Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hnusnej dědek z dvojky se vrátil aby konečně získal Carolin, ta je totiž pryč od svých rodičů (což je prostě škoda Craig T. Nelson v roli tatíka byl prostě skvělý) a hlídá ji příbuzní, kteří ji ještě vodí k plešatému psychiatrovi, jo k plešatému !!!!! Kdo tady je totálně a nekompromisně odpudivý je teta v podání Nancy Allen, která je buď hysterická, nebo arogantní a ke konci se furt lepila na Toma Skerritta (ten byl však výborný, což mně překvapilo) a pak jako tedy že se zachová morálně správně, hm dědek byl sice hajzl a chtěl ke světlu (měl si rozsvítit) ale ona mně působila docela jako mrcha. Ale co se týče atmosféry, tak tady je taková zvláštní, ze začátku klasické bu bu, rozbijeme zrcadlo schválně kdo se vyděsí, ale v polovině se to změní v jedno velké halucinogenní šílenství, kde sem prostě nevěděl, co je skutečnost a co ne, realita se tříštila s tou snovou realitou a já až do konce sem si nebyl ničím jistý a to je teda velké plus. Další plus je opět v maskách a efektech, ten umělý kouř působil trochu lacině, ale však masky a další efekty (omrzliny, hra se zrcadly, útok automobilů) ty sou prostě parádní a hlavně sou to neotřelé nápady, viděl sem docela dost hororů, ale něco takového bylo snad jenom v Nine Miles Down a to se mi prostě líbí. Místy film na mně působil, jako Věž smrti nebo filmy s podobnými názvy Tower of Terror/Dark Tower atd, velká budova která je prostě top a najednou jako by se proměnila v jednu velkou past nebo žila vlastním životem a prostě se rozhodla zabít všechny lidi v ní. Škoda je že hudba je zde nevýrazná a zatímco v jedničce a ve dvojce je zapamatovatelná, tady sem to nějak přešel a nevnímal. i přes to že tenhle film, má hodně negativních stránek, tak budu hodnotit kladně, hlavní důvod je celkové divné pojetí filmu, které mi prostě sedlo. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jen zasly stin predchozich dilu. Vsichni herci mi byli nesympaticti a naprosto ukradeni!!! Nebyly zde videt ani zahrobni bytosti ani jakekoliv efekty. To alespon nejake efekty poskytuje i muj powerpoint! Jedine co se zde do zblbnuti opakovalo, bylo svetlo snazice se prosvitit hustou mlhu v pokoji. To si muzu rovnou koupit silnou zarivku do páry u nas v saune. ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nejednou jsem si řekla, proč vůbec vzniká pokračování filmů. Upřímně jsem se ani netěšila, protože jsem byla přesvědčena o tom, že nejde udělat další díl poltergeistu. Jednička byla fenomenální, dvojka se povedla taktéž na jedničku, ale tím to mělo skončit. A nemýlila jsem se. Postrádalo to veškerou hororovou atmosféru..vlastně atmosféru vůbec. Když už jsem si myslela, že by to mohl být i ucházející nápad, to to bylo stejně hrozně natočené. Pro mě velké zklamání a nikdy jsem nepovažovala poltergeista za trilogii. Pro mě je tohle jasný odpad a výsměch pořádným hororum. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No jo, tohle je hodně nepovedené - vše tajuplné je přeneseno do moderního věžáku, jenže v 80. letech hororů na téma zlý a vraždící věžák vzniklo povícero, takže chybí originalita prvního dílu. Na druhou stranu je fakt, že prokletí této trilogie zasáhlo hlavní hrdinku a hodně se spěchalo, aby se film dotočil, než se choroba hlavní představitelky zhorší. Že to bude smrtelné, to tehdy asi nečekal nikdo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I trojku Poltergeista mám moc rád a nevím proč by měla mít jen 50%. Je to jak s pokračováními Planety opic, kde kvalita nejde dolů natolik, jak hodnocení kritiků. Třetí díl opouští pár postav, ale přináší stejně zajímavé nové. Tom Skerritt je sympaťák, stejně jako mladá Lara Flynn Boyle. Kouzlo domku na předměstí je pryč, ale duchové dokáží stejně slušně zatápět i v mrakodrapu. Tedy zatápět - tématem dílu je svět za zrcadlem, který dokáže být pěkně děsivý a mrazivý chlad z říše mrtvých. Jistě, třetí díl má chyby - spousta logických lapsů (kam zmizel Scott?), scén na efekt (auta, zvířata), ale já ho beru jako zakoneční ságy a horor plný akce a efektů, což je přesně to, co jsem měl rád na 80 letech. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Po smrti Heather O'Rourke (Carol Anne), ktorá zomrela tesne pred koncom natáčania, sa filmovanie zastavilo a uvažovalo sa o ukončení takmer hotového filmu, ale štúdio MGM sa vynašlo a dokončilo ho zo zostrihaného materiálu, a preto v záverečných scénach už nie je vidno tvár Carol Anne. (Raccoon.city)
  • Ve snímku došlo ke konci k chybě při audio-vizuální synchronizaci. Když Patricia (Nancy Allen) proskočí oknem do zamrzlé místnosti, volá jména všech ostatních, když však vyslovuje jméno Carol Anne, ústa herečky se ani nehnou. (hansel97)
  • Heather O'Rourke (Carol Anne Freeling) a Zelda Rubinstein (Tangina Barrons) sú jediné dve herečky, ktoré sa objavujú v celej trilógii Poltergeist. (8HitBoy)

Reklama

Reklama