Reklama

Reklama

Lovec jelenů

  • USA The Deer Hunter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Michael, Steven a Nick jsou mladí tovární dělníci z Pensylvánie, kteří musí narukovat do Vietnamu. Před tím, než odejdou, Steven se žení s těhotnou Angelou a jejich svatba je zároveň slavností na rozloučenou. Po mnoha hrůzách, které tři přátelé prožijí, všichni upadnou do rukou Vietkongu a dostanou se do tábora rukojmích, kde jsou nuceni hrát sami se sebou ruskou ruletu. Slavné válečné drama režiséra Michaela Cimina patří k uměleckým vrcholům vlny filmů o vitnamském traumatu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (719)

choze 

všechny recenze uživatele

Velenudný rozjezd (svatba, lov) se po přesunu do Vietnamu změní v parádní drama (ruská ruleta v zajateckém táboře), které sice po návratu domů zase upadne do nudy, ale na konci se film ještě zablýskne vynikající scénou, kdy de Niro hraje naposledy ruskou ruletu s Walkenem. Bez rychloposuvu bych ten film nikdy nedal. Holt, Cimino. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek je skutečně pomalejší, možná až zdlouhavý, zato skvěle navodí atmosféru pocitu, jak se asi cítí člověk, který je ze stereotypu svého obyčejného poklidného života kdesy v hoských lesích násilně vržen do Vietnamského válečného pekla. Bez toho nezáživného úvodu by ruská ruleta v podání Christophera Walkena nepůsobila tak extrémně zarážejícím dojmem, stejně tak jako DeNirovo beznadějné hledání a osamělost Streepové. Cimino natočil klenot, škoda jen, jak tento talentovaný režisér po neúspěchu svého následujícího filmu dopadl(a). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAPADLO TĚ, ŽE SE ŽIVOT TAKHLE ZMĚNÍ?“...... /// HRDĚ SLOUŽIT SVÝ VLASTI. Táhne se to jak ty mafiánský filmy. Seznamovačka, svatba (koukat 10 minut na tanec…) – se nedivím, že to má 3 hodiny (a že na Nebeskou bránu jich potřeboval skoro šest). Pitvání povah (ach jo) … naštěstí je tady i napalm, Vietnamec sejme Vietnamce a situace, která zdá se bejt prací spíš pro Chucka Norrise (nebo pro toho druhýho. Kurva, jak jen se jmenoval…). VÁLKA NENÍ PRO KAŽDÝHO! … Drama lidí, který ovlivnila válka. Přímo, ale víc nepřímo. Myšlenka budovaná kurevsky pomalým tempem, ale její poselství je jasný. Vadí mi, že si to všechno dává ,,na čas“, ale nevotravuje to. Dokonce se tady najde i zajímavá filmařina. Ale že bych to musel vidět znova… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bere mě Remarque. 2.) Rád si poslechnu v americkým filmu ,,Kaťušu“. 3.) Pro kámoše bych si vystřelil mozek z palice. 4.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Najděte si na stěně bod. Nejlépe nějakou vadu omítky, šmouhu po malování či nerovnost. Barevné stěny s vícero vadami výhodou, vychutnáte si následující tři hodiny daleko intenzivněji. Natáhněte si budík tak, aby zazvonil přesně za 183 minut. Zafixujte očima výše zmíněný objekt a civte na něj až do zazvonění budíku. Těm méně osvíceným z vás, kteří by tu hloubku a intenzitu nechápali, je povoleno najít si body dva a občas mezi nimi těkat očima. CRRRRRR! Tak to byl Lovec jelenů, moji drazí... Abych tedy příliš nekřivdil, ruleta je výtečná. Můžete se tedy zhruba v polovině na deset minut zadívat z okna, ale poté ihned šupky dupky zpět na zeď!!! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je taková scéna; Robert De Niro se vrací domů, a když už z dálky vidí obrovskou oslavu připravenou na jeho počest, požádá taxikáře, aby vůbec nezastavoval a odvezl ho do hotelu. Je to jeden z mnoha střípků skládanky o tom, jak je návrat do "normálního" života pro veterána z Vietnamu těžký. Zvlášť, když vaši přátelé očekávají, že budete radostně znovu lovit jeleny a popíjet s nimi po večerech v baru. Jenže lze něco takového očekávat od člověka, který viděl umírat lidi a musel se svým nejlepším přítelem hrát ruskou ruletu? Lovec jelenů je zvláštní film. Zobrazuje sice válku, ale na spoustu mrtvých a vojenské operace si moc nepotrpí. Místo toho ukazuje psychickou změnu několika přátel, kteří bezstarostně odjeli tisíce kilometrů bojovat za svou zemi. A to, co předvádí Walken s De Nirem, je naprosto nepopsatelné. Už od prvního momentu jim věříte každé slovo a když dojde na závěrečné "posezení" ve Vietnamu, psychicky vás tenhle film doslova rozmáčkne. Kvůli čemu byste byli vy ochotní zahrát si ruskou ruletu? ()

Galerie (166)

Zajímavosti (40)

  • Natáčení probíhalo v Bangkoku a na řece Kwai v Thajsku. V Clairtonu, Duquesne Heights, McKeesportu a Pittsburghu v Pensylvánii. V Clevelandu, Youngstownu, Mingo Junction a Struthersu v Ohiu. Ve Weirtonu v Západní Virginii. A v Lake Chelanu a okrese Whatcom ve Washingtonu. (Tygrys)
  • Různí kritici namítali, že se ruská ruleta ve válce ve Vietnamu nikdy nehrála. Režisér Michael Cimino prohlásil, že si tím nikdo nemůže být jistý a že má novinové výstřižky ze Singapuru, které potvrzují, že během války byla použita ruská ruleta. Robert De Niro (Michael) a Cimino se údajně dohadovali ohledně realističnosti těchto scén. (Kulmon)
  • Podle Michaela Cimina si Robert De Niro (Michael) vyžádal pro scénu, v níž jeho postava podrobí Stanleyho (John Cazale) ruské ruletě, ostrý náboj do revolveru, aby zvýšil intenzitu situace. Cazale souhlasil, ale před každým záběrem obsesivně kontroloval zbraň, aby náboj nebyl v pozici, ze které by mohlo dojít k výstřelu. (StarsFan)

Související novinky

De Niro a válka s vnukem

De Niro a válka s vnukem

05.10.2016

Robert De Niro a Christopher Walken se v roce 1978 sešli ve válečném filmu Lovec jelenů. Výsledkem byl pětioscarový hit, který patří mezi největší americké klasiky a dal kariéru Meryl Streep. Tihle… (více)

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

03.07.2016

V 77 letech nás v sobotu opustil Michael Cimino, jeden z nejnadějnějších režisérů 70. let. Cimino pomáhal v roce 1973 napsat druhý film s drsným Harrym (Magnum Force) a Clintu Eastwoodovi se zalíbil… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama