Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný thriller s Wesley Snipesom. Má zaujímavý príbeh o mužovi, ktorý prišiel o dcéru zastrelením a tak si doslova vezme na mušku vysokopostavenú ženu v zbrojárskej firme, ktorá musí ostať na určenom mieste, inak ju zastrelí, pričom chce, aby sa všeobecne začalo premýšľať o zákonoch umožňujúcich jednoduché získanie strelnej zbrane. Spracovanie ma ale až tak moc nezaujalo, nie je zlé, film nie je problém dopozerať, ale tento zaujímavý námet dokáže skutočne zaujať možno tretinu filmu, potom je to už prakticky stále to isté bez nejakej gradácie. Akcie je tu minimum, tvorí ju prakticky len niekoľko výstrelov z odstreľovacej pušky, pričom len minimum zasiahne aj nejakého človeka, zväčša policajta, takže tu nie je moc o čo stáť. Herecké obsadenie nie je zlé, viac priestoru majú len Wesley Snipes a Linda Fiorentino, pričom obaja sú celkom dobrí, ale pre Snipesa je to predsa len jedna z najhorších úloh. Réžia a technická stránka sú len obyčajným štandardom. Sniper je čisto priemerný film na jedno pozretie, ktorý neurazí, ale nemá nič, čím by mohol výraznejšie zaujať. Objektívna kvalita film- 50%, film sa páči mne na 53%. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Někteří rádoby kazisvěti kritici dobrých drama filmů by si napřed měli zjistit premiéry a roky natočení filmů, jestli je tedy vůbec kdy sledují, než běží z kina komentovat a pak teprve kecat že někdo něco kopíruje. Takže pro pořádek, nikoli Sniper Telefonní budku, ale Telefonní budka kopírovala Snipera, jelikož Sniper měl premíéru v lednu 2002 kdežto budka vznikla až po něm a do kin šla v červnu 2003. Možná tento film není tak hvězdně obsazen, ovšem coby odstřelovač je Sniper Snipes rozhodně lepší. ()

Reklama

Itar 

všechny recenze uživatele

U Liberty Stands Still si člověk může jenom postesknout nad tím, že kdyby se všechno pořádně dotáhlo do konce (jmenovitě hlavně scénář a režie), mohlo jít o kultovní snímek. Potenciál je totiž obrovský. Bohužel se ale vše zaseklo kdesi v půli cesty, a tak je scénář i přes zajímavou zápletku rozvleklý a trpí několika nepříjemnými chybami, no a režie se i nazvdory snaze o netradiční podání utápí v nudě a místy působí zmatek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Liberty Wallace (Linda Fiorentino), úspěšná spolumajitelka společnosti na výrobu zbraní, zvedla cestou do kanceláře svůj mobilní telefon a jeden jediný hovor změnil její život v peklo. SPOILER - CHYBA VE FILMU - Když W.Snipes zastřelí Billa (reportéra), policie celou oblast vyklidí. Ale v dalších záběrech je vidět, jak okolo Liberty procházejí lidé. KONEC SPOILERU. Výstřel první za **** zásahy. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Právě kvůli námětu jsem si ten film pustil, ale taky zůstalo jen u toho námětu, co se týče kladných věcí. Nedá mi to abych nesrovnával s Telefonní budkou a Sniper je snad ve všech ohledech horší. Z takového námětu se dá vytřískat extrémně víc napětí, tady ho bylo opravdové minimum, chtěl jsem se vžít do děje, být připoután k obrazovce, ale né to prostě nešlo, když mi to nic neumožnilo. Scénář je hrozně nudící záležitostí. Až na pár světlých okamžiků a dobrých nápadů hrozně nudný a jen proložený spoustou nezajímavých keců o tom, jak sou ty americké zákony špatné... No, nad některými nelogičnostmi radši budu jen kroutit hlavou, ale to, jak může někdo střílet až za roh, to mi opravdu nedá abych to sem nenapsal, to mě opravdu dostalo. Anebo chlápek, který přijde nad policistu, který je totálně celý od krve a umírá a ten člověk se ho zeptá: "Je vám něco strážníku?" - To jsem se mohl docela potrhat smíchy. Takže ve srovnání s Phone Booth jednoznačně ve všech ohledech mnohem horší, skoro bez napětí až na pár světlých chvilek a s nudným scénářem, taktéž až na pár světlých chvilek... Takže jeden jediný velký klad je jen ten námět, jinak je to všechno hrozně rozkolísané a většinou nic moc.. Ale přesto všechno ještě docela slušně koukatelné. Joo, mít tak lepšího scénáristu a režiséra, mohl z toho být docela bomba film :) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama