║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $5,091,888║Tržby Celosvetovo $-║(30.4.2010)
Karlos80
Parádní polozapomenutý americký "revenge" a zároveň jedno z nejlepších městských kriminálních dramat. Režisér Lustig překvapil už krvavým "Maniacem", o tři roky dříve, ale i v tomto docela odvážném filmu, mimochodem přesvědčivě realistickém, parádní je Lustigova přesvědčivá práce v podobě vylíčení New Yorku, a jeho předměstí jako hrozivých špinavých ghett, kde nebezpečí číhá za každým rohem, a nikdo nikomu nemůže důvěřovat, sám Lustig, vyrostl z Bronxu, tak to asi dost dobří ví. Ve filmu se nešetřilo krví, drsností, surovostí, všudypřítomnou brutalitou a grafickým násilím (masakr policistů v autě, hodně překvapivá a extrémě mrazivá sekvence brokovnicí zastřeleného malého chlapce, střelba s brokovnic atd). Vše parádně autentické, násilí samo o sobě je neformální ale skutečně děsivé a následky skličující a traumatizující jako útoky sami. Škoda že Lustiga v podstatě už minula éra grindhouse filmů, mohl se stát jedním z její hlavních ikon. Film byl navíc opravdu skvěle obsazen (především mě zaujal vůdce skupiny vigilantes Fred "Hammer" Williamson v jedné ze svých nejlepších rolí, stárnoucí ex-špageťák Woody Strode jako vězeň také k nepřehlédnutí), žánrově tak trochu i blaxploitation, jinak čistě v duchu klasiky "Death wish" a '70 revenge Itálii .Jinak ale typická 80 léta po všech stránkách a ve všech směrech. Není nad vlastní spravedlnost, snímek vřele doporučuji ke zkouknutí především zkorumpované policii a soudcům! Škoda jen toho trochu náhlého konce ale jinak jde o super cool věcičku. A nedivím se Tarantinovi že jde o jeho oblíbený kousek, takových film není nikdy dost a fanda exploatace si zde přijde na své.(26.9.2011)
gumli
Málo známy,ale výborný film.Dokonca lepší ako známejšia trilógia "Maniac cop",ktorú tiež režíroval "William Lustig".Film sa dosť hodne podobá na oveľa známejší film s Charlesom Bronsonom "Death wish",ale tento je hodne tvrdší.Dej je síce veľmi prostoduchý a dosť predvídateľný,ale nijako to nevadí.Dokonca sa trochu podobá aj na talianske kriminálky tvrdšieho rangu,aké sa natáčali v Taliansku začiatkom 70.rokov.Je tam aj vražda malého chlapca brokovnicou,čo nie je tiež bežné.Drsný,surový ale realistický film o chlapovi a jeho kamarátoch,ktorý zobrali spravodlivosť do vlastných rúk,pretože súdy sú skorumpované a polícia tiež.Pomsta bude krutá a pomste neujde ani samotný skorumpovaný sudca.Tento film patrí aj medzi obľúbené filmy "Quentina Tarantina"!(27.8.2011)
Luk80
Tři výrazné jména mně vedly k tomuto filmu. Lustig, Chattaway a Spinell. Tahle trojka mně pohltila v Maniakovi a bylo jasné , že zvědavost Mstitelů bude mnohem větší. Začnu u hudby Chattawaye, místy můžem zde slyšet i prvky právě z Maniaka, což ničemu neubírá. Jay je borec, jeho ranná hudba ve spolupráci s Lustigem je prostě bombastická a to nemluvím o jejich dalším díle Maniac Cop, to je teprve šupa. Netrpělivě jsem čekal, kdy se na scéně objeví Joe Spinell (ohh Joe, to byl maník) A přišlo to, sice malá rolička, ale její zápornost potěšila. Největší kopač prdelí je tady Fred Williamson, jeho drsňácké pohledy si nelze neoblíbit. Starnoucí Woody v roli vězně je super spestření. No a Steve James ? Tento dlouholetý parťák Amerického Ninjy v roli strážníka tady sice prdel nikomu nenakopal, bez knírku to prostě nebvyl on :-) Lustig a jeho prezentace mněsta New York, nádhera. Jedním slovem nádhera!!(19.3.2012)