Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto nie je život. Toto je mrhanie talentom.“ Klasika. Fenomenálna športová dráma od režiséra, ktorý neskôr nakrútil teen-Rockyho a to Karate Kid. Oscarová a komerčne úspešná snímka dokazuje, že najlepšie športové drámy sú také, ktoré paradoxne nie sú o športe, ale skôr o postavách. Výborní herci (Shire, Stallone, Young, Meredith), drsné ringové scény, sympatický humor a poetika sychravého obrazu rozčľapkanej zimy v podaní neskutočnej Philadelphie, ktorú okamžite budete chcieť navštíviť. Silný film s hlbokým posolstvom o prehrách a o všetkom, čo s nimi súvisí (vrátane víťazstva, ale to nie je až také dôležité, ako by sa spočiatku mohlo zdať). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O tom, že Amerika je zemou neobmedzených možností sa na vlastnej koži presvedčí aj tridsiatnik Rocky Balboa, ktorý žije na zanedbanom predmestí Filadelfie v malom, prenajatom byte. Živí sa príležitostnými boxerskými zápasmi a tiež vymáhaním dlhov pre miestného lichvára. Je to stratená existencia blúdiaca vo svete špinavých ulíc, kde vládne kriminalita a nezamestnanosť. Jedného dňa však dostane šancu bojovať o titul ťažkej váhy so šampionom, majstrom sveta, Apollo Creedom. Neznámy, chudobný boxer proti slávnemu, vrcholovému športovcovi. Duel, ktorý by mal mať jasný výsledok. Alebo, že by nie? Keď započujem slovné spojenie športová dráma, tak mi ihneď napadne film "Rocky". ***** ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný hrdina neochvějně kráčící za splněním svého amerického snu s přiměřenou dávkou žánrových klišé, potu, krve a snadno předvídatelného finále. O reálných filmových kvalitách Rockyho myslím dobře vypovídají komentáře Tosima a Isherwooda. Když k tomu připočtete, že k hereckému umění Sylvestera Stalloneho, jak to jen diplomaticky říci, jsem dejme tomu rezervovaný a že opravdu nemám rád box jako sport a zábavu (kdybych si měl vybrat za společníka u večeře MikeTysona nebo Hannibala Lectera, bez váhání bych pozval toho druhého), pak bych jen s největšími potížemi hledal důvod, proč dát víc než 2*. Takže pro mě celkový dojem 45 %. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přímočaře, jednoduše, a proto i poměrně neokoukaně, a do jisté míry i věrohodně zpodobněný příběh amerického snu, který je konfrontován s jinými hodnotami tak, aby nic příliš netratilo, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, aby byl uspokojen jak jímavý příběh bezvýznamného amerického kluka z chudé čtvrti, tak i přesvědčení o tom, že spokojený a klidný život a hlavně drahá Adrien jsou přeci jen o trochu více. Film má několik, dalo by se říci, i poeticky vyznívajích momentů (běh k philadelphskému Capitolu), ale z hlediska úrovně boxerských zápasů toho moc nenabízí. Jsou tu vlastně jen dva, z nichž ten slavný, o titul mistra světa, je sice poměrně dlouhý, ale silně nepřesvědčivý a nezajímavý, navíc trpí neuvěřitelně promitivními a vlezlými komentárovými frázemi, které úplně shazují už tak slabou atmosféru v této chvíli, která by měla útočit na city diváka asi nejvíc. Samotný herecký projev Sylvestera Stalloneho je věc sama pro sebe, působí tu příjemně nervózně a nesměle, avšak stále ne naprosto přirozeně. Oscarovou nominaci nechápu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocky je pro mě doposud nejbližší Slyovou rolí, neboť je to jeho nejuvěřitelnější hrdina. Rocky není povrchní "boxovačkou", kdy outsider zvalchuje profi hráče, ale snaží se o hlubší pohled na jednoho prosťáčka, který uměl obstojně boxovat. Je slast sledovat životní příběh neúspěšného boxera, kdy se dvoří nevýrazné Adrian a snaží se s ní najít nějakou společnou věc, nebo kdy trénuje na svůj životní zápas. Tehdy si Avildsen vystřihnul jednu z nejlepších montáží, která kdy spatřila světlo promítačky. Pravý direct do mého srdce. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • John G. Avildsen bol filmom nadšený. Znížil preto svoj obvyklý plat na približne 50 000 dolárov a percento zo ziskov. (WalterIK7)
  • Rockyho (Sylvester Stallone) poraněný prst vypadá jako zlomenina, ve skutečnosti jde o následek zranění Stallona z fotbalu. (GreatestFan)
  • O výslednou podobu zápasu mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) se zasloužil i herec Burt Young (Paulie), alespoň to on sám tvrdí na DVD Special Edition. Podle něj za ním Stallone přišel s pečlivě rozepsanou choreografií utkání s otázkou, zda by se boxerský zápas mohl takto skutečně odehrát. Young totiž na přelomu 50. a 60. let sám boxoval, vyhrál všech svých 17 profesionálních utkání. Jeho trenérem byl pozdější první kouč Mike Tysona Cus D'Amato. Young Stallonemu navrhl několik změn, Stallone pak finální verzi boje donesl režisérovi. (casyy)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama