Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Recenze (777)

Cival 

všechny recenze uživatele

U českého filmu jsem se takhle nenasmál už pěknejch pár let. Skvělý dialogy, konečně přirozený, ale snadno citovatelný hlášky podávaný výbornejma (a znovu zdůrazňuji přirozenejma) hercema, k tomu supr gagy. Padlo pár záchvatů smíchu, za což má u mě trio Janák - Kotek - Mádl hodně kladnejch bodů. Navíc Janák narozdíl od svých ssoukmenovců pochopil, že aby se na film dalo koukat a aby vypadal trochu moderně, není od věci (a navíc to je dost jednoduchý a účinný postup) stříhat častěji než jednou za čtvrt minuty a přitom hustit do repráků slušnou hudbu. V záplavě tak vtipných míst dvakrát škoda hlušiny a nudnější vaty (většina pasáží na prknech, obzvlášť při výuce), občasné rozbředlosti a kurevsky-velké-nelogičnosti scénáře (např. dodávkou přejetá prkna). Ale bavil jsem se fajnově, zasmál, držel palce Jáchymovi, aby smočil a k tomu litoval těch několika nedostatků, které zabránily tomu, aby u nás vznikla komedie formátu Sexbomby od vedle. 67,4%. Jen tak dál, Kájo :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ten film byl vlastně překvapení, navíc se dal omluvit vzhledem ke své amatérskosti, neohrabnosti a zápalu. Televizní seriál už je ale nesnesitelný, "pokračování" Rafťáci už svou nabubřelostí, profesionálností a tlačením na pilu úplně bolí. Janák ale má dar udělat některé pěkné slapstickové a screwball scénky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Do pohody, do pohody, ale zas ne moc:) Asi už stárnu, což je ve dvaceti celkem šok, ale Snowboarďáci podle mě rozhodně díru do světa neudělají a za pár let se o nich taky mluvit nebude, hlášky rozhodně nezlidoví, prostě na Samotáře nebo podobnou věc to nemá. Nepochybuju, že pro určitou skupinu se stanou velmi oblíbeným kouskem, já taky neříkám, že se mi nelíbili. Líbili, bylo to fajn, smál jsem se některým fórkům, nenáviděl jsem rodiče a Ester Geislerovou a při pohledu na Martinu Klírovou roztával jako ten sníh na jaře, ale tohle nebude můj šálek svařáku. BTW obdiv Lucce Vondráčkové a Báře Seidlové, že i přes svůj věk docela vypadají na typické lyžákové partnerky věkové kategorie Vojty Kotka (nic ve zlém, holky:)). Hudba Snowboarďáků je skvělá. Tedy ne skvělá jako super skvělá, ale k filmu skoro božská. Pan Chyška a všichni ti co do toho šli a k jeho hudbě promluvili (zpěvem), tomuhle filmu přidali slušnou hodnotu, takže to je ve výsledku zcela nenáročná šedesátka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli si čeští teenageři něco takového zaslouží... asi jo. 20% Zajímavé komentáře: Gemini, maxi6, Marius, Eodeon, tron, Redlum, anais, numi, Lucius ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Tam, kde Prcičky předvedly penis přilepený k VHS, stačí si Snowboarďáci s fórem zpoza otočených zad. Navíc je to film opravdu vtipný a humor u mě (třeba jako při Pánské jízdě) přebil hodně nedostatků. Především se mi zdá, že se režie snažila být leckdy až moc "kůl" a na druhé straně naopak často selhávala (např. při dialozích či nedotažení té či oné scény.) Odhalené hérečky si také zasouloží pochvalu a né, že né...sakryš, prostě se bavte! (;-)) Mohlo to dopadnout hůř, stačí se podívat třeba sem, možností je přehršel... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V novinách jsem často četl srovnávání s humorným filmem z roku 1982,ale ti co to srovnávají nejsou žádní machři a sněženky na to neutrhnou. Prostě jiný tip humoru v jiný době,pro jiné publikum / né věkově/ ale účel u mě splnil,smál jsem se. Být mladší jistě bych se smál více,ale co už. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film Snowboarďáci je opravdu VELMI VÝRAZNĚ určen cílové skupině "náctiletí", to jen takové krátké varování ostatním, co jej ještě neviděli. Teď k ději. Je průhledný a krásně nalinkovaný, s jasně definovanými charaktery, proložený mnoha teenagerskými výrazy a rádobyvtípky, jimž my dospěláci často nerozumíme, prostě vše jak se na slušnou "teen" zábavu sluší a patří. A v tom je právě pro každého, kdo není dostatečně "in" a neříká "hustý" v každé druhé větě, kámen úrazu. Navíc se obávám, že i naši teenageři jsou na takové úrovni, aby za projev drsňáctví nepokládali najíždění autem do sněhuláků - je ale dost možné, že se mýlím, ostatně teenagerem již nejsem nějakých skoro 20 let. Pokud bych měl tento film srovnat se Sněženkami a machry, tak "historie" vyhraje nad současností, i když nijak výrazně. Světlým zjevem tak zůstává jen objev obou hlavních mladých herců pro film - oni svůj talent, byť jen v rámci scénářem vymezeného prostoru prokázali. Otázkou zůstává, co s nimi bude dál a jak s nabytou slávou naloží... