Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou snímku je fakt, že Herrington naprosto nezvládá temnější část filmu (thriller?, cha, v Columbovi jsou scény s vrahem dramatičtější!). Vynikající jsou naopak akční pasáže, ať už jde o honičku na lodích a nebo úvodí údernou sekveneci, ve které stíhají policisté podezřelého (u hopsání aut na originálním sešupu se musím pokaždé smát:). Jinak je jedná o slušný thriller, který potěší především příznivce Bruce Willise (i když je pravda, že celkový výčet hereckých hvězd je pěkně barvitý) a policejních filmů... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi moc pyšnej na to, aby ses napil s mrtvolou?" Tom Hardy a pyšnej? Kdepak. Možná trošku ožralej. Určitě zažranej do případu. Beze sporu čestnej. A docela zábavnej. Ovšem jinak mi ta rodinná policie lezla krkem. Všude samej Hardy, strejda nebo bratranec. To se to korumpuje. Ne jako u nás, kde se detektiv na padoucha ani zle nepodívá, aby neporušil jeho práva. U nás funguje právo, v USA zase jeden takovej týpek, kterej si nechává říkat Tom Hardy, jindy JohnMcClane nebo Joe Hallenbeck a v devadesátkách byl zarukou zábavy. Tentokrát má však velmi malou podporu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Bruceom Willisom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom detektívovi, ktorý bol na stope veľmi nebezpečnému sériovému vrahovi mladých žien, ale nepodarilo sa mu ho dostať, miesto toho zomrel jeho otec a polícia dostala nepravého. A tak sa po dvoch rokoch živí ako riečny policajt, obete žien začínajú pribúdať, ale nikto mu neverí, že majú toho nepravého a pravý vrah stále vyčíňa. Spracovanie je celkom dobré, väčšinu času je dej nadmieru zaujímavý s dostatkom zaujímavých prvkov, pátranie po vrahovi je aj pomerne napínavé a veľkým plusom je aj výborná línia s obvinením detektívovho partnera, ktorý kvôli tomu radšej spáchal samovraždu a tak ho väčšina oddelenia neznáša, ale nanešťastie to skazí záverečná fáza, ktorá predstaví vraha a logika ide úplne preč. Najhoršie, čo sa v podobnom filme môže stať je práve to, čo sa stalo aj tu, keď sa vrah celý čas správa inteligentne a nikto ho nevie dostať a v závere je to obyčajný hlupák na úrovni tuctového druhotriedneho zločinca, ktorý môže maximálne vykrádať samoobsluhy. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je na tom dobre. Nájde sa tu niekoľko naháňačiek, hlavne výborná úvodná, ale aj nejaké to strieľanie. Najviac sa mi páči zneškodnenie zločincov na lodi. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis v type úlohy, ktorý mu ide najlepšie, takže sa postará o dostatok slušných hlášok a zábavných dialógov s detektívom, ktorý ho chce len ponížiť, Sarah Jessica Parker vo svojej asi jedinej znesiteľnej úlohe, ale aj tak je tu úplne zbytočná a viaceré dobre zahrané vedľajšie postavy ako Brion James, Tom Sizemore alebo Dennis Farina. Réžia a technická stránka sú pre potreby filmu úplne ideálne. Škoda, s väčšinou filmu som dosť spokojný, ale ten záver film zhadzuje. Horšie sa to už asi ani pokaziť nedalo. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 66%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak trochu iný Willis ako ho všetci poznáme. Upadajúci, krívajúci, potupený, ohrdnutý. K tomu Sarah Doska Parker v ešte pozerateľnej podobe len s prsiami "proklatě" ďaleko od seba. Celkom originálne spracovanie viacerých klišé dokopy. Zaujímavé prostredie, síce predvídateľné, ale pozerateľné. Potešili miniúlohy Briona Jamesa aj Toma Sizemora. Taký z tých snímkov, ktorý síce ani zďaleka nikomu nebudete odporúčať, ale ani zďaleka nebudete ľutovať, že ste si ho pozreli. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Méně známý detektivní film s Brucem Willisem a Sarah Jessicou Parker. Policista Tom Hardy je považován za zrádce a odstupuje k říční policii. Tam se dostává do styku s vrahem, kterého měl na mušce ještě, když byl detektiv. A větří, že se jedná o policistu. Bohužel, tak jak známe Bruce třeba z Die Hard, tak tady je to úplně jiný člověk. On ale za to možná nemůže, i když ne moc výrazná postava Hardyho, právě Bruce drží tento film v tom průměru. Spíš scénář a hlavně režisér do toho nedal všechno a pak to tak dopadá. A Bruce si toto určitě nezasloužil. Asi tak hodinu se téměř nic nedělo, až posledních dvacet minut to bylo napínavé s dobrým zvratem. Ale na druhou stranu, viděl jsem daleko horší kriminálky, tato je takový průměr. Váhál jsem mezi 2 a 3*, ale za Bruce dám výšší hodnocení. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Původní název filmu byl Three Rivers. (Matros)
  • Při scéně kde si Tom Hardy (Bruce Willis) bere novou košili v hausbotu a Joe (Sarah Jessica Parker) mu vylije pití do dřezu, si Tom košili nezapíná. Při další scéně kde se oba poprvé políbí, má však košili najednou zapnutou. (7ynek)
  • Na začatku při automobilové honičce, upadne zločinci přední blatník. O pár okamžiku později je však zpět na autě. Podobná situace se stala i v závěru filmu, kdy zločinci po srážce odletí disk, později je však opět na místě. (Beo.wulf)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama