Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, ale neustále jsem si říkal: proč je v něm proboha všechno tak okaté? Jinak vidím dva klady: první je herecký (Skarsgard+Sobieski) a druhý konečná scéna na silnici, ve které to přece jenom vezme nějaké ty rychlejší obrátky... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No když pominu fakt, že dnešní nadrzlí fagani by ty adoptivní rodiče ve skutečnosti skopali do kuličky, nejednalo se o špatný film, resp. náměť. Z mého pohledu totiž šlo mnohem více vytěžit třeba z takových těch "prázdných" záběrů. Ve filmu byl vlastně jen jeden, jak se Leelee jde slíkat na chodbu a kamera vytvoří pocit že jí někdo pozoruje, ale když pak hodí záběr s pozice Leelee, která ten pohled také vycítila a zabírá horní patro baráku, jen na vteřinu se mihne stín, to je vynikající tyhle obrazový hrátky, ale jak říkám, ve filmu jich je jak členů opozicie v Bělorusku. Další co mě trošku sralo, že se poměrně brzo profláklo jak se věci mají. Já bych si s tím určitě víc vyhrál, samozřejmě kdybych to uměl. Pak ještě čístě klučíčí zklamání, že ta famózní postava Leelee zde nedostala víc prostoru, jedna plavková scéna je na večer hrozně málo. A čistě z principu to chtělo alespoň jednu šukačku pro uvolnění, kdo s kým to už je jedno. Jasná hvězda filmu je Stellan Skarsgård, který podává skvělý výkon. Měl kolem sebe samý baby, tak se kvůli nim asi vybičoval. Druhá osoba, která kradla mou pozornost byla Leelee, podobnou roli totiž posralo už mnoho jejích předchůdkyň, tím že chování svý postavy hrozně vyhrotily. Leelee ji zahrála civilně a proto i celkem uvěřitelně. Ona vůbec Leelee když pominu sexy postavičku je zajímavá bytost, obličej má jak křeček po dvou dnech pobytu v KFC, ale i tak se mě hrozně líbí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Docela slušný thriller s dobrými hereckými výkony. Párkrát možná i pocítíte mrazení v zádech, ale jinak sice slušný, ale jen průměr, který nepřináší nic nového. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Leelee Sobieski je nádherná dívka do které jsem už od svých 10. let platonicky zamilovaný, když jsem ji poprvé viděl ve filmu Z džungle do džungle, kde byla moc rozkošná a hezká. Ach............. jinak co se týče tohohle filmu, tak ten byl super - nadprůměrný thriller ! ,-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. The Glass House [2:24] ,2. Sunken Bells [3:20] ,3. Even If I Had an Ax [3:26] ,4. Through a Glass Eye [2:37] ,5. Twice Told Tales [4:52] ,6. Sotto Voce [2:14] ,7. Glasseration [3:29] ,8. Diabetic Dancer [2:42] ,9. Where in Time? [4:02] ,10. Soubrette [2:56] ,11. This Too Shall Pass [4:38], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na tému „stratili rodičov a keď sa presťahujú, zažijú kopec samých super vecí“ mám radšej THE NEW KIDS od Seana S. Cunninghama. Ale ani táto psychologickejšie ladená variácia na otrepanú tému nie je najhoršia. Situáciu zachraňuje atmosférická výprava/kamera, režisér snažiaci sa ukázať, že k napínavému filmu nepotrebujete dobrý scenár a zaujímavý kasting v čele s Leelee Sobieskiovou a úchylným pedofilom Stellanom Skarsgårdom (to si len tak plávate v nočnom bazéne - a zrazu...). Solídny triler s hŕstkou hitchcockovských scén. