Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

predators 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pů jsem měl rád (kdo ne), ale je to tak dávno, co jsem jej viděl, až jsem si říkal, že by bylo fajn zavzpomínat na dobu, kdy jsem byl ještě na střední škole...no, ale Kryštůfek Robin mě nenadchl...docela jsem se nudil, táhlo se to jako prasátkův balonek a herecké obsazení mě nikterak neoslnilo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

S blížící se premiérou nového snímku o Kryštůfku Robinovi (s Ewanem McGregorem v titulní roli) jsem si chtěla rozšířit obzory a pustila jsem se tedy do prozkoumání "zákulisí" vzniku jedné z nejznámějších dětských knížek. Z první třetiny filmu jsem byla spíše rozmrzelá, protože mě nebavilo sledovat život poměrně nesympatického manželského páru, ale pak se Alanovi a Daphne naštěstí narodil synek. Synek, jehož dětské hry daly vzniknout Medvídkovi Pú a jeho přátelům ze Stokorcového lesa. Reálný předobraz Kryštůfka Robina ovšem neměl nijak idylické dětství - rodiče ho nejdříve dost zanedbávali (matka extrémně) a po vydání knihy ho využívali jako PR prostředek. Jedinou oporu měl roztomilý klučík pouze v empatické chůvě a v plyšových hračkách. Snímek tak svým vyzněním citlivějšího diváka rozesmutní, ale zároveň dokáže navnadit buď na přečtení knížky, nebo alespoň na zhlédnutí dalšího z mnoha animovaných příběhů o Púovi. Volím druhou variantu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný príbeh s veľmi zvláštnym účinkom. Dejová linka o vzniku najobľúbenejšej detskej knižky aká bola kedy napísaná ma síce svojou pútavosťou nedokázala plne zaujať po celý čas - našli by sa tu aj hluché miesta - no o to viac to na mňa účinkovalo po emotívnej stráne. Vo veľkej miere to bolo vďaka smutnému príbehu malého chlapca, ktorý prišiel o detstvo (aspoňže otec sa spamätal, neskoro ale predsa) ako i vďaka mojim vlastným spomienkam spred pár rokov, kedy bol u nás Macko Pu považovaný za veľkú hviezdu a dievčatá si ho často púšťali. Z Macka Pu už síce vyrástli, no spomienky tie už zostanú navždy... Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na peknú kameru, sympatickú Kelly Macdonald a hlavne na toho malého roztomilého chalana s jamkami na tvári. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Nemám slov... Nádhera! Krásný příběh odvyprávěn na podložce doby světových válek, což přibývá na dramatičnosti. Medvídek Pú je moje dětství a příběh o spisovateli mi otevřel oči. Děti musí prožít své dětství. Will Tilston je prostě skvělý a roztomilý dětský herec, ne že ne. Pěkně postavený scénář, který je prostě unikát a přesně můj šálek kávy. Za mě výborně, sám bych to lépe neudělal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem věděl, že vzniká nějaký film Kryštůfek Robin na motivy života jeho tvůrce A. A. Milnea. Nevěděl jsem ale, že o rok dřív vznikl film Sbohem Kryštůfku Robine, který je podobného střihu. Nu, dobrá, lidské příběhy mám rád a tak jsem mu s chutí dal šanci. Výsledek je zvláštně neortodoxní životopisný film, který na žádné z postav nehledá jen to dobré nebo jen to zlé. Jak táta, máma tak malej Kryštůfek tu jsou postavy, které mají svoje pozitivní, ale i negativní stránky. Ve filmu to pak působí velice zvláštně. Jednou jste na malýho Kryštůfka naštvaní, po druhé Vás dojímá k pláči. O jeho rodičích ani nemluvě. Máma, přes svých pár pozitiv, byla spíš na přes držku a táta byl zase hodně složitá osobnost. Zřejmě to byl ale záměr nenatočit černobílý film, protože tu jejich bytnou, kterou tu hraje Kelly Macdonald, prostě musíte mít rádi. Herecky se ale jedná o skvělý film. Sice chvílemi nudí, ale to jen do té doby, než vznikne samotný Medvídek Pů, pak už to má grády dobrého životopisného filmu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama