Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se dočkáme několika přestřelných scén, ale to k tomu už tak nějak patří. Jinak s ohledem na kvalitu scénáře a divácké očekávání vcelku povedený thriller, který buduje poměrně slušné napětí. Z bývalého čestného poldy je chlastající příslušník říční policie, kdysi totiž šel proti nepsaným pravidlům policejní soudržnosti a ukázal na nekalosti ve sboru. Navrch se v řece začínají objevovat těla mladých žen. A aby toho nebylo málo, dostane k sobě mladou policistku. Pochopitelně nezůstanou jen partnery na lodi a samozřejmě náš zahořklý hrdina i toho vrahouna zmákne. Kromě dalšího z řady Willisových poldů potěší i poměrně svižná akce a roztomilá Sarah Jessica Parker. Pořád lepší něco takového, než moderní roztřesené akční šaškárny plné počítačových triků. Jen jsme mohli být klidně temnější. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Má to své mouchy, ale nakonec to není tak špatné. V Cinemě tomu sice ty vořežprutí dali 40%, ale čas ukázal, že to zas taková kokotina není. Dá se na to koukat i po letech a akční scény jsou i na dnešní poměry špičkově natočené. Willis se za ten film tuším veřejně omluvil, ale za to že je Republikán už ne. No jo, některý lidi sou fakt divný. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Méně známý detektivní film s Brucem Willisem a Sarah Jessicou Parker. Policista Tom Hardy je považován za zrádce a odstupuje k říční policii. Tam se dostává do styku s vrahem, kterého měl na mušce ještě, když byl detektiv. A větří, že se jedná o policistu. Bohužel, tak jak známe Bruce třeba z Die Hard, tak tady je to úplně jiný člověk. On ale za to možná nemůže, i když ne moc výrazná postava Hardyho, právě Bruce drží tento film v tom průměru. Spíš scénář a hlavně režisér do toho nedal všechno a pak to tak dopadá. A Bruce si toto určitě nezasloužil. Asi tak hodinu se téměř nic nedělo, až posledních dvacet minut to bylo napínavé s dobrým zvratem. Ale na druhou stranu, viděl jsem daleko horší kriminálky, tato je takový průměr. Váhál jsem mezi 2 a 3*, ale za Bruce dám výšší hodnocení. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Byl jsem potěšen... Po hodně dlouhé době jsem to viděl a konečně můžu plnohodnotně ohvězdičkovat. Super film z oblíbených 90. let. Bruce Willis klasik, stříli hlášky jak jsme u něho zvyklí, ale zas takový nářez jako v Posledním skautovi od toho nečekejte. Děj mě bavil, nenudil. Docela dost zvratů, člověk si není ničím jistý. Pravda, že na thriller bych to moc neviděl, ale "šťavnaté" akční krimi to dozajista je. ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Bruce miluju. Tento smímek bych si dovolil označit jako trochu nadstandartní kriminálku. Od začátku až do konce jste nevěděli kdo vraždil a to také byl největší prvek napětí ve filmu obsažený. Dlouho jsem váhal zda dám tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem to prostě normálně zaokroulil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Na začatku při automobilové honičce, upadne zločinci přední blatník. O pár okamžiku později je však zpět na autě. Podobná situace se stala i v závěru filmu, kdy zločinci po srážce odletí disk, později je však opět na místě. (Beo.wulf)
  • Na přebalu VHS je uvedena glosa „Neměli ho pouštět na vodu, když nechtěli, aby dělal vlny.“ (Pepinec)
  • Původní název filmu byl Three Rivers. (Matros)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama