Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trošku promrhaný potenciál. Ten dopad, který měl synův zločin na rodinu i postoj okolí, to mohlo být rozpracováno lépe a hlouběji. I na tak krátké stopáži. Lépe obsazená mohla být i postava matky v podání Veroniky Jeníkové, jejíž výkon byl silně kolísavý. Naopak Igor Bareš řádil a z mého pohledu patří k našim nejnedoceněnějším hercům. Celkově koukatelná záležitost, která na jeden večer zabaví, ale záhy upadne v zapomnění. 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné televizní překvapení, které jsem viděl až v roce 2012. Namísto vizuálně bombastického mediálně vděčného trháku, kterým nepochybně vražda spáchaná mladistvým je (což se ostatně v náznacích opakuje i v průběhu děje), se tvůrci uchýlili k civilnější formě a vydali se cestou vyobrazení dopadů šokující proměny "slušného kluka z prosté rodiny" a jeho činu na jeho rodinu, a taky na různé reakce širšího okolí... a samozřejmě i rodičů oběti. Minimálně ucházející herecké výkony v hlavních i vedlejších rolích podle - troufám si na základě osobních zkušeností s kriminalitou mládeže soudit - realistického scénáře skládají dohromady něco, co lze označit za přesný opak šokujících bulvárních omylů jako bylo třeba Svědomí Denisy Klánové. Nemám důvod dát míň než 80% a velmi by mě potěšilo, kdybych se jednou dočkal něčeho podobného v producentsky patřičně podpořené formě na plátně českého kina. Rozhodně by to mělo větší hodnotu než Kajínek nebo Hranaři. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat nad zdejšími komentáři. Doufám, že všichni opisují z textu distributora, protože jestli jsou to jejich vlastní názory, tak je to s českou společností horší, než jsem myslel (čestné výjimky: _Berunka, Leila75, Pepinec). Jaká spořádáná, fungující, harmonická rodina?! SPOILER: Otec nezná jediného synova kamaráda, rodina je plná skryté nenávisti a křivd, spousta věcí je tabu (drogy, sex), se sousedy se skoro neznají, nemají žádné přátele. To není divu, že se to pak zbortí jako domeček z karet. Jak si ke konci filmu uvědomila sama vrahova matka: "Nic není najednou." ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá studie o tom, co dokáže taková situace udělat se spořádanou rodinou, která si až do osudného dne žila celkem normálním a obyčejným životem bez velkých problémů. Pak se něco zlomilo a rodina se rozložila. Nechtěla bych nikdy zažít to, co prožívala ta rodina. Mohlo to být ještě trošku více vyhrocené. Prostor pro to tam byl. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Další ze série Českých filmů naprosto o ničem. Sice se tváříme že jde o drama, o drogy, a o skutečný život skutečných lidí. Ale ve skutečnosti je to jen sentimentální slátanina, s nechutným happyendem. Fakt jsou mimo, v životě je všechno daleko komplikovanější. Lidé jsou jiní, jejich problémy jsou jiné, jejich chování je jiné, a všechno končí jinak. Nevím co tímhle Češi sledují. Jakože, máme problémy ale dokážeme je řešit? Nebo co vlastně? Jaký byl morální nebo hlavní důvod pro vzniknutí tohoto filmu? Protože mě přijde že to žádnou nad příběhovou myšlenku nemělo. Ne, postavy to byli nesympatické, a to zejména rodiče. Nechápu k čemu to celé je, a kam to směřuje. Ale ať si to tam směřuje beze mě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama