Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

eye candy 

všechny recenze uživatele

je monoho lepsich filmu je i mnoho horsich, pokud nejste zrovna fanousky TNT nebo alespon sylvestra stallona asi nema ani cenu si tenhle film shanet no snad jen kuli sprchove scene, ktera je paradni i kdyz by byla jeste lepsi kdyby tam sly nezavazel:) alespon hl.zaapork je docela zabavnej smejd takze bych to tak videl presne na 3starzz a docistacistocisty pruuuumer ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Dobrý film je to jen v okamžiku, jestli u něho nemyslíte. Například: proč je tam scéna, kdy Ray zbije nějakou partu gaunerů v autobuse? - asi proto aby se ukázalo, jakej je to zlej hoch; další otázkou je to proč Eric Roberts, který je pouze o 2 roky starší než Sharon Stone už šefuje (sice pod svým otcem) nějakým borcům, když je ona ještě malá holka? No to je jedno! Hlavně James Woods je naprosto svělej v tom co dělá. Z celkového hlediska, je to poutavé výbuchy, nahota apod. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Schválně, jsem si řekl, co si o filmu budu pamatovat za takových dvacet let... No, to skoro uběhlo a můžu říct, že si z toho nepamatuju vůbec nic. Sharon byla jako vždy strašně sexy - to asi jako jediné, co mi zůstalo v hlavě. A aby bylo jasné, jak moc je tento komentář erudovaný, pamatuju si úplně všechno, co jsem viděl od roku 1989. Každý jednotlivý film dovedu alespoň v kostce odvyprávět. Specialistu ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Setkání po letech. Slyovi s tímhle kouskem trochu docházel dech, každopádně své (ač drobné) kvality rozhodně má. Nejvíc hubou k zemi Specialistu sráží naprosto hloupý scénář plný hodně úsměvných dialogů a mizerné tempo. V mnoha scénách se divák stydí za herce, co všechno museli vypustit z pusy a jaká gesta museli předvést. Slye trápí, že kdysi nestihl v Bogotě zachránit malé děvče před nastraženou bombou (při jeho skoku z mostu je patrné, že nejde o Slye, ale o kaskadéra), Sharon zase to, že v dětství musela sledovat počínání vrahů jejích rodičů. On tehdy pochopil, že pro šíleného parťáka je smrt víc než povoláním a ona má paměť sakra dobrou: nevyřízené účty je tak potřeba jednou pro vždy vyřešit. A tak je atraktivní blondýna jeho novou klientkou, ač se dočkáme několika podvodů. Nejvíc podvedený je ale divák, protože Luis Llosa byl vždycky průměrný rutinér, který zapadl naprosto do zapomnění. Před ním se vyskytla docela ambiciózní látka, která mohla míchat akci s psychologickým dramatem, jenže režisérovi chybí smysl pro tempo, dynamiku, zajímavé řazení scén, prokreslení postav je mizerné, práce s herci zrovna tak. Místo toho, aby Llosův tým vymyslel něco pořádného, uspokojí se rádoby tvrďáckou výhružkou nějakého padoucha, krajkovým prádlem Sharon Stone nebo její vykukující bradavkou. Občas je to rafinované, ale vesměs samoúčelné. Ne že by mi to vadilo, ale ve výsledku jde o to, že jsem si pustil akční film, jenže specialista mu chyběl hlavně za kamerou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V tom filmu jde skutečně o houno a Stallone a Stone předvádějí jen určité pózy a tanečky, Stone teda hlavně své kozy a tělo, ale mně i přes svou pomalost film dostal svou atmosférou, skoro rozjímavou, ne nepodobnou jednomu z posledních Seagalových filmů Attrition. Ta pomalost je zde ale často na škodu, protože akce se nedostává, ta rozjímavá atmosféra je jen v první polovině filmu, takže je to nakonec celé žel nevyvážené. A navíc mi Sharon Stone jako kočka moc nepřijde. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V pôvodnej verzii scenára je meno hlavnej postavy Earl a nie Ray Quick, ako je to nakoniec vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama