Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie s velkou nadsázkou. Líbilo se mi sledovat herce Tima Robbinse, jak v tomto filmu působí ve srovnání s tím, jakou roli si ve stejný rok střihl ve Vykoupení. Film má dobrou myšlenku, místy je vtipný a dost trefný, ale velmi mi v něm vadil mnohdy až absolutní humor a hrozné přehrávání některých charakterů. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předfargovská komedie bratří Coenů, lehce vybočuje nad šedivý průměr dobrým zpracováním a skvělými nápady. Zpočátku působí jako koncentrát netradičního humoru, postupem času ale řídne a řídne a těsně před brilantním koncem se vyskytuje absolutně rozředěná půlhodinka. Zkrátka v druhé polovině se nám vyprávění nade všechna očekávání rozplizlo. Nevím si rady. Tři hvězdy je málo a čtyři moc. Vzhledem ke kvalitě ostatních Coenovských snímků je to na tři. Ve srovnání s jinými komediemi vzniklými v dekádě solidní čtyřka. Co s tím? ...Tak čtyři, ať nežeru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Můj první Coenovský film a hned takový nářez. Neuvěřitelně jemný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého diváka nebo alespoň milovníka klasických dobrých filmů, kde se hned nemusejí rozdrásávat lidi na kaši motorovkou, patlat v sračkách a podobně. Doslova jemný a citlivý humor, krásné scénérie, výrazná hudba, herci, režie a tak dále. Na konci všeho citlivé poučení, které zaručeně funguje. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)
  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)

Reklama

Reklama