Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypráví o osudech odvážné ženy, která se se svými třemi dětmi pokouší přežít v drsné divočině. Ve stejnojmenné knize příběh popsala Olive Frederickson a Ben East. Vše začíná roku 1919, v okamžiku, kdy Alta Goodwin se svým nápadníkem Arturem Herriottem a svými bratry Johnem a Leem odjíždí na sever. Nějakým šestým smyslem Alta cítí, že se stane něco velkého a pak potká pohledného Waltera Reamera, lovce a trapera. Přes nesouhlas bratrů opouští bezpečný svazek s Arhurem a vydá se po řece za Walterem. Provdá se za něj a současně si změní křestní jméno. Z Alty se stává Olive a změna jména jakoby symbolizovala změnu celého jejího života. O rok později porodí v Edmontonu jejich první dítě, malou Olive a vydají se na sever do pevnosti McMurray. Již v prvních šestnácti měsících jejich manželství se musí čtyřikrát stěhovat, vždy o něco dále na sever. Protloukají se tvrdými podmínkami chladného severu a těžkým životem na výspě civilizace a pokaždé, když se Walter rozhodne odejít dál na sever, Olive jej s odhodláním následuje. V okamžiku, kdy Walter našetří na tehdejší podmínky velkou částku tří stovek dolarů, čeká šťastná Olive, že se vrátí do pevnosti McMurray. Její radost je však předčasná. Walter se rozhodne pokračovat dále na sever. A to je vlastně teprve začátek její neuvěřitelné životní pouti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná dráma, či skôr dramatické dobrodružno. Ak by príbeh smeroval tak ako od začiatku, teda "na sever a ešte severnejšie", bol by som veľmi spokojný. Lenže ono sa to v polke zvrtne na obyčajný poloromantický príbeh, v ktorom čakáte, kedy sa to prelomí. Ono sa to však neprelomí a hup, už je tu záver. Spracovanie vyzerá dôsť televízne a romantika severozápadnej Kanady tak nie je dokonale využitá, ani na atmosféru sa nedal veľký dôraz. Ale áno, z pohľadu toho, že sa jedná o skutočný príbeh plus to množstvo dramatických situácií na jednu ženu (bývalú naivku), to dáva priestor na premýšľanie. Koľkí z nás by pred takým osudom kľakli. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi trvdý život musí snášet žena dobrodruha Reamera na dalekém kanadském severu, zvláště, když on utone v rozbouřené řece a ona zůstává osamocena se svými dětmi uprostřed divočiny.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Už je to dost let, co v televizi vysílali tento skvělý film. Životní pouť ženy, se kterou se život nemazlí a ona je nucena se svým manželem a malými dětmi přežít v Kanadské divočině. Poté, co její manžel tragicky přijde o život, je na všechno sama, ale nevzdává se. Téměř neznámý film a přitom neprávem. Jenom musím upozornit diváky, kteří očekávají nějaké dobrodružství alá London či Curwood, že se jedná o něco jiného. A to o drsné dobrodružné drama, prodchnuté smůlou, očima pro pláč a téměř beznadějí. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh z 20. let 20. století. Příběh ženy, která putuje po boku svého milovaného muže nehostinným a velice drsným krajem severní Kanady, aby mu pomohla naplnit jeho životní sen. Olivie je neobyčejně silná žena, která překoná tolik těžkých životních okamžiků, které by většině lidí vystačily na mnoho životů. Silný příběh o silné ženě, o lásce, utrpení, pokoře. Moc hezky natočeno. Chvíle bezmoci i štěstí, které prožívala Olivie s Walterem jsem prožíval s nimi, jako by se mne skutečně dotýkaly. A těch extrémních momentů - především v té tragické, smutné rovině je v příběhu velice mnoho. Na to, že jsem si chtěl jen vyplnit volné sobotní odpoledne nenáročným lenošením u televize, jsem si těch 90 minut opravdu užil. 80%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama