Reklama

Reklama

John Rambo je jedním z veteránů války ve Vietnamu a zakladatelů Zelených baretů. Je v současném civilizovaném světě poněkud dezorientovaný, putuje stopem od města k městu a navštěvuje přátele z války. V jednom městečku narazí na místního šerifa Willa Teasleho. Tomu zrovna nepadne do oka; snaží se ho vypudit, a když Rambo město opouští, nechá ho zatknout pro potulku a uvězní ho. Ve vězení ho zástupce šerifa pro své „potěšení“ ponižuje, což Rambo už nevydrží. „Rozvzpomene“ se na své zkušeností z vietnamské džungle a s jejich využitím uprchne do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má za úkol Ramba najít a přivést zpět do vězení. Jenže Rambo je díky svému výcviku nepolapitelný – a navíc decimuje šerifovy muže jednoho po druhém. Tenhle případ se Teaslemu vymkl z rukou – a navíc vzbudil nežádoucí publicitu. Do městečka tak přijíždí plukovník Trautman, Rambův bývalý velitel, protože on jediný snad může zastavit Rambovu osobní válku… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 101)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvě stě mužů proti vašemu chlapci je pro nás prohraná válka?" Nebyla by, šerife, kdyby byla vedena ve tvém městě, ale v horách je to jiné. Tvá gumoléčba, vodoléčba a břitvoléčba osvěžila Rambovi paměť a najednou je ovládání střelných, bodných a sečných zbraní zase tak snadné. Já Rambovi rozumím, protože jsme si fyzicky hodně podobní. Já jsem sice o půl metru vyšší, mám výrazně viditelněji vypracované břišní svaly a vlasy mám ... teda spíš nemám. To je jedno. Jsme zkrátka dvojčata k nerozeznání, takže když se ocitne v nesnázích, tak mi vždycky zavolá a já mu dobře poradím - sejmi je všechny, Johne. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak strašně mimo mísu asi může být tvrzení, že první Rambo má blíž k hutnému drámu než k akčnímu výplachu? Moc doufám ne. Sylvester Stallone si hvězdnou kariéru nakopnout uměl - pouhých šest let po umláceném boxerském typanovi se s vervou sobě vlastní pustil do nesnadné role žoldáka z džungle, co si dává komando z Vietkongu ke snídani. Střílí se tady ostrejma, tak bacha. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rambo za tu dlouhou dobu nezastárl ani o jeden den a je stále ve skvělé formě. Tahle klasika i dnes s přehledem nakope zadek drtivé většině soudobé akční produkce. Neskutečně uvěřitelný a charismatický Stallone se drží při zemi a je tomu jenom dobře. Áčkový akčňák, který nic ze své působivosti nezapomněl, je dokonalým archetypem akčního dramatu dotaženého do filmařského absolutna. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

87% - First Blood má v sobě velké kouzlo, zvláště pak, když si to divák trochu odlehčí. S přáteli jsme se na to koukali v originále, a některé dialogy a hlášky nás velmi dobře bavily. Hodnotím zde i hudbu Jerryho Goldsmithe - ta je skutečně skvostná. Téma návratu a nezařaditelnosti válečného hrdiny do společnosti by se dalo sice pojmout inteligentněji, ale když se to uchopí s trochou nadsázky, tak to s odřenýma ušima na pět hvězd je. Jdu si teď nasbírat do lesa pár kamenů, kdyby po mně šel někdy vrtulník ;o) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

K Rambovi jsem vždy přistupoval jako k vyčichlé klukovské ikoně let '80. Z části proto, že jsem ho znal jen skrze trapnou trojku, kterou jsem navíc viděl poměrně pozdě a z části proto, že jedničkou byl přece Arnold, že. Vůči prvnímu dílu to byla ovšem trochu nespravedlnost, takže hodnocení je i drobnou satisfakcí. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (111)

  • Terence Hill v jedné italské televizní show tvrdil, že mu byla nabídnuta role v Rambovi, ale odmítl ji kvůli tomu, že byl na něj film moc násilný. (Chatterer)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (více)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (více)

Reklama

Reklama