Reklama

Reklama

Do Oklahoma City, kde žije Deedee Rogersová s manželem Waynem a dětmi Emilií, Janinou a Ethanem, přijíždí Americká baletní společnost. Právě v ní Deedee tančila, než otěhotněla. Pak se a ona i Wayne – mimochodem také tanečník – vzdali umělecké kariéry a začali se věnovat jen své taneční škole a dceři Emilii, která má rovněž umělecké ambice. Všichni se na představení velice těší. Deedee se konečně zase setká s dávnou přítelkyní Emmou, která se nikdy nevdala a kariéře věnovala celý život. Rychle se ale blíží chvíle, kdy bude muset odejít...
Emilia se Emmě svěří, že by také chtěla tančit. Výsledkem je pozvání do New Yorku. Emilia bude moci zkusit štěstí v Americké baletní společnosti. Nakonec tam s ní odjede jako „dozor“ i Deedee... Emilia se záhy zakouká do vynikajícího ruského sólisty Yuri Kopeikina. Obdivně sleduje jeho výkony a přeje si, aby si s ním mohla zatančit... V té době připravuje mladý ambiciózní choreograf Arnold nový balet. Bez obalu dá Emmě najevo, že už se k jeho moderní koncepci nehodí. Emma navrhne, aby to tedy zkusila Emilia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Krásná taneční čísla, zajímavý vhled do baletního světa a snímek, který přes svůj ,,věk" rozhodně dokáže zaujmout i dnes. V porovnání třeba s Černou labutí musím přiznat, že na mě zapůsobil Nový začátek víc. Zbytečně nepřekračuje hranici nemožna a mnohem více diváka vtáhne do něžně drsného světa piruet. ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 11 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec VR - Mikhail Baryshnikov, Herečka HR - Anne Bancroft, Herečka HR - Shirley MacLaine, Herečka VR - Leslie Browne, Kamera, Výprava, Střih, Zvuk, Scénář ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli balet. Vůbec mu nerozumím, nejsem žádný jeho fanda, ale bylo to překrásné. A nejen Mistr Baryšnikov. A člověk může jen žasnou a dojímat se nad tím, jak je to nádherné, když má někdo talent a umí třeba pohybem tolik sdělit...pak tu ještě sdělovala - pohledem - mnohé Shirley MacLainová, která byla taky báječná. Jasně, ten film nepřináší nic nového - umění, řevnivost, závist, oběti...tohle je ale jedno z těch nejpovedenějších děl na toto téma. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

35. Zlatý Glóbus za rok 1977 - cena (2) - *Nejlepší film (drama), *Nejlepší režie - Herbert Ross + nominace (4) - Nejlepší herečka (drama) - Anne Bancroft, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Leslie Browne, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Mikhail Baryshnikov, Nejlepší scénář - Arthur Laurents ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tento film drží rekord v počtu neproměněných nominací na Oscara společně se Spielbergovým snímkem Purpurová barva (1985). (Ruuzha)

Reklama

Reklama