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na Snowboarďáky podíval po asi deseti letech a zjistil, že ačkoliv bych to věděl, tak celá řada hlášek z něj se mi zakořenila v mluvě a dodnes z nich vlastně sem tam těžím. Takový film si přece ve výsledku horší hodnocení jak čtyři hvězdičky nezaslouží, ne? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Trošku iné oživenie Českej komédie ale škoda že po vzore Amerických teen-komedii. Ústredná dvojica Kotek - Madl v celku fajn obstáli ale ináč nič nové dej neponúka, zopár zábavných scén sa tu nájde ale hlavná vec že to pobaví široká a hlavne mladé publikum. ║Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,760,427(Česká republika a Slovensko)║ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je ot patřičně plytké, samoúčelné a frikulínovité, leč až mě udivilo, že mě to celkem bavilo. Scénář se slušně trefil do hovorové češtiny a neologismů, Janák dokázal film v rámci možností moderně slepit, hlavní herečtí představitelé zase dost uvolněně zahráli a souboj s matadory stříbrného plátna zvládají se štítem. Kvalitní je i převážně Chyškův soundtrack no a samozřejmě pánská část ocení jisté prasečinkami zavánějící scénky, v nichž se lze pokochat jemnou estetikou těla Barbory Seidlové a Martiny Klírové... Zdá se vám to pubertální? No fajn, tak proto ty tři hvězdičky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už odzačátku je vidět lehká snaha o amerčinost. Od začátku dokonce je to shluk trapasů a chvílemi vtipných dialogů. Bohuižel těch vtipných je jen pár. Některé scény, které přijdu pubertákovi okolo 15nácti velmi vtipné, jsou naprosto nudné, ohrané a trapné. Herci jsou mladí, ale nezajímavý. Vojtěch Kotek se snaží navázat na své Štěstí z pojištovny a na svou tvářičku láká všechny dívky. 2* jsou za občasné usměvavé scény, které však tento film nemohou zachránit. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen jedno velké zklamání!!!!!!! Tento film mě nedokázal zaujmout naprosto ničím, jediným pozitivem jen snad pouze Veronika Freimanová. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák .. Konečně dobrá česká komedie, která skvěle pobaví nejen pubertální mládež, viz Vánoční scény.. Budete klukům fandit, jsou to sympaťáci a opravdu skvěle hrají a odpustíte režisérovy i nedodělaný scénář. A hádejte kam Vás to stejně jako mě bude lákat vyrazit na dovolenou? No na hory se snowboardem v ruce, balit holky a kluky či ženy a muže, jak je komu libo.. Co ve filmu opravdu nemá chybu je hudba. Doufám, že chystaná televizní minisérie zmíněné nedostatky smaže, vyplní některé prázdné dirky a vznikne český kult, který má zatím tak 69%, ale i prostor kam stoupat..:o) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jenom proto, že český film je sto let za opicema a Janák se zkušenostmi s maximálně tak s reklamním spotem na Sazku přijde s netradičním kamerovým cool lookem, mazanými hláškami a hustou On my Head, partou nehreců, přehrávajících hreců a roštěnkami, nevím proč bych měl dávat víc jak hvězdičku...A to to byl prosím původně tříhodinový seriál...Jako Prcičky se mi líbili, Stifflerovi jsem namakance věřil, Jimovi trapnost, ale tohle je nuda a vo ničem.Těm floutkům nevěřím ani hlášku a "Stříkéééj!" musel vymyslet chorý mozek, který jen ví jak táhnout na mediální branku...A nejlepší je, že to nyní budou samí panicové nanicové a -áci do omrzení... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne jeden nekončiaci, od mierneho pozdvihnutia ku veľmi skorej nude a otrávenosti dlhý videoklip. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

České ozvěny zahraničních módních vln jsou obvykle naprosté škváry a propadáky (samozřejmě umělecké, kasovně to jsou naopak skoro vždy tutovky), česká variace na teenegerskou komedii dopadla nakonec nad očekávání dobře. Není to hnus ani paskvil, jsou to... Snowboarďáci... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skvělé, má to tah na branku a je to vtipné, ale od druhé třetiny se to dosti rozmělní. Sem tam vykoukne podařená scéna, ale tak nějak to uplyne až do konce a ... A nic. Snesitelné to v každém případě je, a vzhledem k tomu na jakou cílovou skupinu je to zaměřeno, tak jde v rámci možností vlastně o úspěch. ()

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama