Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

veronikav 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na věc,která se může (i v jiné podobě) stát komukoliv. Nějak jsem se nesetkala v reálu s takovou situací a dost mě to nutilo přemýšlet co by ? Kdyby? Jak bych se k tomu postavila a z které strany ? Oběť automaticky -ale nikdy mě nějak nenapadlo, že vlastně trpí i další nevinní -kteří jsou pro dost lidí vlastně vinni... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sedemnásť ročný mladík si nájde svoju prvú lásku. Bezhlavo sa do nej zamiluje. Neznesie jej odmietnutie a v návale zlosti spácha brutálnu vraždu. Tento čin silne zasiahne jeho rodičov i jeho tehotnú staršiu sestru. Ich jednoduchý a šťastný život sa behom okamihu zmení. Tvrdo na nich dopadnú následky strašného činnu ich syna, z ktorého sa stal opvrhnutiahodný vrah. A pritom to býval taký slušný, nekonfliktný, inteligentný "Hodný chlapec". **** ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Takže když to shrnu tak náctiletý arogantní floutek zabije přítelkyni zato aby se s ním nerozešla. Otce a matku zato všichni nenávidí, snaží se je odstranit z práce. Sestru opustí manžel a chce se rozvést. A syn si po pár dnech najde novou holku s tím, že si ji vezme..No to je fest zvláštní příběh .. Nejvíce mě zaujalo jak reagovaly postavy na některé akce - to bylo reálné, přesné..Konečně alespon v nějakém filmu..To zakončení tomu naprosto ubralo, katastrofa..Češi prostě vždy něco začnou a nedokončí.. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jako odraz v zrcadle se nám zde zobrazuje lehce dojemný příběh na první pohled normálně fungující rodiny, jejíž hlavní síly se upínají na nadějného zástupce rodu. Ne vše je jak se zdá a i v tom nejdokonalejším rodinném kruhu se vyskytnou problémy. Chlapec se nešťastně zamiluje a tropí hlouposti, nechodí do školy, bojkotuje přemíru péče, kterou mu rodiče vynakládají. Jeho pocity a dojmy jsou v neustálém zmatku, je ve stádiu dospívání, hormony se bouří. Láska je láska, on neunese rozchod s Monikou a zavraždí ji. V momentě se rozjede nekonečné kolo problémů, potyček a výčitek. Ideje se bortí a ve hře je pevnost rodinných pout, které musí odolat náporu médií a hlavně společnosti, která je tak krutá a my můžeme sledovat, jak se k nim otáčí zády. Musí čelit neustálým útokům ze strany sousedů, přecházet pozorování skrz prsty. V éteru je spousta nevyřčených otázek, na které se oba rodiče snaží najít odpovědi.. Jak selhali v roli rodičovské? Snad nedostatečná komunikace, snad nadbytečná péče... Další televizní film, díky němuž jsem nelitovala jeho zhlédnutí. Abych se však přiznala, nevyvolal ve mně nějaké hlubší emoce, ale za příjemný filmový zážitek ho rozhodně považuji. Dobré herecké obsazení, udělal na mne dobrý dojem a jako dobrý ho i hodnotím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá studie o tom, co dokáže taková situace udělat se spořádanou rodinou, která si až do osudného dne žila celkem normálním a obyčejným životem bez velkých problémů. Pak se něco zlomilo a rodina se rozložila. Nechtěla bych nikdy zažít to, co prožívala ta rodina. Mohlo to být ještě trošku více vyhrocené. Prostor pro to tam byl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama