Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Cival 

všechny recenze uživatele

U českého filmu jsem se takhle nenasmál už pěknejch pár let. Skvělý dialogy, konečně přirozený, ale snadno citovatelný hlášky podávaný výbornejma (a znovu zdůrazňuji přirozenejma) hercema, k tomu supr gagy. Padlo pár záchvatů smíchu, za což má u mě trio Janák - Kotek - Mádl hodně kladnejch bodů. Navíc Janák narozdíl od svých ssoukmenovců pochopil, že aby se na film dalo koukat a aby vypadal trochu moderně, není od věci (a navíc to je dost jednoduchý a účinný postup) stříhat častěji než jednou za čtvrt minuty a přitom hustit do repráků slušnou hudbu. V záplavě tak vtipných míst dvakrát škoda hlušiny a nudnější vaty (většina pasáží na prknech, obzvlášť při výuce), občasné rozbředlosti a kurevsky-velké-nelogičnosti scénáře (např. dodávkou přejetá prkna). Ale bavil jsem se fajnově, zasmál, držel palce Jáchymovi, aby smočil a k tomu litoval těch několika nedostatků, které zabránily tomu, aby u nás vznikla komedie formátu Sexbomby od vedle. 67,4%. Jen tak dál, Kájo :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, aj keď to nie je žiadne veľdielo, je to zábava a to prirodzená, zasmejeme sa od srdca a nemusíme sa neustále pokúšať stráviť nejaké vulgarity napríklad Bolka Polívku. Skvele zohraná dvojka Mádl - Kotek ma baví, rovnako tak Ester Geislerová, ktorá je zase úžasná bonzácka sestra a z troch krások na snowboarde zaujme hlavne Lucia Vondráčková, ktorá už tu strčila v pohode do zadného vrecka svoju tetu Helenu. Po Pelíškoch je toto druhá česká komédia ktorú si vždy rád pozriem na Vianoce. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák .. Konečně dobrá česká komedie, která skvěle pobaví nejen pubertální mládež, viz Vánoční scény.. Budete klukům fandit, jsou to sympaťáci a opravdu skvěle hrají a odpustíte režisérovy i nedodělaný scénář. A hádejte kam Vás to stejně jako mě bude lákat vyrazit na dovolenou? No na hory se snowboardem v ruce, balit holky a kluky či ženy a muže, jak je komu libo.. Co ve filmu opravdu nemá chybu je hudba. Doufám, že chystaná televizní minisérie zmíněné nedostatky smaže, vyplní některé prázdné dirky a vznikne český kult, který má zatím tak 69%, ale i prostor kam stoupat..:o) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci mají ode mě body za to, že se někdo vůbec rozhoupal k tomu natočit moderně vypadající film pro teenagery, který má daleko do zatuchlosti velké části současné české tvorby. Narozdíl od amerických kolegů jsou Snowboarďáci méně vulgární, zato přiblblost, vykonstruovanost, schematičnost a vcelku malá vtipnost se jim nevyhnula. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, která se vzdává dobrého českého filmového kumštu a bere si to nejtrapnější z amerických stupid komedií, jako například Prcičky. Sněženkám a machrům to nesahá ani po kotníky. Přes všechny tyto negativa, mě film chvílemi bavil, a nejvíce se mi líbili ty buchty (Vondráčkovou nemyslím), za ně dávám 1* navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Když se hlavní hrdinové vracejí ze svahu na chatu, oznámí jim Ester Geislerová, že neteče voda. A zatímco oni myjí nádobí v dřezu v kuchyni, ona se o parto výš sprchuje. (Divočák)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové opravují babysense, je možné několikrát zahlédnout mikrofon štábu. (Gerron)
  • Jiří Mádl o získání role: „Mamka viděla v televizi výzvu ke konkurzu do filmu a řekla mi, jestli bych to nechtěl zkusit. Tak jsem s vysokou horečkou vyrazil na ten megakonkurz. Pak se celé prázdniny nic nedělo a já na to úplně zapomněl. Až mi v září zavolali, že si mě pan režisér (Karel Janák) vybral do dalšího kola, no a pak už to šlo v celku rychle. Tři kola a hop a byl ze mě snowboarďák!“ (SONY_)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama