Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

freddy 

všechny recenze uživatele

Předem musím říci, že nepatřím k divákům, kteří každý nedělní večer zapínají ČT1 a čekají, jaký televizní film jim ČT naservíruje. A nemám ani příliš nové české filmy rád. Ale u tohoto snímku mě zaujal popis děje, a tak jsem to zkusil. A nebyl jsem zklamán. Film je sice na můj vkus až příliš psychologický, ale zároveň je i docela reálný. A byl jsem překvapen, jak zajímavé snímky také mohou vzniknout v české televizní produkci. Zatímco leckteré české blbosti jdou do kin, takovéhle nadprůměrné záležitosti jsou pouze jednou za čas vysílány v televizi. To mě mrzí. A já byl s tímto snímkem spokojen a dávám 4 hvězdičky... ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat nad zdejšími komentáři. Doufám, že všichni opisují z textu distributora, protože jestli jsou to jejich vlastní názory, tak je to s českou společností horší, než jsem myslel (čestné výjimky: _Berunka, Leila75, Pepinec). Jaká spořádáná, fungující, harmonická rodina?! SPOILER: Otec nezná jediného synova kamaráda, rodina je plná skryté nenávisti a křivd, spousta věcí je tabu (drogy, sex), se sousedy se skoro neznají, nemají žádné přátele. To není divu, že se to pak zbortí jako domeček z karet. Jak si ke konci filmu uvědomila sama vrahova matka: "Nic není najednou." ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Videl som tento film keď som mal 11 rokov a dosť silno na mňa vtedy zapôsobil. Je to dosť drsný príbeh o mladíkovi, ktorý v opilosti v záchvatu vzteku zavraždí svoju priateľku keď zistí že je mu neverná. Vzápätí je odsúdený na 8 rokov ale to pravé peklo čaká na jeho rodinu - de facto nevinných ľudí, ktorí platia za čin svojho syna. Celá spoločnosť sa im otočí chrbtom a stávajú sa z nich vydedenci. Skvelý civilný herecký výkon tu podáva Igor Bareš. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Na naše televizní poměry vydařená záležitost. Film bodá do bolavého místa tak ostře, že jsem v něm poznal povahové rysy tak typické pro náš národ. Sobeckost, vztahovačnost, škodolibost, lhostejnost, neupřímost a mnoho dalších výživných antischopností... jediná věc, která celý film sráží je místy hluchý scénář, ve kterém je pár děr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Hodném chlapci se dá ocenit angažovaný námět, ale jinak se prakticky ve všem podstatném shodnu s komentářem uživatele honajze. Přesně tak. Je to chtěné, upachtěné, přehnané a v řadě detailů nedůvěryhodné. Ve vzácné shodě můžu říct, že jak herecké výkony, scénář, tak režijní pojetí stojí za dvě hvězdičky a nic nevybočuje z řady. Tohle se prostě nepovedlo, řada televizních filmů z 80. let by tenhle kousek spolehlivě převálcovala. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama