Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (560)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Taky se vám občas u filmu honí hlavou myšlenka "vždyť to zas tak skvělé není..", ale vždy se objeví něco, co vás donutí sledovat dál? Případně přemýšlet, nakolik to ti tvůrci myslí vážně? Mně se to stávalo zde... v momentě, kdy už nuda začínala velet STOP, skočila hlavním hrdinům do cesty další neskutečná situace... v celkovém součtu se to vydržet dá, krom toho je film plný absurdních scének i postaviček, hezké buranské atmosféry a má to styl... Satan a jeho čokl jsou boží. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, celé je to pekné, kompozične, farebne, kamera je výborná. Aj to žije, herci pekne hrajú (aj dobre spievajú !!!) a začiatok je skvelý a má to nábeh na úplnú pecku, ale chýba tomu taký ten drajv, hlbšia zápletka, niečo... Celý film som mal pocit, že sa rozbieha a ešte to len príde. A prd. Na Coenovcov je to veľmi, veľmi plytké. 70% je prikláňam sa k spodnej hranici. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Netradiční road-movie o trojici uprchlých trestanců. Je to místy vtipné, ale není to komedie, je to místy akční, ale není to akční film a ani to není vyloženě dramatické. Spíše mírně artová oddychovka s opravdu dobře vykreslenou dobovou atmosférou a skvělým výběrem country hudby. Ke konci to dějově sice už trochu ztrácelo dech, ale hlavní trojka to ustála se ctí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No neviem, tak mi to pripadá, ako keby si Coenovci tento raz odhryzli príliš veľký kus. Páčila sa mi najmä snová scéna so "sirénami", ale aj keď mi to celkovo prišlo ako pohoda, chápem, prečo sú mnohí diváci v rozpakoch, až rozčarovaní. Ale minimálne úžasný George Clooney s pomádou by sa mal postarať o to, aby ste prežili bez výraznej ujmy na duševnom zdraví. Coenovci každopádne robia vynikajúce filmy a čudné filmy a tento patrí do druhej kategórie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy této bratrské mám docela rád ale tento mi přijde velice slabý a chvílemi i nudný. Je sice pravda, že příběh je zajímavý, originální a "obydlený" spoustou zajímavých postav, kterým vévodí skvělý George Clooney v netypické roli ale filmu chybělo něco co by více zaujalo a upoutalo. Není zde moc vtipných ani absurdních situací jak to mám od Coenů rád. A nezachrání to ani výborná minirolička Johna Goodmana. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Everettovo (George Clooney) identifikační vězeňské číslo je 9958-7715. (c.tucker)
  • Gangster George Nelson (Michael Badalucco) nenáviděl krávy, proto je ve filmu pokropil dávkou ze samopalu. Samotný herec Michael Badalucco ve skutečnosti miluje krávy, a dokonce jednu ve filmu Mac (1992) bez vyzvání objal. (c.tucker)
  • Gangster ve filmu (Michael Badalucco) je historická postava skutečného gangstera 30. let - M. Gillis, s horkou hlavou a se svrbícím prstem na kouhoutku, známý též pod jmény "Baby Face Nelson", George Nelson, "Big George" Nelson, Lester Giles, Alex Gillis, atd. Stejně jako jeho představitel ve filmu používal i on světoznámý gangsterský samopal Thomspon Model 1921 ráže .45 ACP s přezdívkou "Tommy Gun". Naprosto stejný samopal můžete vidět v rukou gangstera 30. let Michaela Sullivana (Tom Hanks) ve filmu Road to Perdition (2002). (c.tucker)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama