Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Na naše televizní poměry vydařená záležitost. Film bodá do bolavého místa tak ostře, že jsem v něm poznal povahové rysy tak typické pro náš národ. Sobeckost, vztahovačnost, škodolibost, lhostejnost, neupřímost a mnoho dalších výživných antischopností... jediná věc, která celý film sráží je místy hluchý scénář, ve kterém je pár děr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Hodném chlapci se dá ocenit angažovaný námět, ale jinak se prakticky ve všem podstatném shodnu s komentářem uživatele honajze. Přesně tak. Je to chtěné, upachtěné, přehnané a v řadě detailů nedůvěryhodné. Ve vzácné shodě můžu říct, že jak herecké výkony, scénář, tak režijní pojetí stojí za dvě hvězdičky a nic nevybočuje z řady. Tohle se prostě nepovedlo, řada televizních filmů z 80. let by tenhle kousek spolehlivě převálcovala. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

veronikav 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na věc,která se může (i v jiné podobě) stát komukoliv. Nějak jsem se nesetkala v reálu s takovou situací a dost mě to nutilo přemýšlet co by ? Kdyby? Jak bych se k tomu postavila a z které strany ? Oběť automaticky -ale nikdy mě nějak nenapadlo, že vlastně trpí i další nevinní -kteří jsou pro dost lidí vlastně vinni... ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se Igor Bareš lituje. A kdo nám vlastně měl být sympatický? Snad ne "hodní" rodiče. Nebo nikdo? A proč teda potom ten pěkný, přeslazený, do čista vypulírovaný konec? Jako sociálně-psychologické drama to nestálo za nic, protože to bylo nepravděpodobné a nikdo by se právě tak v dané chvíli nechoval. Možná tak dobré jako nakoukání do české kultůry. Přístě bych ale na obědnávku prosila něco jiného. Moje máma to zhodnotila slovama: "Ty Češi jsou fakt mimo." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trošku promrhaný potenciál. Ten dopad, který měl synův zločin na rodinu i postoj okolí, to mohlo být rozpracováno lépe a hlouběji. I na tak krátké stopáži. Lépe obsazená mohla být i postava matky v podání Veroniky Jeníkové, jejíž výkon byl silně kolísavý. Naopak Igor Bareš řádil a z mého pohledu patří k našim nejnedoceněnějším hercům. Celkově koukatelná záležitost, která na jeden večer zabaví, ale záhy upadne v zapomnění. 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama