvářet křehké přátelství a smluví se, že najdou Jane a přivedou ji zpět, aby byli zase opravdovou rodinou. (Levné knihy)

(více)

Diskuze

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

thecentre

mne je jedno kto si o tom filme čo myslí, ale nepochopím ako môže niekto hodnotiť film po desiatich minútach.

a vôbec "Po deseti minutách nulového děje jsem to vypnul", bez urážky, ale to môže napísať iba idiot

Uživatel thecentre smazal svůj příspěvek.

Ken_Taur

Ken_Taur (hodnocení, recenze)

Možná v roce 1984 to mohla být bomba. Já na to koukal až v roce 2012, časy se mění, jinak si neumím vysvětlit zde tak vysoké hodnocení.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Po deseti minutách nulového děje jsem to vypnul. Nemám trpělivost čekat, až se něco hne. Nula bodou

na příspěvěk reagoval dr.horrible

vok

vok (hodnocení, recenze)

Legendární Wendersův film, který na rovině vztahu muže a ženy zaroveň otevírá nečekaný spirituální symbol. Životní zpověď za sklem peep show následuje pomyslným výstupem na Golgotu, ve kterém se hlavní hrdina zříká rodinného života/kterého by už nebyl schopen/ ve prospěch znovunalezení vztahu matky a syna. Skutečná láska je nesobecká a prozíravá...

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama