Reklama

Reklama

John Rambo je jedním z veteránů války ve Vietnamu a zakladatelů Zelených baretů. Je v současném civilizovaném světě poněkud dezorientovaný, putuje stopem od města k městu a navštěvuje přátele z války. V jednom městečku narazí na místního šerifa Willa Teasleho. Tomu zrovna nepadne do oka; snaží se ho vypudit, a když Rambo město opouští, nechá ho zatknout pro potulku a uvězní ho. Ve vězení ho zástupce šerifa pro své „potěšení“ ponižuje, což Rambo už nevydrží. „Rozvzpomene“ se na své zkušeností z vietnamské džungle a s jejich využitím uprchne do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má za úkol Ramba najít a přivést zpět do vězení. Jenže Rambo je díky svému výcviku nepolapitelný – a navíc decimuje šerifovy muže jednoho po druhém. Tenhle případ se Teaslemu vymkl z rukou – a navíc vzbudil nežádoucí publicitu. Do městečka tak přijíždí plukovník Trautman, Rambův bývalý velitel, protože on jediný snad může zastavit Rambovu osobní válku… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 097)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Existuje zákon, že tady nemůžu dostat najíst? - Jo, já! - Proč se do mě navážíš, nic jsem neudělal? Nestárnoucí akční drama, se spoustou nezapomenutelných scén, podmanivou hudbou legendárního Jerryho Goldsmithse a s vynikajícím Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Jeho postava  zde zvedá varovný prst americké vládě... (ale to už bysme zacházeli opravdu daleko). K filmu: kouzlo tohoto nadčasového příběhu nevyprchalo ani po téměř třiceti letech a film se dnes právem řadí mezi klasiku svého žánru. Nejvíc s Johnem soucítím, když objeví světlo na konci tunelu. Doslova. Tam se mi vždy rozbuší srdce. Závěrečná scéna, kdy si Rambo, v náručí plukovníka Trautmana - vylévá své bolavé srdce a poodhaluje svou rozlámanou vojenskou duši, zničenou válkou - je naprosto neuvěřitelná (doporučuji vidět v originálním znění). Filmová legenda. P.S. Snímek se mezi některými neznalými fanoušky nikdy nezbavil své násilné nálepky a to i přesto, že Rambo, ta mašina na zabíjení, zde vůbec nikoho neusmrtí. It's a Long Road. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Něco tak skvělého jsem nečekal. Rambo není bezduchý a tupý akčňák. Vše má alespoň sebemenší dávku reality a uvěřitelnosti a to dává tomuto filmu punc dokonalosti. Kostra příběhu je jednoduchá, jenže tento film vyniká v detailech. Výborné exteriéry v drsných horských oblastech, sugestivní a strhující hudba Jerryho Goldsmitha, syrovost a realističnost ať už akčních scén, či těch komorních. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa to má robiť. Ukážka toho, že aj akčný film si môže získať "slabého" diváka a dramatickou líniou to potvrdzuje. Takto má vyzerať film, ktorý nestráca na atraktivite, natočený za pár miliónov a nestratí atraktívnosť ešte veľmi dlho. Takto si chcem pamätať Sylvestera navždy. A vďaka za to, že bol natočený alternatívny záver, pretože mohli vzniknúť ďalšie diely. 95%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Stallone na mna vzdy posobil ako chodiaca kopa svalov s neschopnostou priviest divaka do citoveho tranzu. Teraz vsak zistujem, ako som sa zmylila, pretoze ak tu nieco funguje na 100% - okrem napatia a akcnych segmentov - tak je to zaverecna chvilka emocionalneho rozpolozenia od - na prvy pohlad - bezohladneho veterana. Necudujem sa, preco je mnohymi tento film oznacovany ako filmova klasika. ,,Ide sa na lov.'' ,,Ale ved on lovi nas.'' ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak strašně mimo mísu asi může být tvrzení, že první Rambo má blíž k hutnému drámu než k akčnímu výplachu? Moc doufám ne. Sylvester Stallone si hvězdnou kariéru nakopnout uměl - pouhých šest let po umláceném boxerském typanovi se s vervou sobě vlastní pustil do nesnadné role žoldáka z džungle, co si dává komando z Vietkongu ke snídani. Střílí se tady ostrejma, tak bacha. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (111)

  • Terence Hill v jedné italské televizní show tvrdil, že mu byla nabídnuta role v Rambovi, ale odmítl ji kvůli tomu, že byl na něj film moc násilný. (Chatterer)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (více)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (více)

Reklama

Reklama