Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Typický bratři Coeni. Když maj šanci, tak mě nezaujmou a když to nejmíň čekám, tak jsem příjemně pobavenej. Tadyto je ale dost možná jedinej případ jejich kinematografie, kde si nejsem jistej, jestli mám mít radost nebo bejt otrávenej. Pár scén je tam totiž parádních, ale ve velkým se střídají s průměrnými fláky. Takový film Po přečtení spalte je bláznivej od začátku do konce a bavil mě daleko víc. Ale to je spíš o názorech. Mě to nic moc neřeklo, i když jsem se občas kolikrát dost pobavil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Paldini (s nímž a dalšími jsem tento film sledoval) musím konstatovat, že bratři Coenové už natočili lepší filmy. Vlastně všechny jejich filmy byly dosud lepší. Kdybych se striktně držel zde uvedeného žánru "romantická komedie", tak bych musel uznat, že určitě patří (v rámci zmíněného žánru) do TOP 10. Ale to jen proto, že tento žánr (mírně řečeno) nemusím. Ale je taky pravda, že představa romantické komedie od bratří Coenů se nemusí zcela slučovat s běžnými představami diváků o romantické komedii. To se zde také potvrzuje (je to skoro, jako byste chtěli po Lynchovi, aby natočil kreslenou pohádku - určitě by z toho výsledku "lynchoviny" většina dětí skončila v blázinci). Nicméně já to za romatickou komedii považuju (nenapadá mě totiž lepší žánr) a tudíž jen za tři. Ovšem pozor!! Jak již naznačuje Paldini, Sípák Joe je NAPROSTO BOŽÍ!!!! Tato role mě naprosto dostala i přes minimální prostor, minimální herecký projev - a vlastně vůbec pro svou "minimálnost". Ale scény, kde se Sípák Joe objevuje, jsou jednoznačně dominantními scénami filmu (podle mne) a pokud je v tomhle filmu něco ryze komediálního, jsou to právě scény s ním - byť ještě na první pohled to tak nemusí vypadat. :) A kromě Sípáka Joea si zmínku bezesporu zaslouží i Clooneyho zuby - ty taky přišly na řadu docela často a vlastně tvořily dost podstatnou část jeho role. :) No a samozřejmě "Zeta" - na ni se dá koukat vždy a všude, i kdyby jen tak postávala a nic neříkala.... ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Soudili se, soudili se rozvedení o svý jmění, o svý jmění, o portmonky, o kastroly, o potomky. Byl to spor ukrutnej s křikem a pláčem, ó, jak si překrásně po krku skáčem... Těžko snesitelný kousek, u kterého bych asi nezůstala, kdyby před titulky nezazněli Simon a Garfunkel a neobjevil se Geoffrey Rush, během titulků nezazněl Elvis a po titulcích se neobjevil George Clooney. Pomyslela jsem si, že aspoň hudbu (i když ten Jahelka z úvodu by se hodil ještě líp) a herce si uměli vybrat a rozhodla se vytrvat. Byla jsem po zásluze potrestána držitelkou ceny za chvění řas, zvedání obočí a špulení rtů CZJ, nesnesitelně pastelovým L.A., obvyklým K.O. udíleným hollywwodskými slaďárnami, nesnesitelně krutými ve svém předpokladu, že si člověk oblíbí hejno chabě načtrtnutých figurek místo něčeho aspoň trochu připomínajícího lidi, a nesnesitelnou změnou J. a E. Coenových z ostrých hochů v číšníky servírující romantické komedie, v nichž je romantiky asi jako v rozvodovém listě a humoru jako v dohadování se brzy bývalých manželů, čí bude stůl a čí bude skříň. Romantické duše si můžou libovat nad tím, že se konečně mohou dívat na něco ze svého oblíbeného ranku dívat s hrdostí ("vždyť je od těch Coenů, že jó, holky?"), já složím poklonu nesvaté trojici Rush, Clooney a Thornton, kteří takřka ze všeho udělají záležitost snesitelnou, a půjdu pustit Rockyho a Reda na Coenovy, aby si bratři v saku objasnili rozdíl mezi dobrmanem a rotvajlerem a zažili nesnesitelnou krutost na vlastní kůži. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

George Clooney a krásná Catherine Zeta-Jones. O těch dvou je tento komediální počin především. Oběma jim to .vkusně ladí, nějak moc se jeden nad druhého nevyvyšuje a hrají vzorně a žádný z nich si nechce ukradnout tento film jen pro sebe. Jenže film dojíždí na nízkou dodávku nápadů a od dvojice Coenů jsem už zažil zajímavější "majstrštyky" než je tenhle, tak nějak do průměru spadající film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Romantickí Coeni? To akoby ste prasaťu dali naspievať štátnu hymnu. Aj keď tento sa zaraďuje k tým normálnejším, myslím, že od kvality to malo dosť ďaleko. Herci boli síce nadpríjemní, no oni komediálnu stránku nezachránia. Scenár aj keď bol trefný a originálny, bol bohapusto nevyužitý. Škoda. 55%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama