Postel plná růží

Posteľ plná ruží

Romantický / Drama

USA, 1996, 87 min

• Radyo

Jak už jsem konstatoval někde jinde, nemám moc rád romantické filmy, takže tento standartní zástupce zmíněného žánru u mě ani nemohl nějak výrazně uspět. Určitě se na to dá dívat, ale Slatera si radši zkouknu třeba ve Jménu růže, než v takovéto sladkobolné podívané.(23.7.2002)

• gouryella

Hodne toporne vyzniva herecky projev Christiana Slatera pri baleni Mastersonovy.(1.8.2002)

• AngelAngie

Neurážející romantika, která si by diváctvo našla možná i dnes...(11.1.2009)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,030,691Tržby Celosvetovo $27,315,527 ║ Príbehovo suché a prázdne, zopár pekných pesničiek to veru nezachráni. /35%/(5.12.2008)

• tron

Ak existuje vo svete filmu ešte niečo horšie, ako je Christian Slater v akčnej úlohe, tak jedine Christian Slater v romantickej. Je síce fajn, že tvorcovia túto mizernú snímku obohacujú skôr vážnejšou melanchóliou, než neškodnou komédiou á la Ryanová/Hanks... čo s ami zdá osviežujúce, lebo s ami zdá, že 80% romantík je skôr komediálnych, než vážnych. Ale to je asi tak všetko. Nebyť „kvetového fenoménu“, neviem, čo by z POSTELI PLNEJ RUŽÍ zostalo. Slabá atmosféra, čajová réžia, matné dialógy a mdlá Mary Stuart Mastersonová (VYPRÁŽANÉ ZELENÉ PARADAJKY).(21.4.2007)

Jednou sem tu zmiňoval tu křehkou hranici, kdy se z romantických komedií stávají trapárny buď vtipné a nebo absolutně neromantické. Tak Postel plná růží je tou kýženou výjimkou. Ač se film vydává za romantickou komedii tíhne spíš k té romantice, což vůbec není na škodu. Umně zvolený herecký aparát v podobě Christiana Slatera, jemuž lze životní cestu jeho postavy skutečně uvěřit a roztomile nerozhodná a nervózní Mary Stuart Masterson pak ukazuje kam se láska může dostat, když jí v cestě stojí zaměstnání. Můj dojem z celého tohohle vyprávění je pak jasně ucelený. Jde o city, city s nimiž si tvůrci dobře pohrávají a nesnaží se o přespřílišnou kýčovitost, která by film pohřbila do extra velkýho hrobu, kde skočilo už několik stovek či tisíců podobných překýčovatělých filmů. Protože romantika jest mi blízká, kašlu na poměrnou jednoduchost a pomalost děje a dávám celkem slušný 3 hvězdičky.(16.9.2004)

• sud

Sladkobolná romance, naprosto standartní a očekávatelná. Samozřejmě velmi naivní děj, dva krásní mladí lidé se do sebe zamilují, nacházejí k sobě lásku, také nějaké ty hádky, ale nakonec se láskyplně usmiřují. Herecké výkony jsou nevýrazné jako všechno po umělecké stránce filmu. Slabé, ale k zahnání nudy nebo při špatném počasí se použít dá.(14.3.2006)

HUDBA: Michael Convertino(20.4.2007)

• Zíza

Za Christiana dvě hvězdičky, kdyby to bylo bez něj, tak neváhám a dám jednu... Dobrej námět, ale špatně zpracovanej. Přednost mají scény, které jsem pro nezáživné a do pozadí se dostávají ty, které by mohly alespoň trochu zaujmout... Takže díky za Slatera, alespň na něco mělo smysl se dívat... :-)(21.2.2008)

Takhle má vypadat absolut romantika. :-)(13.3.2007)

Přinést mi Christian Slater květiny tak se asi zbláním radostí. Všecky hvězdy jsou za něj,jeho zadek a úsměv(bych za něj vraždila) a za květiny. That's all. Film je průměr, ale co už.(1.7.2011)

Spousta romntiky. Nic víc, nic míň. Jen květiny a city a zase jen a jen romantika, slzy, Vánoce, rodina, nerodina... Člověk musí mít opravdu náladu dívat se na tento druh filmu, a pokud ji má, dostane se mu všeho, co si jeho romantická duše žádá. Pro někoho jen jeden z blbých filmů, pro jiného krásný film. Patřím k těm druhým.(29.10.2007)

• halogenka

Mezi ústředním párem je chemie asi jako mezi sourozenci (o obsazení hlavních rolí se patrně staral slepec) a v mnoha případech je vám při jejich sledování vyloženě nepříjemně trapně - z nějakého důvodu pořád divně hekají a pronášejí věty jako: "roznášeli jsme květiny, měla jsem klobouk..." a "nevěděla jsem, jestli budeš doma, jestli třeba nebudeš na procházce". O nějaké motivaci postav a logice jejich jednání už snad radši nebudeme mluvit vůbec... Nicméně pokud jste cynické poťouchlé hovada jako já a mé kamarádky, o zábavu je tím pádem postaráno.(21.4.2007)

• c.tucker

Nic nápaditého, ve scénáři je toho hodně nevřčeného, což ho dělá velmi neúplným. Standardní provedení romantického filmu. Nijak neviniká ze šedě průměru.(14.10.2007)

mne duši antiromantickej sa vždy tento film veľmi páčil, asi preto že obaja hlavní predstavitelia pôsobia ako zúfalci, ktorí potrebujú jeden druhého(15.10.2008)

• Rousse

V jednom ze svých největších hitů zpívá Alice Cooper z plna hrdla "Hey hey hey hey, hey stoopid what you tryin' to do?" - no a přesně ta samá myšlenka mi běžela hlavou, když jsem sledovala tenhle magorák. Uplně stupidní scénář plný úděsných hlášek "Nechci být nikterak úporná..." - řekne tohle moderní žena 20. století? Ještě topornější herecké výkony a naprosto otřesný dabing. Pokud někde na počátku byla myšlenka, tak skončila hodně hluboko pod kytičkama a těma kopama hnoje, co tam herci nakydali. Ne - tohle si mě opravdu nezískalo.(22.3.2009)

malo to úžasný nápad a veľký potenciál. tiež veľmi dobre vybrané herecké obsadenie. iba som akosi neopochopila ten koniec. a to je škoda.(23.1.2006)

• Terva

Scénář : Michael Goldenberg. Kamera : Adam Kimmel. Hudba : Michael Convertino. Hrají : Christian Slater jakop Lewis Farrell a Mary Stuart Masterson jako Lisa Walkerová v hodně průměrné až podprůměrné romantice.(13.5.2011)

Christiana Slatera v romantických postavách vídám rád (mj. NEZKROTNÉ SRDCE) a navíc s Mary Stuart Masterson tvoří hezký pár, což je u tohoto žánru základní podmínka. Prvním ze dvou písničkových předělů je "Independent Love Song" od Scarlet a přestože jsem to viděl již podruhé, znovu mě to příjemně pobavilo.(7.4.2006)

Slabší průměr, nic zvláštního.(17.10.2009)