Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Recenze (470)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Strašný sešup dolů. Rocky se vrací do ulice, ze které vzešel. Celé je to takové špinavé, hrozně kecací, rodinné, hudebně nezajímavé, atmosférou takové na přelomu osmdesátek a devadesátek. V podstatě je to pravý opak od čtvrtého dílu. Všechno, co je na čtvrtém dílu tak skvělé je v pátém dílu strašné. Tommy je nepřítel k smíchu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. That's What I Said - MC Hammer [4:24] ,2. All You Gotta Do Is Sing - Joey B Ellis [3:57] ,3. No Competition - MC Tab [4:39] ,4. Go For It! (Heart and Fire) - Joey B Ellis/Tynette Hare [4:14] ,5. Take You Back (Home Sweet Home) - The 7A3 [4:10] ,6. The Measure of a Man - Elton John [4:03] ,7. Can't Stop the Fire - Bill Conti [3:19] ,8. I Wanna Rock - Rob Base [3:02] ,9. Thought U Were The One For Me - Joey B Ellis [4:20] ,10. Keep It Up - Snap [4:03] ,11. Feel My Power - MC Hammer [5:08], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Série, která se proslavila závěrečnými souboji v ringu, před zaplněným hledištěm, za zvuků monumentální hudby, málem končí pouliční rvačkou ztroskotance a grázlíka. I takhle dopadají dětští hrdinové. Šestý díl přišel vteřinu před dvanáctou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Jediný rozdiel medzi zbabelcom a hrdinom je v tom, že hrdina si pre tú ranu dôjde." Návrat k atmosfére prvej časti, čo ale divákov (prekvapivo?) príliš nezaujímalo. Séria Rocky, to nie je len výstižná ukážka 80. rokov v americkej kinematografii, ale aj exkluzívna ukážka toho, ako si žil Sylvester Stallone: od zadumaných a skromných prvých dielov, sa čoraz smelšie preboxoval do namyslených a zbytočne mamonárskych epizód, kde išlo už len o scény z ringu a nerealistických, "komiksových" súperov (Mr. T, Hulk Hogan, Dolph Lundgren). V nenávidenom Rockym 5 sa herec i jeho hrdina (a vlastne i režisér Avildsen, ktorý mal po skvelej jednotke robiť aj dvojku, ale nakoniec sa k sérii vrátil až práve v päťke) pokorne vracajú na začiatok. Znova sú odpísaní, znova od nich nikto nič nečaká, znova nosia klobúk, znova je všetko smutné a špinavé. Nie je to najlepší diel ságy, ale patrím k tým, ktorí v nej vyhľadávajú skôr tie melancholickejšie (originál, dvojka, šestka) než akčnejšie časti (trojka, štvorka). Diváci na začiatku 9O. rokov stále frčali na nenáročných akčných jazdách, takže ich radikálna zmena štýlu (či skôr návrat ku koreňom) neoslovil, i tak ale snímka, o ktorej sa sem-tam zvykne hovoriť ako o prepadáku, v skutočnosti celosvetovo trhla temer 12O miliónov dolárov, čo pri rozpočte 42 naozaj nie je zlý kontumačný výsledok. Sly do scenára o.i. zakomponoval dosť zo seba resp. zo vzťahu k svojmu synovi Sageovi, ktorý žiaľ napokon predčasne zomrel vo veľmi mladom veku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tenhle film kdysi videl, tak se mi vubec nelibil, ale ted mi to tak hrozny neprislo. Film opet navazuje tam, kde predchozi skoncil a tentokrat je tu asi nejvic odlisnej pribeh ze vsech dilu. Jsou tu takovy dva problemy. Jednak, i kdyz v hlavni roli je porad Sly, tak trenink a vsechno okolo obstarava nevyraznej Tommy Morrison a Sly je tu jen v roli poradce, takze vetsinou jen dela proslovy. Druhej problem je, ze vrcholnej zapas neni zadny boxersky utkani, ale aspon, ze je ta bitka natocena docela dobre. Jinak krome techhle dvou veci film v podstate jede ve stejnym duchu jako minuly dily a ma i podobnou atmosferu, takze to nakonec ty 4* da. Ale mozna mi to tak jen pride, protoze jsem od filmu nic moc necekal. