Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (560)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film slávnych bratov. Povedal som si, že asi nebudú mojou šálkou čaju. Našťastie som nedodržal slovo. Braček je v ich filmografii anomália, ktorej poetika sa dotkne menej ľudí, ako by režiséri čakali. Mňa minula širokým oblúkom a na konci nie príliš dlhého filmu som sa cítil ťažko znudený. Oproti Mužovi, ktorý nebol, Bračekovi už šancu po desiatich rokoch nedám. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Výtečný příběh o třech uprchlích trestancích. Přesto hlavním tahounem byl George Clooney a jeho jedinečné podání Everetta a hlavně pomáda na vlasy. Většinou filmy, do kterých se často vkládají hudební vložky moc nemusím, ale zde mi to přišlo jako skvělý nápad! Ať žije country! Jupííí jou George zpíval bombově. Abych to shrnul, je to hezká komedie, která určitě neurazí ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Sysla?“ Díky nenucenosti, s jakou Coenovi zasazují trojici pologramotných blbečků do rámce prapředka všech příběhů o návratu, bych neměl problém uvěřit, že Homér byl slepý černoch, který v čase hospodářské krize na drezíně drandil americkým jihem. Sebe-vědomé těžení z faktu, že většina hollywoodských narativů stojí na oddyseovském půdorysu, je odvážné, ale samo ještě kvalitní film nezajišťuje. V jednotlivostech zábavná, v detailech výstižná reminiscence starých časů, starých filmů a hodně starých mýtů po celou dobu marně hledá rytmus, tón i téma vyprávění. Trio hrdinů, kteří ztratili kontrolu nad vlastními příběhy (zato zjistili, že mohou měnit příběhy druhých), navenek každou chvíli míří jiným směrem, a zřejmě bychom jejich konání také měli průběžně posuzovat s rozličnou vážností (od Jsem uprchlý galejník přes Bonnie a Clydea ke Three Stooges). Jak je ale lze brát vážně, když nejprozíravější z nich, na němž komplet stojí nepatřičně nasládlý poslední akt, má jasno nanejvýš v tom, kterou pomádu si chce napatlat do vlasů? Konzistentní je Bratříčku, kde jsi? nakonec pouze svým „vyšisovaným“ vizuálem (Deakinsova kamera je vůbec parádní) a ohledáváním kořenů americké pop-music, což z něj dvakrát žhavého kandidáta k opakovanému sledování nedělá. 75% Zajímavé komentáře: ScarPoul, Jordan, classic ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takmer nepríčetne hravý coenovský snímok. Hudobná kriminálka s tragikomickou zápletkou v podaní (jemný spoiler) troch bielych utečencov, ktorí sa vydávajú za černošské hudobné zoskupenie a hľadajú neexistujúci poklad, popri tom vykrádajú banky, zapletú sa do zhromaždenia ku-klux-klanu a pomôžu guvernérovi znovu vyhrať prebiehajúce voľby. Krásne natočený zmätok, obrovská dávka, nadsádzky a čierneho humoru, pestrej rytmickej americkej hudby, citlivej réžie a skvelej porcie herectva najmä z Clooneyho strany. 90%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To bylo krásný. I přes těch několik drsnějších scén neuvěřitelně laskavý filmeček, ve kterém vidíte krávu na střeše, zúčastníte se sjezdu Ku Klux Klanu a zamilujete se do Bluegrassu a Gospelů. Neuvěřitelně silný a výtvaně úchvatný film s výborným Clooneym, Turturrem, Blake Nelsonem i všemi ostatními. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Prostredné meno postavy Everett Ulysses McGill (George Clooney) je latinské meno pre Odyssea. (Gor'seye)
  • V reštaurácii je za Pappy O'Danielom (Charles Durning) busta Homéra. (HelenOfTroy)
  • George Clooney týdny trénoval zpěv. Nakonec byl ale přezpívaný country zpěvákem Danem Tyminskym. (Karlos80)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama