Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (301)

golfista 

všechny recenze uživatele

S ubývajícím věkem bych postupně přidával na procentech, až bych jako batole dospěl ke 100%. S věkem bohužel přibývajícím zůstává stále víc pouze obdiv k řemeslně výborné animaci.... Já fandím spíš animákům, které dokáží "vyrazit dech" i dospělým. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je to sice pro menší publikum, ale dospělý divák se nenudí. To je zásadní. Největší zábava nastane, když se na scéně objeví osazenstvo cirkusu. Ale i tak je to nejslabší film od Pixaru (a to jsem neviděl jen Příšerky s. r. o.) 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne. Ovšem utnutí v Pixarovském podání je stále ještě dobrý film, zvlášť když to je další "remake" Kurosawy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. The Time Of Your Life , 2. The Flik Machine ,3. Seed To Tree ,4. Red Alert ,5. Hopper And His Gang ,6. Flik Leaves , 7. Circus Bugs ,8. The City ,9. Robin Hood ,10. Return To Colony ,11. Flik's Return ,12. Loser ,13. Dot's Rescue ,14. Atta ,15. Don't Come Back ,16. Grasshoppers' Return ,17. The Bird Flies ,18. Ants Fight Back ,19. Victory ,20. A Bug's Life Suite ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme vás pobaviť na žiadosť princeznej.“ – „Rozmačkať!“ ŽIVOT CHROBÁKA je ďalšia výborná pixarovčina, hoci mňa si nikdy nezískala tak, ako TOY STORY 2. Možno pre to, že je v nej predsa len už príliš veľký dôraz kladený na detského diváka (ale bavila ma o čosi viac, ako konkurenčný a predsa len zasa až príliš dospelý MRAVEC Z). Napriek tomu je výsledkom nadpriemerná animovaná zábava s krásnou vizuálnou stránkou, z ktorej dýcha láska štúdia Pixar k nádherne vykresleným jednotlivým postavám a desiatkam originálnych nápadov (návšteva hrdzavej konzervy, pardon luxusného baru). Nečakaná a pôvabná variácia na SEDEM SAMURAJOV a SIEDMYCH STATOČNÝCH, podporená vynikajúcimi dialógmi, vydarenými vtipmi zo sveta hmyzu („Nepozeraj do toho svetla.“; „Mám 24 hodín života, nestrávim ich tu.“)... a s tou detskosťou to nie je najhoršie (dvojica psychopatických maďarských dvojičiek, so svojou bisexualitou sa zmierujúca lienka). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich pixarovskejch animaku, coz je taky trochu dany tim, ze ve stejnym roce vzniknul Mravenec Z a ten se mi libi vic. Coz ale neznamena, ze by tohle byl nejakej prusvih, to urcite ne. Sice nenabizi buhvijak originalni namet a dneska uz animace pusobi trochu jednoduchym dojmem, ale narozdil od novejsich pixarovek se nesnazi nijak vyrazne poucovat a je to spis proste zabava, kolikrat navic prijemne akcni a s povedenou hudbou a zvukama. Proste takova nenarocna a zabavna animovana blbost. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo tedy velké překvapení. Poslední dobou totiž novým animákům nevěřím. Všechno to začíná být na jedno brdo, příliš děj neposunujících humorných hlášek, příliš nul, ze kterých se stanou hrdinové, příliš vysoké rozpočty nahrnuté známým hlasům, které se stejně v cizím překladu nijak neprojeví, propracované prostředí na úkor nepříliš dobrého příběhu. I zde je několik (skoro všechny) těchto nešvarů, ale příběh dynamicky odsýpá a tak se na to podívat dá a ejhle, ono to i pobaví. O to jde především, ale stejně mi tu něco chybělo. Možná propracovaný scénář. Tohle je jen obyčejné vzepření se utiskovatelům. Kolikrát jsme to viděli, a ti sečtělí, kolikrát o tom četli. V každým druhým šestákovým románu z divokýho západu se o tom píše. V každým druhým fantasy příběhu. A mnohdy mnohem líp než tady, protože co si budeme namlouvat, ani ten přechvalovanej Pixar si se scénářem nedělá žádnou velkou hlavu. Hlavně kupa hlášek, dostatečně velká možnost se vyřádit v propracování vzhledu a různých serepetičkách a tlupa zlu se vzpírajících nehrdinů. Každopádně, kam se všechny tyhle počítačový animace hrabou na dokonalýho Disneyho vypiplanýho Pinocchia. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ďalší Pixarovský animák a ďalšia trefa do čierneho! Možno nie tak výpravné, ako ich neskoršie snímky, a ani nie tak dobre animované, ale rozhodne hodné vašej pozornosti - trochu zamrzí prílišná orientácia na neskoršie ročníky, ktorej manifestáciou je celé to kolokvium cirkusových hercov, muzikantov a klaunov, no na druhej strane starší diváci nájdu v Živote chrobáka veľmi presnú a uštipačnú satiru dnešnej spoločnosti - odvážnejší by dokonca mohli hovoriť o akejsi parafráze na "nežnú revolúciu"... Tak či onak, je o čo stáť - verte mi. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdičky. Zdaleka to není taková sranda, jako jiné filmy od Pixaru (rozhodně větší sranda, než Nemo, ale zase to není po technické stránce tak úžasné).. Podle mě jednoznačně nejslabší Pixarovskej animák. ale když sem byl malej, byl sem na tom 2x a moc se mi to líbilo. Fakt je, že celá ta pasáž v Cirkuse nemá chybu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dneska se mi všechny ty animáky o hmyzu, o mravencích zvlášť, tak trochu pletou dohromady, ale Život brouka si nejde s ničím splést. Jednoznačně pamětihodný film. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Príbeh mikrosveta v makro štýle. Výborne prevedené premeny ročných období, vkusne stvárnené chrobáky. Na jedno zhliadnutie určite pobaví. Možno aj viac, pretože k mravcom ma viažu zaujímavé vzťahy. (ehem, to je špecifická vec :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lasseter je animovaný Boh! Tu síce chýba väčšia pointa, viac citovosti a hlavne vtipná stránka je ako stvorená pre deti, nie pre starších, ako v ostatných jeho filmoch. Napriek tomu skvelý filmík s množstvom prekvapujúcich nápadov a príjemnými hláškami. 75%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemný rozprávkový príbeh o putovaní a hľadaní malého mravčeka, aby zachránil svoje milované mravenisko. Úplne úžasné sú postavičky, kde myslím, že každy kto tento film videl si nájde svojho favorita. Neviem v ktorej hlave sa to rodí, ale aj ja by som si dal šluka. Bod dole dávam za to, že som to videl po všetkých tých Shrekoch a Nemoch, takže úplné vytrženie sa nekonalo. Zato zábavu, naptie a trochu tých emócii ... to pixari zvládajú na jednotku. ()

Reklama

Reklama