Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kirk a celá stará posádka se rozloučila ve velmi povedeném sudém dílu Star Treku. Klingonská říše je v krizi a blíží se její kolaps. Obrací se na Federaci, aby došlo ke smíru a spolupráci. To se nelíbí staré gardě na obou stranách a nejraději by nechali staré pořádky. Enterprise je vyslána jako doprovod klingonského kancléře. Kirk a jeho nenávist vůči klingonům (spoiler – zabili mu syna) vytváří velmi silné momenty. Dobrý příběh, dobré herecké výkony, akční scény povedené a konec, který uspokojí každého trekkera. Vtipná scéna při vzájemné večeři stojí za to – romulanské pivo umí pěkný bolehlav! Hodnocení OST: Lehký nadprůměr 6,5/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejprofesionálnější práce, jakou stará posádka kdy udělala. Vizuálně je to přerod do nového období, skok od minulého dílu je obrovský. Tak nějak jsem si u Star Treku zvykl, že musím leccos odpouštět, tu špatné triky, tu blbé herecké výkony, pitomý scénář, tu trapnost, samozřejmě hodně vědeckých a i jiných chyb, ale kromě toho posledně zmíněného, v tomto filmu už nic z řečeného není. Na vtip se nezapomnělo, ale už to není tak ubohé jako minule, například cokoliv, co souvisí s klingonštinou, nemá chybu. Pasáž ve vězení je věrohodná, což jsem nečekal. Je tu celkem dost akce, trocha přemýšlení, závěrečný souboj dramatický, samotný konec těžce nostalgický. Zkrátka všechno, jak má být....a i negoldsmithovská hudba příjemně překvapila. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobře, že série Star Trek přežila katastrofickou pětku. Tento film je rozhodně důstojným rozloučením se starou posádkou Enterprise. Zde se fanoušek dočká všeho co do fenoménu Star Trek patří. vulkánkské logiky, hvězdných soubojů a dobré zápletky k tomu. Kařždá z postav posádky má svůj prostor a nikdo tedy není ochuzen. Film je evidentně inspirován koncem studené války a tak tvůrci toto téma zadřile aplikují ne vzathy vesmírých civilizací. I přes pár naivních detailů se jedná o skvělé Sci-fi. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je nic moc, takový moc uslintaně pozitivní, ale film mě v mnoha ohledech překvapil. Je neuvěřitelné, jak všichni za ty dva roky od posledního filmu zestárli (a nebo to je schválně jako příprava na obměnu posádky?). Zřejmě první str trekovský film, jehož děj se odehrává v hodně lokacích a na hodně místech, ne jen na obligátních třech čtyřech (enterprise, jiný případná loď, povrch planety). Hodně mě potěšila skvělá (a nádherná) Kim Cattrall a když tam vykoukl benjamínský Christian Slater, vybuchl jsem v záchvat smíchu. Více povedených triků, více masek (ta měnička vzhledu byla parádní), více postav. Na šestou část série slušný výkon. Za ten strašný dabing by měli někoho zastřelit. 3,5* ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Stylové rozloučení s původní posádkou a to v tom nejdetektivnějším provedení, na který by se Star Trek zmohl. Shatner a Kelley jsou zavřeni do jedné (ne-li nejhorší) z nejhorších věznic prospěšných prací ve vesmíru kvůli něčemu, co neudělali a zároveň udělali. Zbytek posádky se mezitím snaží nalézt atentátníka a především usvědčující důkazy, které se určitě nacházejí někde na lodi. A ačkoli je od začátku úplně jasné, kdo oním atentátníkem je (MINISPOILER a to v zatraceně sexy podobě :-) MINISPOILER), přesto jisté napětí a atmosféra ve filmu panuje. Podruhé se režie ujímá Nicholas Meyer, kterého určitě již jen kvůli stylu obou jeho dílů Star Treku poznáte - hloubka filmu sice není nijak hluboká, ale po akční stránce je film na jedničku. Určitě už jste odhadli, že jeho minulý počin byla dvojka, ale šestka se od ní velmi liší - jak kvalitami (o něco lepší), tak trochu svým stylem (čistě akční žánr vystřídala lehce akční detektivka). Další věc která se musí šestce nechat je velký pokrok v digitálních efektech a maskách (bylo na čase), ale furt to ještě není úplně ono. Herecké výkony, leč jsou stále podávány stejnými herci, se o něco od minulých dílů zhoršily, takový William Shatner se od svého Star Treku (předchozí) přestal hodně snažit a George Takei byl bohužel až k smíchu (jemu prostě role kapitána vůbec nesedla). Hudba byla lehce nadprůměrná a jinak celkově bylo všechno na dobré nebo prvotřídní úrovni. Ale Star Trek jako Star Trek už to není... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 16. dubna do 2. července 1991 ve státech USA – Aljaška a Kalifornie. (Varan)
  • Natáčení málem ohrozila stávka. Leonard Nimoy a Nicholas Meyer se nedokázali s vedením Paramountu shodnout na konečném rozpočtu a počtu natáčecích dní. Paramount dokonce hrozil ukončením projektu, a tak Nimoy a Meyer přistoupili na určité kompromisy. Schválený rozpočet počítal s 26 milióny amerických dolarů, počet natáčecích dnů byl stanoven na 53. Překročen byl nakonec o dva dny. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama