Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza (M. Eben) je už pěkně urostlý mládenec, přesto leží na peci a nechá se od své matičky (D. Medřická) převracet z boku na bok. A zrovna tomuhle mládenci sudička předpověděla, že zabije draka a za ženu dostane princeznu! Když se to Honza dozví, ani ho nenapadne, aby se kvůli tomu zvedl z pece. Drak tedy musí za ním do světnice. Ale ani pak není vyhráno! Nakonec vše musí vzít pěkně do ruky samotná princezna (J. Švehlová), jinak by se snad vůbec nevdala… (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak urputný fanda studiových inscenací, ale tahle je naprosto dokonalá :-) Výborní herci zvládají s absolutním nadhledem, šarmem a vnitřním veselím, co jejich jest, stejně jako Ladovy malůvky na kulisách i kostýmech. Optimistická,hravá a malebná jako pytlík kuliček na cvrnkání - a ve svém úletu vlastně nesmírně poetická pohádka... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Honza z pece kouká na přímý přenos z hradu, drak posílá telegramy, král mu posílá gumovou či celuloidovou pannu, až draka nakonec dotáhne k "hrdinovi" sám. Všichni ví, že jsou v pohádce a řídí se pravidly z jiných pohádek... Vtipná a humorná "moderní" pohádka, která si nehraje na nic velkého, ať již milými, i když jednoduchými kulisami, roztomilými kostýmy, plyšovým drakem a jednoduchým příběhem, který podtrhují vynikající herci (Sovák, Medřická, Pehr, Vlach, ale i Eben). A sotva Honza praštil z pece draka, už by ho o pár měsíců později posílali na námluvy. Tolikrát jsem se u pohádky nezasmál ani se nepamatuji :-) Jen nevím, zda pohádka nepodlamuje zásady výchovy mládeže :-) ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Pohádky Josefa Lady mají svůj zvláštní půvab a tohle studiové zpracování ho myslím dobře zachovává. Jde o pohádkovou "absurditu", kterou ocení především znalci klasických pohádek. Co kdyby líný Honza byl skutečně líný a na své lenosti tvrdošíjně trval? Co když pro samou lenost nechce ani navštívit pohádkového dědečka a už vůbec ne zabíjet draka, i když mu to bylo předpovězeno? Jak to přijme jeho obětavá, ale ambiciózní matička, která mu dosud pomáhala i zívat? ... Pohádka navíc vyniká výbornými hereckými výkony (mně se líbili především mladí pánové Eben a Sovák). Zajímavé komentáře: otík, jatamansi, duklak2, Snorlax, May. ()

Igy007

všechny recenze uživatele

Lada byl pohádek král a kočičí bůh (něco jako Klojstr). Tahle pohádka má super kulisy a rekvizity, je to sranda, a úplně nejlepčejší princezna tam je - princezna Švehlová, kterou jsem jako mrňavá zbožňovala skoro víc než bonpari a lipo a sisinky. Moc bych chtěla ochutnat kaši z rejžovýho kartáče ... Zdařilá ladařinka ! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, taky bych se chtěl jen tak válet doma…Každopádně vcelku vydařená ladovská pohádka, která byla nejen založená na vtipnosti, ale především kvalitních hereckých výkonech. Dana Medřická – Jiří Sovák však museli poněkud ustoupit do pozadí „peciválovi“ mladému Ebenovi, který byl sice takříkajíc „na přesdržku…“, ale své si splnil s grácií. No a půvabná Jarmila Švehlová – kvůli nich bych v té době taky hned z té pece slezl. Každopádně pohádka, kde mají televizi – draka dovedou až do chalupy a král vozí na trakaři trůn – to se jen tak nevidí… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Poslední filmování Josefa Pehra. (M.B)

Reklama

Reklama