Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pan režisér je evidentně zdatný komerční filmař, jakých je sdostatek - prostě takový průměr. Není to špatně natočené, je vidět, že pan režisér zná základy řemesla a dovedně dokáže film vést ke svému vyvrcholení, nedá se říct nic proti kameře, a také scénář docela ujde a nehýří logickými nesmysly na potkání. Jen je to takové unifikované, asi jako komerčně ve velkém vyráběné pivo, bez chuti, bez osobitosti. Navíc bez vtipu, myslím, že jsem slyšel jednu hlášku za celý film, jinak je Bruce Willis drsný maník, který se hned pere. Ani nevím, co na něm SJP viděla (a ostatně ani on na ní - kameraman ji dobře nikdy nezabírá celou, protože v těch několika málo okamžicích je vidět, jak podivně neforemnou postavu má a jak všechno hraje na milý kukuč). Takže za mne průměrná historka, kde nehrát Willis, ale třeba některý z Estevezů, tak zapadne v záplavě mnoha podobných. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na nic si nehrající film s přímým příběhem a vším, co k němu patří. Děj si drží slibné tempo a postupně nabaluje potřebné atributy podobných snímků. Willis konečně předvádí alespoň přiměřený herecký výkon, Sarah Jessicu Parker asi nebudeme v této roli nikdy brát vážně, ale alespoň představuje nějaké ozvláštnění filmu ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru priemer. V rámci Willisovej filmografie značný podpriemer. V žiadnom prípade by som nechcel Bruceovi nejako krivdiť, to nie, ostatne je to práve on, kto sa pričinil k tomu, aby som filmu udelil tri hviezdičky, ale stojím si za tým, že Herringtonov film je jedným z najslabších článkov jeho bohatej kariéri. Pritom tomu tak vôbec nemuselo byť. Určite by to chcelo kvalitnejší scenár, prípadne schopnejšiu réžiu, napriek tomu si myslím, že to mohlo dopadnúť neporovnateľne horšie, BTW filmu pomáha aj skutočnosť, že sa na nič nehrá. 55% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka 90. let. Jenže Bruce Willis už měl za sebou daleko lepší snímky, co se týče akce, atmosféry a i hlášek. Nevzpomínám jenom na Smrtonosnou past. Díky němu je to taky v pohodě koukatelné. Drží si to standard, herci mi nijak zvlášť nevadili a mělo to aspoň nějaký zvrat. Imho je taky pravda, že do této doby točil Bruce více braků než kvalit. Někde na pomezí 2-3*. 44% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento film hlavně kvůli jeho „temnější“ stránce a v té době ještě docela atraktivní Sarah Jessice Parker. Vraždění psychopata rovněž mělo něco do sebe, zvláště když se jeho obětmi staly samé atraktivní ženské, z nichž valná většina nepochopitelně skončila v posteli ožraly Toma Hardyho. Bruce si ale rovněž nevedl špatně. Tyhle ty role drsných poldů (bývalých poldů) mu vždycky šly a tady jeho postava opět nezapomněla ani vytrousit nějakou tu solidní hlášku, u které se člověk zasměje. Tom Sizemore na párty však taky pěkně zaperlil. Mělo to několik velmi vydařených atmosférických i akčních pasáží, ale z průměru se to bohužel vymanit nepodařilo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Při scéně kde si Tom Hardy (Bruce Willis) bere novou košili v hausbotu a Joe (Sarah Jessica Parker) mu vylije pití do dřezu, si Tom košili nezapíná. Při další scéně kde se oba poprvé políbí, má však košili najednou zapnutou. (7ynek)
  • V záběru, kdy jede Hardy (Bruce Willis) poprvé v motorovém člunu, je v odrazu jeho slunečních brýlích možné spatřit kameramana. (Timak)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama