Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Klasická akční podívaná z 90´let, kdy jméno Bruce Willis ještě něco znamenalo a mělo nálepku dobré kvality. Mám rád podobně filmy a Na dostřel není výjimkou. Úplně nejraději mám závěr. Zvraty jsou sice předvídatelné, ale přesto nijak neurazí. Robert Pastorelli, budiž mu země lehká, je v roli šílenýho poldy skvělý a díky němu v mém pohledu film povýšil k dokonalosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hláška -poznám jedno talianske príslove-ja poznám jedno írske príslovie-nikdy nepočúvaj talianske príslovia- mala byť napísaná pre lepší film, napr. k Poslednému skautovi. Alebo žeby bola v inom filme? Už si nepamätám. Kvôli nej ale dávam za tri. S.J.P. teda fakt nič moc. Rovnako ako scenár, réžia a všetko ostatné. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi vadil scénář jakožto naprostá slátanina, která nenabízí ani zbla reality. Holt mýdlové bublinky pro oddech a zabití času. U mnoha Willisových filmů nezbývá než kroutit hlavou, kdo že mu ty hloupé filmy píše a proč do toho Willis vůbec leze. Opět se zde jedná o film, který stojí a padá s představitelem hlavního hrdiny. Bez Willise by to byl odpad jako vyšitý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slušný krimi thriller, ve kterém sice není prostor pro velké akční scény, kterým spíše televizní specialista Rowdy Herrington zrovna moc nehoví, ale zase je dán prostor napětí a pointě, která není odhadnutelná. Bruce Willis v roli policejního důstojníka, dodržujícího tradice své rodiny postavené na spravedlivé straně zákona, hraje jinak, než jsem byl zvyklý z jeho předchozích rolí, a to skoro až nesympaticky, což bylo zajímavé, jak si po stopáž filmu nezíská diváka na svoji stranu. Po honičce na masového vraha přijde o život jeho otec, vysoce postavený policejní důstojník. S oficiální verzí vyšetřování případu se nedokáže smířit, a tak svědčí proti svým policejním kolegům v přesvědčení, že vrahem je někdo z nich. Poté, co po obvinění spáchá sebevraždu jeho bratranec, s konečnou platností odchází od policie. Po nějaké době sledujeme Willise jako opilce, co se dal k říční policii, dostává novou partnerku Sarah Jessicu Parker a čeká ho vyřešení série vražd mladých žen, které mají vztah k odhalení pravdy o smrti jeho otce. Film je to dobře vymyšlený a zaujme, že Willis hraje méně sympatického maníka a čekání na to, kdo je vrah mladých žen, je kráceno nějakou to akcí, napětím a velmi dobrou pointou, kterou není snadné odhadnout. Bavilo mě to víc, než některé Willisovy akční spektákly nebo jeho slabomyslné komedie. 80% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabší Willisových kousků, kterému ovšem hvězdičku přidávám za Jessicu Parker, na kterou se tak hezky kouká, ikdyž to je asi ten jediný důvod, proč ve filmu je. Nevrlý Willis, občasná hláška, ignorace nové kolegyně, zblížení a na konci láska, to vše na pozadí thrilleru, který jim vlastně ani není, spíše se hodí označení detektivka. Klišé a patos se nabalují do nevzhledné koule, kterou ovšem snese televizní formát a občasný odskok do lednice nebo na wc není ničím co by vás vytrhlo z děje, který je vlastně od začátku jasný. Finále a závěrečný boj s padouchem je už hodně nastavovaná kaše a možná by stálo za to film vypnout 10 minut před koncem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Na přebalu VHS je uvedena glosa „Neměli ho pouštět na vodu, když nechtěli, aby dělal vlny.“ (Pepinec)
  • Při scéně kde si Tom Hardy (Bruce Willis) bere novou košili v hausbotu a Joe (Sarah Jessica Parker) mu vylije pití do dřezu, si Tom košili nezapíná. Při další scéně kde se oba poprvé políbí, má však košili najednou zapnutou. (7ynek)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama