Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie o tom, jak se únosce nakonec stane sám "obětí" nenormální rodinky, kdy jeho "návštěva" spustí tu správnou manželskou terapii a vlnu upřímnosti a příbuzný si začnou řikat věci, který si o sobě delší dobu myslej. Nejvíc mě bavila část, kdy šlo o interakci mezi únoscem a samotnýma manželama. Po příchodu příbuznejch na večeři už se chovánim postav začala z bijáku stávat zbytečně velká crazy podivaná. Gus vzhledem k tomu, jak se prezentoval na začátku, hodně vyměknul, syn plánující útěk s Gusem apod. Několik vtípků a hlášek se ale fakt povedlo a mám radost, že se mi úspěšně zase podařilo najít fajnovej neokoukanej vánoční biják, tři slabší hvězdy. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná krimikomedie s výbornými herci, odsýpajícím dějem a skvělou atmoškou, která dá skvěle naladit na vánoční "poklidnou" rodinnou atmosféru. Holt vše tu funguje jak má a je jen škoda, že tento film (jako jeden z mnoha) upadl v dnešní době v zapomnění, protože naše další velká vánoční klasika je na světě a Nezvaného hosta si dáme v budoucnu ještě několikrát znovu :-) 80% ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl, že je na Štědrý den dostatečnej pech chtít vykrást dům nástrah postaršího Kevina McCallistra, být polit kočičími chcankami a obtisknout svůj ksichtejk do záznamu, aby mohl, nebýt profesionální policejní práce, následně být populárnější než ten Santův, je na omylu. Chudák zlodějíček musí jako rukojmí ještě navíc zajmout pár, co se rafe jak jeho vlastní rodiče. A kdo by tušil, že být pod pohružkou násilí uvězněn ve vlastním domě (který si, jako vše, nárokuje tchyně), může Vánoce k svátkům klidu a míru paradoxně přiblížit víc, než rutinní večeře v kruhu rodinném? Bůhvíproč celkem neznámá konverzační komedie, která má drajv a stává se mým novým milým Vánočním filmem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na dialozích postavená komedie, nutno dodat, že právě díky jim je to tak dobré a nápadité. K tomu napomáhají herecké výkony, jak rozhádaného manželského páru, tak zlodějíčka Denise Learyho, na kterého jsem se obzvláště těšil. Probíhá to nezávisle na čas a hezky se na to kouká a to je pro mě základní kritérium, který dělá tuto komedii tak dobrou a zajímavou. K tomu od režiséra, který se velice přátelil právě s Denisem Learym a jeho kariéra právě měla na vzestupu. --- Víte madam, nejradši bych Vás pověsil do průvanu - Vy myslíte za koule? ()

Haloo5 

všechny recenze uživatele

A všetko to buchne na Vianoce. To už je čo, keď ľutujete viac zlodeja, ako jeho "obete" :D - milí manželia, milý synáčik, milá babička... radosť sledovať ten cirkus. Napriek tomu, že koniec je až zúfalo jasne predvídateľný a z niektorých situácií sa dalo vytĺcť viac, film má neopísateľnú iskru a o dávku humoru na večer je postarané. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama