Reklama

Reklama

Dva smolaři věčně bez peněz chtějí zbohatnout. Pustí se proto do podezřelých obchodů a podvodů, se kterými ale nemají vůbec žádné zkušenosti. (Netflix)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No co říct, byla to zábavná jízda, pánové! A velmi pestrá, nápaditá i poučná... Cestou z malých pouličních zločinů přes různé vylomeminy či podvody až do náročného světa velkého podnikání. Cestou rozverné komedie, později do mírně depresivního dramatu až po uzemňující tragikomická vyústění. Nezapomenutelných scén lze najít vícero, ale malý velký hudební žert s koncertem Roda Stewarta jednoznačně vyhrává! :) Hans Alfredson mě svými osobitými filmy zatím dokázal ve všech třech případech, kdy jsem měl s jeho režijní tvorbou tu čest, po celý čas naprosto přikovat k sledování filmu bez jediné chvilky znudění či rozptýlení. Svérázná tragikomedie o dvou zlodějíčcích, kteří to postupně dotáhli na legální podnikání a nakonec málem spadli zpátky, nakonec nebyla výjimkou. Dvougenerační spojení švédské herecké legendy Allana Edwalla (Tři lilie, Kohout) a teprve vycházejícího Stellana Skarsgårda (Slabomyslný vrah) je zcela nevídané, překvapilo mě, ale nakonec proč ne... Petterson a Bendel byli také vzájemně dva zcela odlišní chlápci v jedné firmě a pojil je pouze pouliční původ. Oba herci nezůstali nic dlužní své pověsti, přesto jsem možná občas mezi hlavními protagonisty postrádal k dokonalosti výraznější chemii. 80% ()

sator

všechny recenze uživatele

Pettersson (Stellan Skarsgård) a Bendel (Allan Edwall) jsou oba opotřebovaní, vyčerpaní a zlomení. Navzdory tomu se rozhodli zahájit podnikání a zbohatnout. Nezkušení jsou otevřeni jakékoli dohodě. Manipulují, podvádějí a využívají mezery, které existují. ()

Reklama

Reklama