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rocky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Hlavně proto, že tu nejsou žádný přehnaný souboje, ve kterých by oba dva umřeli už po pěti minutách. Myslím, že tenhle je ze všech nejpromakanější. Nejkomornější. Žádnej akčňák a mlácení hlava nehlava. Sice je to tu trochu překombinovaný co se týká Rockyho pádu až na dno, a co si budeme říkat, pět kino-filmů s jednou hlavní postavou a jednou zápletkou je dost, ale pro mě to má svý velký kouzlo. Jak už jsem řekl, tenhle je podle mě nejlepší. A kdyby byl natočen jako první, souhlasilo by se mnou mnohem víc lidí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série. Příběh vaří z vody, která snad není ani pitná a scénář tentokrát postavil Rockymu do cesty bankrot, slepý zápal pro box, z něj vyplývající nepříliš dobré rodinné vztahy a nakonec i Rockyho žáka Tommyho, který ač první polovinu filmu pod vedením Italského hřebce poctivě maká, nakonec sejde z cesty, podlehne temné straně síly (zastupované ukrutně uřvaným černochem) a dokonce proti svému učiteli pozvedne pěsti. Film už nemá takový náboj, jako předchozí díly, jakoby seděl v rohu před patnáctým kolem s rameny svěšenými, udýchaný, vyšťavený a pokorně čekající buď na ránu z milosti nebo na závěrečný gong. Podobně vypadají herci, unyle, bez elánu. Povedená je symbolická Rockyho vzpomínka na starého dobráka Micka. Film netradičně končí mimo boxerský ring, závěrečného duelu se přesto dočkáte. A měla to být tečka za jednou z největších filmových postav. Avšak o 16 let později usedá Sly na režisérskou židli. Plánuje snad Rockyho comeback?? 120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejhorší Rocky. Jestliže se u čtvrtého dílu (ku prospěchu věci) zcela vykašlali na Rockyho osobní život a celou dobu jsme jen sledovali jeho přípravu na zápas, tady se karta obrací. Vidíme prakticky jen Rockyho osobní život a popravdě to stojí za starou belu. Tenhle díl je zcela průměrný a neměl ani vzniknout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to pouliční boxer a já ti říkal: nikdy s takovým na ulici neboxuj." Doktoři zasedli, študovanýma hlavama moudře pokývali a usnesli se na tom, že dlouhodobý výkrývání úderů velkých bijců hlavou není zdraví prospěšný. Takže Rocky nemá boxovat a mě to má bavit? Ale ono to nakonec celkem ušlo, protože manažér Duke kul pikle poměrně obstojným způsobem, Tommy Gunn o ránu do čenichu vyloženě prosil a v závěrečný pouliční bitce si Rocky svý tři poctivý hvězdy uboxoval s naprostým přehledem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% To zklamání po nadživotní čtyřce bylo pochopitelné, ale s odstupem času jde o víc než solidní (skoro)uzavření série. A nebo jsem prostě sentimentální. Go for it! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opět slabší, ale ani tentokrát za hranicí nevkusu. Rocky V se snaží být jiný. Přidává rodinu, na konci není souboj a já tu snahu oceňuju. Není z filmů, které bych snad někdy chtěl ještě vidět, ale musím říct, že mě nenudil a dalo se na něj koukat, což je upřímně víc, než jsem očekával. Stalloneho životní role prodloužená a natažená už popáté nepůsobí tolik nuceně, aby to znechutilo, bohužel ale ani natolik zajímavě, aby to stálo za větší řeč. Téměř tři hvězdy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přechozí 4 díly Rockyho jsem viděl mnohokrát a znám je skoro zpaměti. Tenhle díl jsem viděl všeho všudy jednou a pamatoval jsem si akorát, že mě to moc nebavilo. Teď jsem náhodou na Rockyho V narazil v televizi, tak jsem se po mnoha letech na to zkusil podívat. A opět mě to moc nebavilo. Sylvester Stallone se v akci téměř vůbec neukáže a místo něho je tam nějaká příšerná guma s blonďatym mulletem. Taky na můj vkus dostal zbytečně moc prostoru jeho otravnej syn. A závěrečná rvačka na ulici před hospodou byla možná syrovější než souboje v ringu v předchozích dílech, ale něco tomu prostě chybělo. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedené pokračování jinak vynikající Rockyho série. V pětce Rockyho jsem postrádal kouzlo předchozích dílů. Rockyho trénink, hlavního záporného hrdinu (žádný Ivan Drago), hudbu, víc dojemných scén a rozhodně emocí. Pátej díl je pro mě díl na který se párkrát z nostalgie podivu ale pokud mám na výběr z pěti dílů po tomto šáhnu až jako po posledním. Na jednu stranu jsem rád, že vznikl další díl o mém oblíbeném boxerovi ale zase na druhou mi přijde tento díl jako zbytečný a že možná i trochu kazí celkový dojem na Rockyho sérii, což je velká škoda. Z nostalgie mu ale i přesto dávám 3 hvězdičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je bohužel jen film čerpající ze slavný série. Tohle pokračovaní snad ani nemělo vzniknout ()

Reklama

Reklama