Lékař přijel na svou chalupu, aby se vyrovnal s faktem, že má nevyléčitelnou nemoc. Zloděj, který ho na chatě přepadne a ohrožuje pistolí, zcela zvrátí lékařovy myšlenky na smrt a probudí jeho zájem o vlastní osud. Ale i pro kriminálníka je setkání s filozoficky založeným lékařem svým způsobem šťastné... Dílo tvůrčí dvojice autora Ladislava Pecháčka a režiséra Dušana Kleina, která se nejvíce proslavila svými několikadílnými "Básníky", nese charakteristické znaky jejich tvůrčího rukopisu: schopnost ve zkratce vyjádřit střetnutí dvou životních postojů, smysl pro humor i smysl pro napětí. (oficiální text distributora)
LiVentura
Skvělé psychologické drama jedné osoby a spousty dalších charakterů v jeho okolí.(30.12.2009)
Snorlax
Tohle že je televizní film? Tak okamžitě přehodnoťte všechno, co jste si dosud mysleli o televizních filmech. Mezi televizními filmy naprostý zázrak. To, co předvádí Eduard Cupák, se zapsalo nesmazatelně do historie české kinematografie. Cupák v roli inteligentního stárnoucího muže, který je smířen s osudem, postupně přetváří primitivního zlodějíčka v podání Zedníčka v chápavého a vnímavého muže. Snad nejhlubší zážitek, který jsem kdy před televizní obrazovkou měla.(23.6.2011)
6thSun
Hluboký zážitek! 100%(19.9.2011)
zette
Zajimavy film o setkani dvou lidi s odlisnym zivotnim postojem. Eduard Cupak v roli lekare je vynikajici. Na TV film, velmi slusny pocin.(19.11.2010)
cupito
Zajímavá pointa příběhu(19.11.2010)
Tominecek
Trpělivost, ta dáma ví, kdy přijít, neb nikdy nestalo se, by zmeškala svůj čas... Mimořádně kvalitní inscenace, skvělé herecké výkony, poselství o smyslu lidského života. Vřele doporučuji. Eda Cupák je úžasný.(29.1.2007)
TICHOPAN
Skvělé dílo s hloubkou dvou rozdílných životních cest scházejících se v jednom,dá se říct osudovém bodě.Mistrovské obsazení a celkově nadčasové dílo!(31.10.2011)