Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský synek Honza (J. Vondráček) se vydal do světa hledat nevěstu. A když v černém lese dostal službu u čaroděje (J. Kemr), našel tam i uvězněnou Barušku (N. Konvalinková), kterou si hodlal zlý dědek vzít za ženu. Honza milou Barušku vysvobodil, získal kouzelný ubrousek a ještě pomohl třem bratrům s jejich kouzelnými dary. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Udet 

všechny recenze uživatele

..pohodová, příjemná, neutahaná pohádka s pěknými písničkami.. ..má to vtip, poetiku i herecké výkony.. ..nejvýraznější postava je asi dědek Josefa Kemra a nejvíc jsem se bavil při scénce s hodujícími bratry, obzvláště dobrý byl Vítězslav Jandák.. Noo, nemusí se to líbit všem, tak se nebudu hádat.. ..protože když se někdo hádá tak mu co..??, ...no špatně trávíííí... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo se hádá, tomu co ?? Špatně tráví !!" ;) Já se tady tedy s většinou hádat nebudu, nicméně zde mi nikdo další podivný hype nevymluví.. Že by zase zapracovala ta mrška nostalgie ?? Režisér Jiří "Mám rád muzikály" Adamec spáchal podle scénáře Zdeňky Pichlerové, který je podobně zmatený jako již tradičně František Kovářík, ne úplně špatnou, to spíš poněkud lajdáckou, studiovou pohádku, v níž Kemr v jedné z desítek podivných paruk vypadá jako by vyskočil ze sovětské báchorky, Naďa Konvalinková je stejně asexuální jako vždy a Vítězslav Jandák jen naznačuje, že by si svoji roli raději a věrohodněji střihnul až dnes o několik desítek let a kil později.. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mě velmi zklamala. A není to jen proto, že se zde víc zpívá, než hraje, a že skladby jsou kvalitou velmi slabé, je to především katastrofálním výkonem hlavní postavy. Zatímco ostatní jsou opravdovými herci a role jim divák uvěří, tak panu Vondráčkovi člověk "nespapá" ani jedno slovo, jelikož z jeho strany to není hraní, ale přednes, četba či jak to jinak nazvat; jeho neherecký výkon je tudíž naprosto trapný a kazí svým kolegům celé dílo. Holt i mistr tesař (jinak skvělý režisér Adamec) se někdy utne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice chytlavé písničky, rozumná stopáž a nejen na pohádkové poměry opravdu ohavně slizký Josef Kemr. To jsou asi největší klady. Jinak mě překvapilo, kolik toho v pohádce chybělo (první útěk od dědka, nějaké jeho potrestání...) - skoro jako by to byla vina onoho senilního dědečka vypravěče v nezaměnitelném podání Františka Kováříka. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh, který si mě získal písničkami, herectvím i příjemně pohádkovým scénářem. Jen škoda, že se Naďa Konvalinková nepokusila zpívat také, určitě by její zpěv působil přirozeněji než otevírání pusy… Škoda, že chybí výraznější potrestání oplzlého černokněžníka, kterého skvěle zahrál Josef Kemr. Takže „klapy klapy“ a přichází parádní finále skvělé pohádky. Mlýn klape svou… svou prastarou. http://www.youtube.com/watch?v=LBII2aXHfUk&NR=1. Scénář: Zdeňka Pichlerová. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Texty k písním napsal představitel hlavní role Jiří Vondráček. (M.B)

Reklama

Reklama