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletka průhledná sice více, než onen úchvatný >skleněný< dům manželů Glassových, ale jinak myslím jde o poctivý >hw< thriller - coby rutinně standardní řemeslnou práci a neurážející herecké kreace, tradičně s poněkud za vlasy přitaženým dramatickým finále, kdy všichni padouši jako vždy zajdou zaslouženou odplatou a naši milí sourozenci konečně najdou klid-mír-štěstí-lásku u toho hodného strýce, co na ně desetiletí sral. (Hm, škoda že nebyl třeba pedofil, dočkali bychom se poctivého a napínavého pokračování... ;-) - - - P.S. Původně jsem tomuhle filmu dal (po shlédnutí v televizi) jen dvě hvězdičky, leč musím uznat, že na dvd s originálním zvukem (bez impotentního českého dabingu) a formátem obrazu 2,35:1 je to úplně jiné kafe. Tady si člověk uvědomí třeba i tu docela dobrou práci kamery v širokoúhlých záběrech interiérů domu (ale i třeba snímání krajiny - např. jízdy po silnicích - v okolí Malibu), kterou televizácký ořez samozřejmě naprosto degraduje. Takže resumé: Ano, tohle je ten typický >dobrý tříhvězdičkový< americký film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni tak špatnej thriller, jen tomu trošku schází gradace, ta se sice dostaví na konci, ale to je za prvé trochu pozdě a za druhý je to trošku blbě pojatý, takový moc rychlý na to jak se celej film odvíjí. JInak se ale musí nechat, že herci jsou výborný ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slaboučký, rychle zapomenutelný a úplně zbytečný thriller o ničem. To co tu mnozí označují za jediné pozitivum a sice zajímavé obsazení (hned 3 mí velcí oblíbenci Sobieski, Skarsgard a Lane), bych naopak označil za hlavní negativum, protože záludně mate a láká na tenhle po všech stránkách průměrný, nijak zvlášť záživný zabíječ času. Sobieski je sladká a nesleze z plátna, Skarsgard rutinérsky přehrává svůj oblíbený "charizmaticky unavený" výraz ke kterému přidává ještě jakési uštvané zoufalství, Lane je docela upozaděná a nevýrazná. Představa, že bych na to šel do kina nebo za to dal peníze ve videopůjčovně mě upřímně děsí. Dokonce ani ten skleněný barák nebyl nijak zajímavý, tvůrci ho vůbec neuměli prodat. Při troše trpělivosti to ale bez problémů dokoukáte a ani vás neurazí přílišná průhlednost a polopatičnost. Jinak ta paralela s Hamletem byla totálně mimo a ta závěrečná akce s jaguárem bez brzd skončila prakticky dřív než začala a rozhodně nemá cenu se kvůli ní koukat do konce. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dvakrát škoda nevyužitého potenciálu námětu. Film má několik silných momentů (např. když se v noci koupe hlavní hrdinka v bazénu a její poručník ji "načapá"), ale jinak je až příliš přímočarý a jednoduchý. Snaha o budování napětí vychází zcela naprázdno i dík nepropracované psychologii nejen postav, ale i vztahů mezi nimi. Tady šlo totiž opravdu skvěle rozehrát vztahové drama: nefungující manželství; muž, jehož přitahuje jeho šestnáctiletá svěřenkyně; silná citová vazba poručnice na svěřeného chlapce - syna, kterého ona třeba nemohla mít; možný incestní vztah mezi sourozenci...atp. Kdyby byl děj zasazen pouze a jen do skleněného domu, paranoidní atmosféra, neurčitost a nejistota, kdo zavinil smrt rodičů, mrazivé hudební podtóny, otevřený konec - to by bylo to správné divácké pošušňáníčko. Takhle ale nic moc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrný thriller - pohříchu nedotažený, rutinní, logickými dírami propasírovaný, se značně nevyužitými charakterními herci!! Navíc další příklad (Nejpevnější pouto) plýtvání talentem Leelee Sobieski!! Když už ale nic jiného, tak alespoň hudba se povedla.. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi slabučký film s plytkým scenárom, ako horská bystrina po 3 mesiacoch pekelných horúčav .... Dejovo o ničom, akčne o ničom, napätie žiadne. Zbytočne vyhodené prachy producenta a stratený čas pred obrazovkou. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, ale ustřední čtverka(Sobieski,Lane,Skarsgard,Morgan) hraje slušně a stísněná atmosféra "skleněného domu" taky není k zahození.Tentokrát mi to stačilo.. ()

Reklama

Reklama