Reklama

Reklama

John Rambo je jedním z veteránů války ve Vietnamu a zakladatelů Zelených baretů. Je v současném civilizovaném světě poněkud dezorientovaný, putuje stopem od města k městu a navštěvuje přátele z války. V jednom městečku narazí na místního šerifa Willa Teasleho. Tomu zrovna nepadne do oka; snaží se ho vypudit, a když Rambo město opouští, nechá ho zatknout pro potulku a uvězní ho. Ve vězení ho zástupce šerifa pro své „potěšení“ ponižuje, což Rambo už nevydrží. „Rozvzpomene“ se na své zkušeností z vietnamské džungle a s jejich využitím uprchne do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má za úkol Ramba najít a přivést zpět do vězení. Jenže Rambo je díky svému výcviku nepolapitelný – a navíc decimuje šerifovy muže jednoho po druhém. Tenhle případ se Teaslemu vymkl z rukou – a navíc vzbudil nežádoucí publicitu. Do městečka tak přijíždí plukovník Trautman, Rambův bývalý velitel, protože on jediný snad může zastavit Rambovu osobní válku… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 101)

novoten 

všechny recenze uživatele

Svého prepubertálního času byl pro mě první Rambo s naprostým minimem čiré akce téměř artovým psychem, u kterého jsem si sám sebe vážil za to, že ho mám z celé série nejradši. A přestože už dávno nemá smysl dělat z prologu příběhu smutného zabijáka něco víc, pořád je pro mě John nezpochybnitelným akčním idolem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa to má robiť. Ukážka toho, že aj akčný film si môže získať "slabého" diváka a dramatickou líniou to potvrdzuje. Takto má vyzerať film, ktorý nestráca na atraktivite, natočený za pár miliónov a nestratí atraktívnosť ešte veľmi dlho. Takto si chcem pamätať Sylvestera navždy. A vďaka za to, že bol natočený alternatívny záver, pretože mohli vzniknúť ďalšie diely. 95%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veterán vietnamskej vojny, člen špeciálne vycvičených Zelených baretov, John J. Rambo prichádza do malého, kľudného mestečka navštíviť svojho bývalého spolubojovníka. Toho tam už síce nenajde, ale natrafí na bezdôvodnú šikanu zo strany miestnej polície. To v ňom vyvolá traumatické spomienky na zajatie a prepadne vražednému amoku. Pokiaľ som nevidel štvrté pokračovanie tejto akčnej série, ktoré bolo natočené po viac ako štvrťstoročí po tomto úvodnom filme, považoval som "Prvú krv" za najlepší Rambov filmový úder. To sa prekvapujúco výborným dielom "Do pekla a späť" zmenilo. Ale nezmenilo sa to, že prvú časť Ramba stále považujem za kultový päť hviezdičkový snímok. ***** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rambo není žádná nostalgie! I po více než 20-ti letech je to stále alarmující filmový odraz doby, který z tématu vietnamského syndromu ždímá absolutní maximum. Ač se Rambo řadí k modelovým pilířům akčních filmů 80-tých let, vyniká překvapivě inteligentním dějem a uvěřitelnými akčními sekvencemi, na něž je radost pohledět. Stallone na hereckém poli vyloženě boduje a jeho minimalistická mimika do role válkou strhaného veterána pasuje. Když navíc v závěru naříká nad válečnými ztrátami, divácké emoce pracují naplno. „To oni prolili první krev!“ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento úvodní film z Rambo-série má ještě docela hlavu i patu. Není to sice nic víc než jen ambiciózní béčko, ale snad právě proto na něj nahlížím vpodstatě shovívavě. Sly Stallone skutečně hrál asi jen v 1. dílu Rockyho, pak už se jen tvářil, že hraje. V tomhle díle mu ale ta jeho herecká přetvářka jde docela dobře. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (111)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (více)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (více)

Reklama

Reklama