Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský synek Honza (J. Vondráček) se vydal do světa hledat nevěstu. A když v černém lese dostal službu u čaroděje (J. Kemr), našel tam i uvězněnou Barušku (N. Konvalinková), kterou si hodlal zlý dědek vzít za ženu. Honza milou Barušku vysvobodil, získal kouzelný ubrousek a ještě pomohl třem bratrům s jejich kouzelnými dary. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

akisha 

všechny recenze uživatele

Ten Honza měl fakt radost ze života, jak si furt vykračoval div nezbořil kulisy a tancoval s koštětem, bylo to úplně nakažlivý. Opět mě dostaly texty těch písní, například šlágr "To je moje, to je moje, to je moje, to je moje," (jestli si to teda dobře pamatuju) nebo hrozivá Kemrova píseň, kde vyhrožuje Barušce, že jestli se mu Honza dostana pod ruku, tak "zvalchuju ho, ho, ho, hhhhhhhhhhoooooooooo...). A některý dějový kličky byly hodně originální, jako třeba nastěhovat si tři dospělý a naprosto neschopný chlapy do mlejna. Doufám, že to není spoiler, když zmíním, že konec, kdy zlej dědek s klíčem v břiše bude běhat po světě navždy, mi přišel velmi povedenej. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jedna z televizních pohádek mého normalizovaného dětství, kterou letos ČT nasadila hned po Zemanově vánočním "poselství". Thriller o úchylném dědkovi, který unese místní dívku a drží ji v zajetí ve své "chajdě malované", se na konci ideologicky překlopí. Závěrečný song Mlýn klape svou totiž říká, aby člověk makal, těšil se z každého dne, o ničem nepřemýšlel, oddával se sexu ("ať už s Baruškou, nebo s tou, co máš rád")... a hlavně nepodepisoval nic podobného Chartě. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak ano, pohádka mého mládí, veselé písničky, ubrumlaný strašidelný dědek... Ale ten děj je takový nijaký. Honza jde do světa, a první chalupa, do které zapadne, i když se měl Černému lesu vyhýbat, obsahuje kouzelného dědka. Ten dokonce zná Honzovo jméno a odkud pochází. To zdůrazňuju proto, že konec je takový divný - protože dědek potom najednou neví, kde Honzu s Barunkou hledat, když ti od něho utečou. Prý běhá po světě a nemůže je najít. A předtím věděl, odkud Honza je, a jeho jméno, a tam ho nenapadlo hledat? Navíc zápletka vlastně taky není. Dědek zavřel hezkou holku a dokud ta nesvolí ke svatbě, bude zavřená. Honza pak čirou náhodou sesbírá pár kouzelných předmětů, a hotovo, ani se nemusel snažit. Konvalinková je roztomilá, Vondráčkovy písničky příjemné a veselé, Kemr dokonalý, ale člověk dokouká a říká si, no a co jako? O čem to vlastně bylo? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je z dob, kdy režisér Adamec ještě svůj talent nerozmělnil v podprůměrných hrůzách. "Papundeklovou" pohádku s Konvalinkovou a Vondráčkem a nezapomenutelně záporným Kemrem dotáhl do zdárného konce. Dobré písničky, originálně pojaté scény a bezchybní herci tvoří zajímavou pohádku, která i po letech slušně baví. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice chytlavé písničky, rozumná stopáž a nejen na pohádkové poměry opravdu ohavně slizký Josef Kemr. To jsou asi největší klady. Jinak mě překvapilo, kolik toho v pohádce chybělo (první útěk od dědka, nějaké jeho potrestání...) - skoro jako by to byla vina onoho senilního dědečka vypravěče v nezaměnitelném podání Františka Kováříka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Texty k písním napsal představitel hlavní role Jiří Vondráček. (M.B)

Reklama

Reklama