Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Paradax 

všechny recenze uživatele

Milý seriál o jedné outsiderce, který u nás běžel dřív než se k nám vůbec dostaly první zmínky o Harrym Potterovi, takže toto srovnání absolutně není na místě, nehledě na to, že jde o seriál, a ne film. Ve své době a dětském věku měl své kouzlo, ti mladší holt mají smůlu. Obecně u všech seriálů platí, čím větší časový odstup od vzniku, tím více v divákových očích klesá. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

K pátečnímu odpoledni patřil tenhle seriál, který pro mě v té době byl takovým nízkorozpočtovým Harry Potterem. Dokonce jsem si myslel, že tohle všechno vzniklo jako reakce právě na příběhy s brýlatým kouzelníkem (místní ředitelka připomíná Brumbála, drsná učitelka (na jméno si vážně nevzpomenu) je zase jako Snape, navíc tady byla i nějaká skupina, která neustále znepříjemňovala Mildred život (Malfoy a spol - to je snad jasný)... Jenže první kniha ze série The Worst Witch vyšla v roce 1974, takže těžko mohla autorka opisovat od Rowlingové - spíš naopak... ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to docela rád. Je to Britské a to mi vždy přidá 20% minimálně, poté když to srovnám s Harry Potterem, tak je to lehké, amatérské a scénářovitě samozřejmě horší, ale má to svojí krásu. Protože knižní předloha byla publikovaná v roce 1974, nedá se mluvit o ovlivnění ČŠP Harry Potterem, ale právě naopak. Tak strašné hodnocení, které tento seriál dostal svědčí o tom, jak se lidé nechají snadno ovlivnit komerční, líbivou blbůstkou, Harry Potterem, podstatně bohatším, mladším sourozencem ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tady to z některých komentů působí, jakoby se to vezlo na vlně Harryho Pottera - to je až neuvěřitelné, vždyť je to o několik let starší! Já chápu, že při nižším rozpočtu a nedostatku triků dnešní divák trpí jako zvíře (jak jen mě to dojímá;/), ale patřičnou cílovou skupinu to oslovilo značně a až na ten rozpočet to není o nic horší, než přeceňovaný Harry (který je mimochodem plagiátem starých paperbacků o Harry Lotterovi nebo jak se tam přesně jmenoval). Prostě zdařilý seriál pro (pre)pubescentky, u kterého se tu a tam bavili dobře i někteří dospělí. Zdrcující kritika od různých filmových fajnšmekrů je zde, nezlobte se na mě, výjimečně směšná:) ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Milovaný seriál mého dětství, každou sobotu ráno. :) Srovnávání s Harrym Potterem samozřejmě je na místě.. slečna Metlová - Snape, internátní škola a hromada dalšího. Ale knižní předloha vyšla mnohem dříve než Harry. Je to pro mladší publikum, když to srovnám s tím, jaké hrůzy se dnes pro děti vysílají radši bych stokrát koukala na tohle. Ale každý má svůj názor, já na tento seriál mám hezké vzpomínky. :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Fenella (Julia Malewski) a Griselda (Poppy Gaye) ze čtvrtého ročníku   v epizodě Nezvaná říkají, že jsou v posledním ročníku. Ročníků je ovšem pět. (Tichošlápek)
  • Doslovný překlad originálního názvu seriálu „The Worst Witch“ je „Nejhorší čarodějnice“. (ČSFD)
  • Na Halloween (říjen 2000) CITV kvůli populární poptávce vytvořil časopis „Čarodějnice školou povinné“. (ČSFD)

Reklama

Reklama