Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní, mírně erotická, milostná bajka s groteskními prvky a výrazným černohumorným akcentem. Historizující, rokoková dekadence, obrazová stylizace souzní s vtipem, sžíravostí, překvapivostí i rafinovanou lechtivostí tématu. Na začátku příběhu komentář praví: "O utrpení pracujícího lidu před francouzskou revolucí víme takřka vše, avšak o zhýralém životě šlechty se příliš neví. Je proto nejvyšší čas blíže prozkoumat i toto méně atraktivní téma." S potměšilým humorem splétá autor a režisér Jaroslav Pozzi hned několik příběhů, popisujících šťavnaté sexuální hrátky prohnilé francouzské šlechty... (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zklamanému očekávání něčeho zajímavějšího a k nic moc zpracování by to bylo tak na dvě hvězdy. Ale všechno to, co jsem určitě nečekal a čekat nemohl, na tři pohodlně stačí, čtvrtá se dá rozepsat slovy "Čtv inscenace". O kulturních souvislostech pojednává Marthos, stručně výstižní jsou A_FISH, NinadeL nebo Politik. Češtináře varuji před komentářem MencaCZ, všechny před úplným spoilerem jménem otik. Naopak "Obsah" je bez spoilerů. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roztomilá kuriozita dokazující, že i v tak zapšklé instituci jako Česká televize může vzniknout silně poetické, silně erotické, bytostně vizuálně/epistolárně/vyprávěcí a přes všechno přese všechno originální dílko, eklekticky kombinující Formanova Valmonta i Amadea, filmy Waleriana Borowczyka, lehkou filmovou erotiku 70. let, těžkou literární erotiku 18. století, především spisby markýze de Sade, film Perem markýze de Sade (který byl ovšem uveden v témž roce, takže tu jde spíš o podobnou vlnu než inspiraci), odkaz nenápadného, ovšem esteticky vyzrálého erotomana Jiřího Brdečky, gwendolinovské kresbičky Erica Stantona a já nevím jaké další podvratné, podřadné a někdy samozřejmě nade vše nadřadné eroťárny. Kobouk dolů? Bez váhání i paruku! A hlavně spodní prádlo. PS. Další díly budou kdy? ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Velmi překvapivá myšlenka, velmi překvapivě natočená. Tedy co se týče původní tvorby posledních let. Díky vybraným hercům je ze ztvárnění cítit i nějaký ten cit k filmařskému umění. Co se týče náplně, tak ta je vymyšlená vcelku srozumitelně a v otázce míry opovážlivosti si každý divák musí udělat jasno sám před sebou. Těžko koho tady moralizovat. V povídání okolo povídky v distributorském textu je jasné varování a kdo nemá tato témata rád tak ať program nesleduje. Mě osobně ve snímku nic nepohoršilo, stanice ho předvedla v brzkých hodinách, nevidím nikde problém. Problém jsem viděl spíše v celé realizaci. Herecké výkony byli místy zvláštně bezduché a těžko uvěřitelné. Celé to znělo tak nějak moc Česky a ani nevím proč mě vyprávění v takovémto podání moc nesedělo. Měl jsem pocit, že to herci berou málo vážně. A za to asi může nejvíce sám režisér. Ale to je čistě subjektivní pocit. ()

Konys 

všechny recenze uživatele

Jako mírně úchylný erotický film to celkem ujde, ale hlavně je to neskutečná sranda :D Němec, Konvalinková a Kraus tomu opravdu nasadili korunu a z některých hlášek, co ve filmu zazněly, jsem fakt málem padal pod stůl. Akorát mi není jasné, jak něco takového mohla produkovat ČT. Čekal bych to třeba od NOVY, ale ČT? ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Já nevim, co proti tomuhle snímku všichni maj? To jste fakt všichni takoví přízemní, že vám vadí něco, co neni tak běžný? Já se u těch 40ti minut bavil víc než dobře. Možná je to tim, že mě historie vždycky zajímala a prasárny samozřejmě taky. (Jsem chlap, ne? :- ) Nápad skvěleje, zpracování taky. Prostě to u mě má 4 hvězdy a moralisti ať se jdou bodnout. Nebo je taky dám do stáje! :-D PS:Dočká se Dagmar Ďásková někdy vlastní biografie? :-( ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama